Excludere sau îmbrăţişare – III – Scrisoarea unei iraniene către Președintele Franței


Am ales această formă de republicare integrală a articolului apărut AICI pentru a nu-mi obliga cititorii să mai “navigheze” pe internet. Chiar dacă are un an vechime, scrisoarea aceasta dovedeşte multă luciditate în contextul a ceea ce se întâmplă în lume la ora actuală, datorită islamismului tot mai agresiv şi a politicii stupide ale celor care dau libertate altora ciuntind din libertatea propriilor cetăţeni!

Doamna Shahla Pahlavi

Domnului Președinte al Republicii
Palatul Elysee
55, Rue du faubourg Saint-Honore
75008 Paris

26 iulie 2013

Domnule Președinte

Sunt de origine iraniană, născută în 1964 în provincia Markazi, am ajuns în Franta în 1982, fugind din Republica Islamică a lui Khomeini.

Eram cea mai mare dintre 4 frați. A trebuit să fugim de regimul lui Khomeiny deoarece tatăl meu a fost arestat de Gardienii Revoluției, torturat, judecat, castrat și decapitat.

Mama mea a fost arestată și violată de 54 de ori, și-a pierdut ovarele. Eu aveam la vremea aceea 14 ani, sora mea 12 și frații mei 10 și 8 ani. Sora mea și cu mine am fost violate în 10 reprize, sora mea murind. Ne-au deposedat de toate bunurile și noi a trebuit sa purtăm niqab [nota mea: un veșmânt negru, care acopera femeile din cap până-n picioare, lasând liberă doar o fantă îngusta în dreptul ochilor].

Am reușit, mama, frații mei și cu mine să fugim din Teheran, pentru a ne refugia la unul din verii noștri din provincia Islam.

Profitând de conflictul cu Irakul, vărul meu și familia mea am fugit din Iran prin Turcia, din fericire vărul meu era un om de afaceri cu relații și mai ales prieteni în Turcia.

Sunt cetățean francez din 1996 și sunt mândră de asta, am putut să fac studii superioare, am acum o bună situație financiară, o familie, un soț francez și 2 copii. Și pot să afirm că franceziii nu sunt rasiști, în marea lor majoritate.

Va scriu această scrisoare, domnule președinte, pentru a vă atrage atenția asupra erorilor pe care le faceți față de islamiști, le faceți jocul din motive pur clientelare și electorale.

Eu sunt musulmană, nepracticantă, dar datoria mea este să trag un mare semnal de alarmă asupra acestui extremism islamic care, precum ciuma, se răspândește în țara noastră.

Să văd din ce în ce mai multe femei cu văl islamic în țara noastră îmi îngheață sângele și îmi readuce dureroase amintiri. Este o atingere adusă demnității femeilor, chiar dacă în fața camerelor de luat vederi vor spune ca este alegerea lor, aceste cuvinte sunt false și nu sunt decât iluzii.

Cunosc multe femei care poartă văl, toate o fac din constrângere, sunt victime ale șantajului și a amenințării cu moartea. Opt dintre prietenele mele au dispărut, în urma refuzului de a purta vălul.

Căsătoriile obligatorii, forțate, au crescut cu mai mult de 20% în 2012, fiind estimate la circa 80.000.

Domnule presedinte, din motive clientelare și electorale, nu trebuie în niciun caz să cedați santajului musulmanilor. Faptul ca Dl. Valls [nota mea: Ministru de interne între 2012 și 2014, actualmente Prim-ministrul Franței] a primit femei cu văl, totalmente manipulate de către soți, este un scandal și o atingere adusă libertatilor fundamentale ale femeii.

Doamna Najat Vallaud Belkacem, ministrul drepturilor femeii, când primiește asemenea femei aduce atingere demnității femeii pe care, cică, o apără, și dă dreptate integriștilor. I-am scris 4 scrisori care au rămas făra răspuns și i-am cerut o întrevedere pe care până la urmă nu am primit-o.

