O sâmbătă muzicală cu… aripi


Ei, da! Ştiu cum e cu aripi! De o săptămână avem în casă un îngeraş. Şi, inspirat de prezenţa acestui îngeraş, am prins şi eu aripi…

Drept pentru care m-am gândit că n-ar strica să aleg pentru azi ceva „tematic.”

Drept pentru care vă propun să ne întoarcem puţin la un membru al „marilor absenţi” din sâmbetele muzicale din Cetate (mă refer la THE BEATLES). Adică, să ne întoarcem puţin la Paul McCartney. Cel pe care am avut privilegiul să-l urmăresc live, într-un concert absolut fantastic susţinut în Tampa, Florida, în septembrie 2005 (cred că mai am şi acum biletul ca amintire!)

Unul dintre cele mai reprezentative discuri scoase de Paul McCartney and The Wings în deceniul în care au activat, şi discul pe care îl prefer este „Band on The Run.”

Trebuie să vă spun că lucrul care m-a frapat la Wings a fost modul în care, păstrând „aroma” Beatles, Paul a reuşit să ducă spre o cu totul altă zonă muzica sa. Sincer, m-am întrebat adeseori cum ar fi arătat evoluţia Beatles dacă Paul ar fi lucrat împreună cu Lennon ideile şi tendinţele muzicale care îi umblau prin minte. Poate voi şoca pe mulţi, dar personal cred că Beatles s-au oprit exact la timp. Şi mă gândesc dacă am fi avut parte de ulterioarele perle muzicale ale lui Paul, John şi George dacă Beatles ar fi rămas să lucreze împreună. Poate fi o afirmaţie ciudată, dar cei care au o mică idee despre ce înseamnă munca muzicală individuală vizavi de cea în grup vor înţelege unde „bat.”

Aşadar, să ascultăm azi două discuri produse de Paul McCartney and Wings:

Band on The Run (1973 – remastered)

Venus and Mars (1975)

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Dacă doriţi să revedeţi..., Frumuseţi, Muzichie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la O sâmbătă muzicală cu… aripi

 1. Iosif zice:

  „Caci n’am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Hristos si pe El rastignit.(1Corinteni 2:2)

  Fiti binecuvintati.

 2. Walden,Indy,Toto zice:

  De pe tarmul lui Walden , o melodie dedicata unui proaspat bunic : https://www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs
  . . .amintiri din spatele gratiilor Gherla/cel mai bun prieten al meu : -Lenghel Stefan din Medias . . 1971,1972,1973,1974,1975,1976 si eliberarea -23 februarie 1977 . . . .apoi fuga regretatului Cornel Chiriac rapus de cutitul lui Mario Groph /- raspuns la scrisori – ;”de vorba cu ascultatorii” : Max Banus ,Monica Lovinescu , (-infiltrarea lui Ton la „post” ) -„Cea mai buna scrisoare a anului” -Liviu Corneliu Anei :”Evadat din Raiul Comunist ” si. . . „Baetii de bani -gata-” din Hunedoara . . .

  • marinelblaj zice:

   Auăleu, Walden (Indy, Toto), ce de amintiri!
   Cât despre bunic… nu mai e chiar atât de „proaspăt” 😀 Nici ca vârstă proprie nici ca postură de bunic (nepoţica are deja un an şi nouă luni). Sper ca măcar la minte să fiu ceva mai proaspăt 🙂

 3. Walden zice:

  Iartare si indurare -Sefu !

  „Sunt Marinel Blaj.
  Nu m-am născut în 31 iulie 1954. M-a născut mama. Care e la Domnul. Tata la fel. Dar nu sunt orfan. Căci am un Tată. Tot în Ceruri. Am să mă văd cu toţi.
  Căsătorit. Cu cea mai răbdătoare soţie din lume. Ştiu ce spun! Şi nu o iubesc doar de aceea! Eu îi spun „mama”… Asta spune multe. Trei copii. Ai noştri, deci minunaţi. Eh…genul acela de minuni care-ţi mai fac din când în când probleme! Două fete, Cristina şi Doris, şi un băiat, Mihai. Fericit cu ei şi străduindu-mă să fie şi ei cu mine… aici şi Acolo!

