Pericolul entuziasmului de trei zile – un articol al pastorului Sorin Cigher


Iată că sunt şi alţii care gândesc la fel… S-a câştigat o bătălie, dar războiul nu s-a sfârşit! Păcat că unii nu doar că s-au culcat pe lauri. Privind retrospectiv la acţiunea unor lider şi la „condiţiile” ulterior enunţate mai că îţi vine să zici… VENI, VIDI… VAX! Dureros!

„Sunt mii de familii care încă sunt traumatizate! Pericolul este să uităm de ei și să ne vedem de treburile noastre de zi cu zi. Frați creștini, stimați politicieni, dragilor din bisericile neoprotestante și nu numai, gândiți-vă că lupta trebuie continuată și pentru celelalte familii. Nu este gata războiul! Lupta abia a început!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, constatări, De-ale păstorului..., Guest post, Mioritice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Pericolul entuziasmului de trei zile – un articol al pastorului Sorin Cigher

 1. Iosif zice:

  Oamenii se bucura când afirmatiile lor sunt confirmate si aplaudate de semenii lor,iar acest ‘câstig’ de popularitate le induce o stare de multumire,bucurie si satisfactia sinelui,acesta din urma crescând direct proportional cu popularitatea.Astfel ,persoana respectiva devine un reper pentru cei ce-l sustin,un fel de ‘dumnezeu”(idol) în care sustinatorii cred si îsi pun sperante. În acest fel se formeaza liderii,v.i.p.-urile,personalitatile de marca,ce se regasesc în toate domeniile activitatilor cotidiene.Ei sunt ineligenti ,(unii) au studii superioare,altii au talent,altii izbesc simturile perceptiei,însa toti sunt dependenti de grupuri,mai mici sau mai mari,care sa-i sustina,moral si/sau financiar,iar pentru ‘giganti’,’musai’… mass media.
  E drept ca unii (rar) ajung lideri,propulsati de multimi,din varii motive,însa acestia au ‘merite deosebite’…(de parca am merita careva,ceva,ca si cum noi ne-am fi programat genele…:)
  Ceea ce doresc sa scot în evidenta,este faptul ca,nu ei sunt vinovati ca ne conduc viata,alimentându-ne cu „pâine” mucegaita si „ape” tulburi,(uneori otravite),ci noi toti,cei ce îi sustinem,îil audam,îi alegem,si aplaudam. Daca nu sunteti multumiti de ei,de ce nu-i boicotati iar de sunteti curajosi nu-i mai urmati. Un ‘pastor”vaduvit de „behaitul oilor” aprobativ,va fi obligat ori sa dea ‘hrana comestibila” si „ape limpezi”, ori sa treaca la ‘strunga oilor’,si sa asculte de Pastorul Cel Bun,Învatatorul,Fiul omului,Hristos.
  În alta ordine de idei,as dori sa mentionez (si sper sa nu te superi,draga Marinel).Nu cred ca” lupta a bia acum a început”! Daca ar fi început ,s-ar vedea rezultatele concrete peste tot în lume,iar aceasta lupta trebue sa înceapa cu SINELE,si fiecare avem aceasta lupta obositoare,epuizanta deseori,în care EGO-ul e atât de greu de învins! Astfel de „lupte” au dus sfintii lui Dumnezeu,si doar cu ajutorul si „ungerea” Duhului,reuseau sa-si dea viata aceasta efemera,relativa,pentru a câstiga un loc în cer,în „sânul lui Avraam” în Canaanul ceresc,ce n’are nici o legatura cu pamântul,cu materia,ci este în Duh si Adevar.
  Iar când se vor vedea rezultatele acestei lupte ‘personale’ la scara planetara,atunci va începe „CERNEREA”,abia atuncii cei ce au fost nesinceri,fatarnici si înselatori,lipsiti de Adevar si Iubire de semeni,si de Dumnezeu,vor pleca capetele si vor amuti.
  Istoria omenirii este un perpetuum mobile ciclic,iar evenimentele,razboaiele,catastrofele ce s-au produs pe Terra dealungul mileniilor,sunt repetitive,însa întotdeauna percepute diferit de relativitatea gândirii si perceptiei limitate a omului ‘vechi’, Cei ce au murit si ânviat împreuna cu Hristos,sunt vesnici,stiu orice lucru,si,chiar daca ar muri materia, ei continua sa traiasca în noua dimensiune… în Duh .
  Fiti binecuvântati

  • marinelblaj zice:

   Ai dreptate, Iosif. Din păcate, „oile” par a se comporta cu adevărat ca nişte oi… 😦 Acel „lupta abia a început” era cu trimitere în trecut, nu referire la prezent!

  • Gabriel zice:

   1 Adevărat* este cuvântul acesta: „Dacă râvneşte cineva să fie episcop**1, doreşte un lucru† bun.”
   * 1 Tim 1:15; ** Fapte 20:28; Fil 1:1; † Efes 4:12;
   2 Dar trebuie ca episcopul*2 să fie fără prihană, bărbatul** unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare† să înveţe pe alţii.
   * Tit 1:6; ** 1 Tim 5:9; † 2 Tim 2:24;
   3 Să nu fie nici beţiv*, nici bătăuş**, nici† doritor de câştig mârşav, ci să fie blând††, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani;
   * 1 Tim 3:8; Tit 1:7; ** 2 Tim 2:24; † 1 Pet 5:2; †† 2 Tim 2:24;
   4 să-şi chivernisească bine casa şi să-şi ţină* copiii în supunere cu toată cuviinţa.
   * Tit 1:6;
   5 Căci dacă cineva nu ştie să-şi cârmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu?
   6 Să nu fie întors la Dumnezeu de curând, ca nu cumva să se îngâmfe şi să* cadă în osânda diavolului.
   * Isa 14:12;
   7 Trebuie să aibă şi o bună mărturie din* partea celor de afară, pentru ca să nu ajungă de ocară şi** să cadă în cursa diavolului.
   * Fapte 22:12; 1 Cor 5:12; 1 Tes 4:12; ** 1 Tim 6:9; 2 Tim 2:26;
   8 Diaconii*, de asemenea, trebuie să fie cinstiţi, nu cu două feţe, nu** băutori de mult vin, nu doritori de câştig mârşav,
   * Fapte 6:3; ** Lev 10:9; Ezec 44:21; 1 Tim 3:3;
   9 ci să păstreze* taina credinţei într-un cuget curat.
   * 1 Tim 1:19;
   10 Trebuie cercetaţi întâi şi, numai dacă sunt fără prihană, să fie diaconi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.