Este adevărat că 85% din populația musulmană a votat pentru dvs, dar nu încercați să păstrați acest electorat acceptându-i toate dorințele. Religia și politica nu vor face niciodată casă bună. Dvs. puneți acum în pericol libertatea femeilor, vă obligați compatrioții sa manânce halal [nota mea: mâncare care respectă perceptele Coranului], le impuneți la telejurnal Ramadanul, chestiuni care nu fac titlurile ziarelor. Impuneți în școli meniuri halal, suprimați în creșe, grădinițe și școli desenele cu purceluși și purcelușii-pușculiță sub pretextul că sunt însemne islamofobe. Toate acestea sunt absurde și periculoase pentru democrația noastră.

Cu riscul de a vă șoca, vă spun că acești oameni sunt manipulatori care se refugiază în spatele rasismului și islamofobiei, dar în fapt ei vor să ne impună religia lor, regulile și obiceiurile lor. Pentru ei, timpul este o noțiune derizorie, au timpul de partea lor, să zicem că le ia 10, 20 de ani sau mai mult să ajunga la țelul lor. Mai ales în Franta, unde voi, politicienii, sunteți mai interesați de carierele voastre decât de viitorul Franței.

Atitudinile voastre clientelare nu vor face altceva decât să amplifice ura și să crească rasismul, oamenii ajung la capătul răbdării, faptul de a vedea că celor de confesiune musulmană puterea le acordă mai multă atenție decat francezilor get-beget, îi exasperează.

Politicienii spun că integrarea pe care o faceți și pe care au făcut-o și predecesorii Dvs este lamentabilă. E bine de știut că nu poporul care primește trebuie să se integreze printre noii veniți, ci noii veniți trebuie să se integreze. Asistăm la un izolaționism identitar care se combină cu o violentă întoarcere la sursele culturale ale societăților-sursă a imigrației, iar acest izolaționism își găsește transpunerea produce efecte pe teriroriul care-i găzduiește. Mai este și faptul că noi gândim că toată lumea are darul integrării, ceea ce este imposibil. Unii imigranți nu vor dori sau nu vor putea niciodată să se integreze. Mulți, și nu trebuie să ne fie frică să o spunem, au venit în Franța pentru a profita de politica socială de aici, s-o spunem cinstit, cea mai avantajoasă din lume pentru beneficiari.

În plus, trebuie să vorbim și despre tabu-ul legat de rata natalității, tabu din cauza căruia ne prefacem a crede că un copil educat în mijlocul unei familii cu mulți copii, cu părinți care nu dețin nici nivelul de educație, nici nu stăpânesc codurile societății franceze, ar putea să reușească în timp la fel de bine ca un copil educat într-o familie cu un număr rezonabil de copii și unde părinții se ocupă suficient de răspunderile lor, dintre care cele mai importante sunt grija pentru copil și ascultarea nevoilor sale pentru o dezvoltare armonioasă în sânul societății noastre. E bine de știut, fără supărare, domnule Președinte, că pentru acești oameni a face copii este un venit financiar deloc de neglijat, unii ajungând să primeasca până la 20.000 euro în ajutoare de tot felul.

Contrar studiilor realizate la începuturile imigrației intra-europene, azi se impune să vorbim despre integrarea urmașilor imigranților de primă generație, deoarece degradarea în timp a integrării este o realitate care se măsoară zilnic. Se măsoară prin refuzul de a utiliza franceza în viața ed zi cu zi, inclusiv în timpul recreațiilor școlare. Se măsoară prin repunerea în discuție a neutralității religioase în universități, în întreprinderi, în spitale. Se măsoară prin luptele tribale care au loc în cartierele unde diferite etnii se înfruntă până la moarte. Această degradare a fost de altfel consemnată de un număr de cercetători, dintre care, recent, Hugues Lagrange, în opera sa ”Negarea culturilor” unde scrie că asistăm la “o reînrădacinare a celei de-a treia sau a patra generație de imigranți în cultura părinților lor și a țărilor de origine”.

Ceea ce exasperează, de asemenea, pe francezi, în contextul religios, este nu numai că li se impune să mănânce halal, dar astăzi, în Franta, se distrug biserici deoarece costă prea scump întreținerea lor de către primarie, iar în locul lor se construiesc moschei, a căror intreținere intră, ca loc de cult, tot în sarcina primăriei!

Nu uitați, domnule președinte, evenimentele care se petrec acum în Egipt, în Tunisia, unde tinerii bărbați și femei se bat și sunt uciși pentru a fi liberi, pentru a nu purta văl, pentru a putea să se sărute pe stradă, să danseze, să traiasca o viață ca în occident, în timp ce Dvs. și guvernul Dvs. deschideți ușa obscurantismului, din rațiuni electorale și populiste.