  Toate sunt importante, dar cel mai important este că sunt copil al lui Dumnezeu! Al singurului Dumnezeu!
  Sunt baptist. Restul, vorba cuiva… sunt detalii!”
  Da Marinel !. Lipsa de informare (istorica,, religioasa si culturala). . . produc monstrii si monstruletzi precum apa,gerul iernii, lenea si lipsa bugetului + produc accidente ,pene si cheltueli neprevazute , cauzate de gropile in (din )asphalt ! (LAL)

 4. Walden zice:

  Marinel, nu te grabi sa ma judeci ori sa apelezi la „Vindecatoru” sa’mi dea vre-un diagnostic ori prescriptie medicala, considerand ca’mi lipseste(vre’o doaga) balanta emotionala !. Da, uneori zambesc ,uneori rad galagios, chiar in hohote cu nestavilita ilaritate, coplesit de bucuria invingatorului !. Toate au timpul lor ,cum Eclesiastul afirma cu mefaza .Plansul, rasul , bucuria durerea. Am avut ani grei in viatza mea, luni si anotimpuri cu noptzi lungi ,legat la belciug in mijlocul celulei de izolare , in laturi cu diametre precum lanturile de macara sovietica. Prins de glezne in verigi nituite de fierarul inchisorii .In durerea mea ,in miez de noapte ,cu vanatai pe trup,tremurand de frig si foame, cu lacrimi in ochi si suspine profunde ,incercam sa (a)dorm. In locul perinei, sub cap foloseam o improvizatie a celor doi galenti din lemn suprapusi ,ultimul cu talpa’n sus. Plutonierul Somlea si Ofiterul de Serviciu din tura de noapte -maiorul Rusu , primisera ordin sa’mi asigure tratament special ,durerea si caznele cele mai reliefate.Pe sub usa de fier a celulei imi aruncau doua galeti cu apa rece. Ordinul venea de la Securitatea din Baia Mare,apoi de la comandantul inchisorii Gherla ,generalul Trocaru ,patriot slugarnic si asociat al tatalui meu in deosebit de profunde detalii de Securitate ! Da, generalul Trocaru – Sus Pus in Functie , medaliat si laureat al lui Ceausescu (Erou al Muncii Socialiste si membru in MAN) m’a avea in permanenta in vizor,in luneta si colimatoriu . Tatal meu,plamadit din acelasi „aluat teologic” precum Iosif Ton, aranjase din culisele clubului Turnatorilor Baptisti , ca eu sa fac parte din cea mai spinoasca penitenta si recluziune,.Eram incadrat dusman al oranduirii socialiste cu dosar C.S.S. ,recidivist irecuperabil ,instigator ,recalcitrant ,incorigibil . Plangeam in surdina, ,suspinam si inaltam de acolo din subsolul „Iepocii de Aur” ,dintre ziduri umede,reci si groase , necurmat, la timp si nelatimp ,cele mai fierbinti ,cele mai profunde si sincere RUGACIUNI DE CERERE catre Bunul meu Dumnezeu si Tata !. Si fiindca mi Le-a ascultat PE TOATE si azi le vad implinite miraculos aici in mijlocul naturii, pe tarmul lui Walden, oare sa nu rad ??!!. Fi linistit , te rog sa nu inclini sa crezi ca ridiculizez pe undeva bucuria ta de bunic ,”inaripata” si de muzica lordului englez, perfect conservat geriatric,vesnic cu fatza de adolescent !.Marinel, tu esti un privilegiat si totodata binecuvantat cu o bucurie pe care eu personal, nu o voi impartasi niciodata !. Gad bless you ! cu drag, LRG

  • marinelblaj zice:

   Dragul meu Walden, eu nu te judec! Nici nu am acest drept şi, crede-mă, mi-ar fi greu să o fac şi dacă l-aş avea! În general mă străduiesc să mă limitez la a judeca acţiunile oamenilor, căci pe oameni îi judecă doar Dumnezeu. M-am „intersectat” cu povestea vieţii tale în mai multe locuri (mă refer la unele bloguri). Te rog să mă crezi că n-am avut deloc o viaţă lină. E drept, de puşcărie am scăpat. Recent, un prieten care şi-a scos dosarul de la CNSAS mă sfătuia să fac şi eu acelaşi lucru. Crede-mă, după surprizele pe care le-a avut el citindu-l pe al său, nu-mi prea vine. Deşi poate aş găsi acolo lecţii utile pentru alţii, căci mie nu-mi mai folosesc la nimic.
   Aş vrea să te întreb un lucru pentru care îmi cer anticipat iertare, căci ştiu că e dureros. De ce nu încerci să aşterni într-un mod coerent povestea vieţii tale, nu în rezumat, aşa cum e în comentariul de mai sus? Nu crezi că ar fi util şi el altora? Uite, eu aş fi dispus să fac şi un serial aici, în Cetate, cu povestea ta! Un fel de „guest post” în serial. Sau poate aşa ceva există undeva şi eu nu am aflat încă. Dacă e aşa, indică-mi şi mie unde! Relatări de acest fel n-ar trebui ascunse. În vremuri ca acestea unora le pot fi de folos! Mai ales în condiţiile în care ticăloşia continuă să prospere în ţara asta! Iartă-mi solicitarea atât de directă, dar crede-mă că m-ai făcut extrem de curios (şi nu e vorba de o curiozitate simplă, ci una din partea cuiva care a gustat din plin „deliciile” epocii trecute!).
   Fii binecuvântat!

