Din nou, high class în sâmbăta muzicală a Cetăţii


Sâmbăta muzicală de astăzi începe destul de târziu astăzi. Culmea, fiindcă a fost o zi plină cu muzică; repetiţii la biserică (unde, apropo, am avut parte de o surpriză mai mult decât plăcută, având privilegiul să ascult o piesă într-o interpretare de excepţie a doi tineri, soţ şi soţie, care frecventează de ceva vreme biserica noastră).

Dar să revenim la sâmbăta noastră muzicală. În tonul ultimei postări, cea de săptămâna trecută, vom continua şi astăzi cu… jazz. Şi nu orice fel de jazz, ci, din nou, cu ceva deosebit: John Leslie „Wes” Montgomery.

Un ghitarist cu totul deosebit şi, asemeni multor alţi mari artişti, plecat prea devreme dintre noi.

Ca de obicei, n-am să copiez inutile aici informaţii despre el. Pentru cei interesaţi, se pot citi pe pagina oficială a sa destule amănunte, AICI.

Am să spun totuşi un detaliu interesant despre el. Este unul dintre ghitarişii care şi-a folosit foarte mult în solo-urile sale degetul mare. Ceea ce e interesant este că a ajuns să stăpânească această tehnică nu din motive strict tehnice, ci din cauza faptului că, exersând mai ales noaptea, era nevoit să-şi protejeze soţia şi vecinii de exerciţiile sale.

Dar destul cu vorbele. Cred că ar fi mai indicat să-i ascultăm muzica. Vă propun şi azi două albume care îmi plac cel mai mult. Nu sunt considerate neapărat cele mai bune ale sale, dar… e alegerea mea. Audiţie plăcută!

 

Wes Montgomery – Beginnings

 

Wes Montgomery – The Jazz Master

 

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Dacă doriţi să revedeţi..., Muzichie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.