O nouă serie de sâmbete muzicale – MERCYME


Cu trupa de astăzi începem să ne apropiem de grupurile mele preferate. Ascultăm azi MercyMe, o trupă destul de „cuminte” în peisajul destul de zgomotos (dar deloc lipsit de valoare) al unor alte trupe, precum Skillet, Red, Relient K, Kuteless…

Trupa aceasta texană, fondată în Greenville de către liderul ei de necontestat Bart Millard (un vocalist notabil) şi care şi i-a alăturat pe Nathan Cochran (bas)
Michael John Scheuchzer (ghitară), Robin Troy Shaffer (tobe), James Philip Bryson (keyboards) şi Barry Graul (ghitară), şi-a început cariera într-un mod mai puţin obişnuit. Crescut într-o biserică metodistă, Bart visa să devină un jucător de fotbal american, asemeni majorităţii adolescenţilor. Un accident stupid la genunchi l-a obligat să renunţe la acest vis şi, când pastorul de tineret al bisericii s-a mutat în Florida, l-a chemat şi pe Bart cu el să-l ajute la sonorizarea grupului de închinare (am stabilit legături de prietenie cu un asemenea grup, dintr-o biserică metodistă din Florida, biserică pe care am frecventat-o în absenţa uneia baptiste prin apropiere, şi pot să spun că sunt foarte bine pregătiţi şi foarte profesionişti!). Când s-a întâmplat ca într-o zi vocalistul trupei de închinare să aibă probleme, Bart s-a aventurat să-l înlocuiască. Cu această ocazie Bart s-a împrietenit cu pianistul Byrson, cu care, după un turneu al grupului în Elveţia, decide să formeze trupa MercyMe.

Trupa căştigă de-a lungul anilor nu mai puţin de 8 Dove Awards, cea mai celebră dintre piesele lor, „I Can Only Imagine” fiind desemnată piesa anului 2002. Pe lângă premiile menţionate, merită notat faptul că Bart areuşit să fie declarat în 2003 compozitorul creştin al anului.

Dacă ar fi să reproşez ceva acestei trupe, acest lucru ar fi aerul acela de grup de laudă şi închinare, preluat cu atâta „râvnă” de foarte multe trupe de gen româneşti. Dar, să ascultăm azi albumul lor considerat cel mai de succes: „Almost there”…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica, Muzichie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la O nouă serie de sâmbete muzicale – MERCYME

 1. szromulus zice:

  Sound-ul este impecabil si lyrics-ul nu este mai prejos 🙂

 2. marinelblaj zice:

  Corect! Mă întreb de multe ori de ce se împiedică unii de acest gen de exprimare muzicală creştină… 😦

 3. szromulus zice:

  Presupun ca e vorba de necunoastere si indoctrinare. Mediul de formare al fiecarui crestin este baza de apreciere a muzicii. Prea putini isi pun intrebarea daca baza pe care o au este una corecta sau nu. Daca oamenii ar gandi lucrurile ar arata altfel, dar crestinismul folcloric reprezinta ratiunea lucrurilor, pentru foarte multi.

  • marinelblaj zice:

   Categoric. Ambele. Uite, exasperat de starea asta de fapt, am acceptat invitaţia de a participa la o emisiune a unui post local de radio cu tematică exclusiv creştină, luni, între orele 15-17, cu pastorul meu, Vasi Duma. Încercăm să „descâlcim” oarecum iţele acestui subiect atât de controversat (muzica şi creştinul). Posibil să fie o serie de emisiuni, nu doar una, funcţie de implicarea ascultătorilor. Se poate asculta pe internet la http://altfm.ro/

   • szromulus zice:

    Reactiile diferitelor persoane la un gen muzical sunt foarte diferite. Daca un procent apreciaza melodia si o considera demna de ascultat, altii au reactii diferite. Problema este una de perceptie. Muzica nu este un stimul care cauzeaza un gama limitata de reactii(bune sau rele), ci fiecare o interpreteaza in mod personal. In fond receptorul este problema si nu emitatorul 🙂 . Sigur, nu vreau sa duc lucrurile in extrema absolutizarii, in schimb conteaza foarte mult de ascultator unde isi lasa directionata mintea in timpul auditie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.