 5. Walden zice:

  rectific :GOD BLESS YOU !

 6. Iosif zice:

  M.I.R…,pe cand „editia speciala”?

  Fiti binecuvintati.

 7. Walden zice:

  Draga Iosif, sunt in asterptarea unui solicitat ajutor de cizelare si slefuire calificata (literara si grammaticala ) !. Iar acest acut , temporar teasc al tacerii , prins in spatele unei usi de inchisoare zavorata ori captiv sub o piatra de mormant pravalita din indoiala , din experienta , stiu ca are un sfarsit !. Speranta , credinta si dragostea ,sadite si incoltite in inimile noastre de mana srapunsa a Mantuitorului, vor face tacerea sa capituleze ,sa dispara ,sa piara precum de boare pier norii ! . Efemerica tacere in curand VA FI invinsa, rapusa si dezintegrata de efectul ETERNITATII ! .Oare uitam atat de usor Pormisiunea Nou Testamentala semnata cu Botez, ca ni se pregateste Un Loc ??!!.Frumusetea unui interior design !.Trebuie si avem datoria comuna sa contribuim si noi zilnic la acasta infrumusetare interioara !. VESNICIA -PESTE CARE AM DEVENIT STAPANI SI NEMURITORI , transforma Metronomul Timpului in Etern Perpetum Mobile al VESNICEI DRAGOSTE CRESTINE !.SINGURA, CAPABILA SA ACOPERE O SUMEDENIE DE PACATE !
  Sa fi vesnic binecuvantat ! . de aici de peste Atlantic,cu sinceritate ,al tau Frate in Hristos !

 8. Iosif zice:

  Exista o „frecventa inalta „prin care copiii lui Dumnezeu,nascuti din apa si Duh,au posibilitatea de a comunica,iar „parola” de acces pe aceasta „frecventa”este… DRAGOSTEA,si cei ce utilizeaza aceasta „cheie”,emit semnale pe „frecventa LUMINII,cea mai INALTA si inaltatoare „frecventa”.

  Cel Prea Inalt sa te tina sub ocrotirea Lui.

  P.S. Daca va voi Domnul Simbata 15 .o8.2015,voi pleca in RO.si nu exclud o incercare de abordare a d-lui Anei Valentin. Apropo;adunarea penticostala „Maranata” B.M.,il au pe lista de mijlocire in rugaciune….

  Fiti binecuvintati

 9. Walden zice:

  Drum bun ! .Iosif, ma rog pentru tine !. Tatal Nostru Cel Atotputernic si Sfant sa-Ti calauzeasca pasii ,sa-Ti dea intelepciunea Lui ,izbanda deplina in drumul tau, in planurile tale !.

  • Iosif zice:

   Multumesc Tatalui nostru pentru harul Sau deosebit si multitudinea mijloacelor de „partasie” ce ni le pune la dispozitie in vederea instaurarii „Imparatiei Fiului dragostei Lui”.
   Multumiri fratesti ,draga Walden.Harul Domnului,Hristos Isus ,si „ungerea” Duhului Sfint ,sa te insoteasca in toate activitatile tale,in mod deosebit,in lupta cu „duhurile rautatii care sint in locurile ceresti”,incins cu ADEVARUL,imbracat cu PLATOSA NEPRIHANIRII,incaltat cu RAVNA EVANGHELIEI PACII,iar pe deasupra,SCUTUL CREDINTEI,COIFUL MANTUIRII,si SABIA DUHULUI.
   Doar aceasta „armatura a Lui Dumnezeu”,ne va ajuta in lupta de zi cu zi,pentru apararea „Cetatii de piatra”…
   Fiti binecuvintati.

 10. Daniel zice:

  Ptr tine si ptr Rasvan!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.