Continuați pe această cale și veți duce țara Dumneavoastră în intunericul niqab-urilor și fără îndoială o veți îndrepta către un razboi religios.

Iubesc Franța, țara mea de adopție, unde am putut să găsesc libertatea de expresie, libertatea gândirii, unde am putut studia, unde pot lucra și mânca pe măsura foamei mele.

Domnule președinte, v-aș sfătui să recitiți multe din operele filozofilor noștri francezi, atât cât mai este timp, și să vă gândiți la viitorul Franței, al copiilor nostri, al fiilor și fiicelor noastre și nu le impuneți, prin carierism, o viața dedicată obscurantismului religios. N-as vrea ca nepoții mei să fugă din Franța peste câțiva ani, așa cum eu a trebuit sa fug din Iran pentru a nu trăi sub teroare și sub jugul religiilor integriste.

Primiti, domnule presedinte, omagiul și respectul meu.
Dna Pahlavi

Sursa articolului: inliniedreapta.net

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, Disperări, Jurnal de luptă şi... de pace, Pe gânduri, Politichie, Sare... amară, Simţul civic, Ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Excludere sau îmbrăţişare – III – Scrisoarea unei iraniene către Președintele Franței

 1. szromulus zice:

  Intr-adevar scrisoarea ofera un cadru realist de intelegere a peisajului de viata islamic. Perceptia realitatii in lumea islamica, mentalitatea comuna, stereotipurile sunt elemente vitale care trebuie bine intelese. Altfel nu se poate face o analiza corecta a realitatii islamice.

  Usama Dakota dezvolta putin subiectul perceptiei lumii islamice, a modului in care vad ei lumea crestina, mesajul crestin. Documentul Yale trebuie corect inteles pornind cu o analiza a mentalitatii islamice, a simbolurilor comune. Nu poti intelege mesajul scris de cineva, daca nu patrunzi in labirintul gandirii lui. Am vazut mai multe articole scrise de cei pro Documentul Yale, dar faceau o analiza a lui in contextul gandirii europene/americane. Este similar cum am incerca sa analizam cartile bibliei fara a avea o intelegerea a cadrului hermeneutic in care a fost scris. Ori acesta este vital.

  Usama, spre exemplu, scoate in evidenta rolul minciunii in lumea islamica, modul in care Coranul o abordeaza. Contrar doctrinei crestine, Coranul accepta minciuna ca o modalitate valida de a atinge obiectivele. Practic scopul final este cel mai important lucru, mijloacele sunt doar niste unelte necesare.

  • marinelblaj zice:

   Tocmai de aceea am ales să o public aşa, în forma ei integrală, căci a circulat şi pe Facebook (ce-i drept, tot datorită Facebook-ului am găsit-o), deşi la vremea respectivă nimeni nu bănuia că va apare tragedia ISIS. Parcă ar fi fost scrisă astăzi, când Franţa se confruntă cu revoltele paraziţilor sociali din lumea arabă şi din zona Maghreb-ului, când tot ce e evreiesc constituie o ţintă, mai mult ca în anii anteriori. Ştii, Romulus, în contextul a ceea ce se petrece în lume, cu atât mai mult regret că mai există indivizi care sunt preocupaţi de lucruri „importante” precum numărarea negilor altora! 😀
   Există câteva explicaţii foarte pertinente şi totodată extrem de simple care pot ajuta la înţelegerea fenomenului religios islamic. În plus, pe un fond cultural mediu jalnic, impunerea unor reguli religioase care nu se regăsesc practic în cartea lor de căpătâi este o sarcină uşoară. Într-un fel, ei îşi trăiesc religia cam la fel cum şi-o trăia omul de rând religios, dar nu neapărat foarte credincios prin Evul Mediu.

   • szromulus zice:

    Iara numara Mogulul? Nu si-a luat medicamentele azi? S-a gatat stocul? Medicamente la Mogul, medicamente, medicamente… 😀

   • marinelblaj zice:

    Potoleşte-te, Romulus! Vrei şi tu pe lista ruşinii? 😀
    Revenind la ale noastre, crede-mă că nu ştiu exact ce ar fi mai bine, să mă apuc să studiez fenomenul islamului sau să mă ocup în continuare de fenomenele ce se petrec în mediul evanghelic (evident, observaţii strict personale, nu neapărat analize… căci n-am calificare de… mogul!)
    Adevărul e că, dacă e să judecăm drept şi obiectiv, ceea ce se întâmplă în mare parte din zona creştină nu e decât o mână întinsă islamului.

   • szromulus zice:

    Era doar un passingshot, doar nu era sa raman cu mingea in terenul meu, la serva Mogulului. Ca asa-i in tenis 😀 . Face un game deschis, previzibil cu un slab joc de picioare.

    Revenind, divide et impera este o strategie folosita de islamici. In timp ce Coranul admite minciuna, furtul, uciderea ca instrumente de a-si atinge obiectivul, cu siguranta ca apeleaza si la o astfel de strategie. Crislamul, promovat de Volf, este un cal troian bine gandit. Nu foarte multi sunt atenti la ce citesc, la erorile din demonstratiile teoriei. Strategia de utilizare a similaritatilor suficiente este buna, in schimb nu (poate) vine cu o demonstratie robusta la cei doi parametrii folositi in ecuatia – reducerea crestinismului la esente si reducerea islamului la acelasi numitor comun. Pur si simplu face niste asumptii pe care isi dezvolta planul, in schimb asumptiile sunt invalide.

   • marinelblaj zice:

    Lasă Mogulul că la ora asta e la capitolul „pastiluţa roz” 😀
    Afirmaţia ta îmi aminteşte de enunţul faimos al unei probleme de geometrie. Cam aşa se întâmplă şi în teoria asta a crislamului promovat de Volf: avem două puncte, A şi B, la egală distanţă unul de celălalt 😀 . Cum facem să-l apropiem pe A de B astfel încât C să nu observe? 😀

   • marinelblaj zice:

    Apropo, m-a sunat mai devreme prietenul… cu lista pe hârtie igienică şi mi-a spus că băieţelul a ratat ora pastilei roz şi scrie de zor despre tot ce scriu eu la mine! Iată cum se câştigă un cititor devotat! 😀 Oricum, m-a dezamăgit mogulimea sa azi, doar 10 cititori dinspre Mogul, după cum arată dashboard-ul. Slăbuţ… L-am rugat pe prieten, totuşi, să nu-mi mai spună ce face el acolo, în mogulimania, scuze, megalomania lui! 😀 Am zis RIP, RIP rămâne! Poate să se dea de ceasul morţii, să scrie tomuri întregi, să înfiinţeze bloguri noi… anti-Cetate, anti-Marinel Blaj, să facă tot felul de clasamente, statistici şi situaţii… îşi pierde vremea. Numai să se ferească de paleta ventilatorului din tavan. A doua lovitură îi poate fi fatală! 😦

   • szromulus zice:

    Eh asta cu „avem două puncte, A şi B, la egală distanţă unul de celălalt” trebuie precizat domeniul in care joci, ca in matematica e o prostie, dar in teologia crislamica este o certitudine 😀 . Pe scurt depinde unde joci, acasa sau in deplasare. Dar conteaza si in deplasare la cine, ca daca e pe avantaj servici la cel care tine salatiera, atunci ratezi interceptia mingii intentionat ca sa ramai in avantaj la jocul dublu 🙂

   • marinelblaj zice:

    Joc dublu sau la două capete? 😉

   • szromulus zice:

    El face joc dublu foarte bine, daca cel care tine salatiera joaca la fileu. Are deschidere mai mare in spate. Jocul dublu poate fi si cu doua capete, e la alegere, depinde ce calitate de hartia igienica foloseste.

    Asta cu paleta de la ventilator poate fi si periculoasa, ca cel cu salatiera s-ar putea sa il lase singur si la fileu si la serviciu, „ca cauta” doar jucatori agili, tineri, si cu doctoratu la zi 😀 . Dar intre timp medicamente, medicamente, medicamente pt Mogul, ca ratarea pastilutei roz duce la insomnii 🙂

 2. Mario zice:

  V-am furnizat o noua adresa de email tot acolo unde am adresat si intrebarea. „eterodox@yahoo.com” e intr-adevar eronata. Ma iertati, nu am stiut. Stergeti-mi ca rog mesajele care contin noua adresa. Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.