„Alţii, ca să-L ispitească, Îi cereau un semn din cer” (Luca 11:16)
Există, din nefericire, aşa cum ştim, o „evanghelie a prosperităţii”. Există, de asemenea, oameni care cred că singurul lucru care contează în creştinism sunt minunile şi semnele, fără de care creştinismul ar rămâne o simplă religie, ca toate celelalte… |
Porţi în zidul cetăţii
-
Postări recente
Arhivă
- ianuarie 2023 (1)
- septembrie 2021 (1)
- februarie 2021 (2)
- ianuarie 2021 (2)
- decembrie 2020 (2)
- decembrie 2017 (4)
- octombrie 2017 (4)
- septembrie 2017 (7)
- mai 2017 (2)
- martie 2017 (1)
- februarie 2017 (1)
- ianuarie 2017 (6)
- decembrie 2016 (4)
- octombrie 2016 (1)
- septembrie 2016 (2)
- august 2016 (7)
- iulie 2016 (6)
- iunie 2016 (7)
- mai 2016 (8)
- aprilie 2016 (6)
- martie 2016 (8)
- februarie 2016 (17)
- ianuarie 2016 (9)
- decembrie 2015 (8)
- noiembrie 2015 (14)
- octombrie 2015 (8)
- septembrie 2015 (7)
- august 2015 (8)
- iulie 2015 (11)
- iunie 2015 (25)
- mai 2015 (13)
- aprilie 2015 (14)
- martie 2015 (12)
- februarie 2015 (16)
- ianuarie 2015 (15)
- decembrie 2014 (13)
- noiembrie 2014 (21)
- octombrie 2014 (20)
- septembrie 2014 (16)
- august 2014 (18)
- iulie 2014 (22)
- iunie 2014 (19)
- mai 2014 (19)
- aprilie 2014 (26)
- martie 2014 (36)
- februarie 2014 (43)
- ianuarie 2014 (49)
- decembrie 2013 (16)
- noiembrie 2013 (18)
- octombrie 2013 (20)
- septembrie 2013 (26)
- august 2013 (22)
- iulie 2013 (27)
- iunie 2013 (35)
- mai 2013 (21)
- aprilie 2013 (13)
- martie 2013 (16)
- februarie 2013 (20)
- ianuarie 2013 (26)
- decembrie 2012 (32)
- noiembrie 2012 (43)
- octombrie 2012 (34)
- septembrie 2012 (28)
- august 2012 (20)
- iulie 2012 (56)
- iunie 2012 (54)
- mai 2012 (63)
- aprilie 2012 (55)
- martie 2012 (14)
Conectare
Comentarii recente
Categorii
- Amintiri
- Întrebări întrebătoare
- Întrebări… stânjenitoare
- Întrebările tinerilor
- Biserica
- constatări
- Dacă doriţi să revedeţi…
- De-ale păstorului…
- Disperări
- Frumuseţi
- Guest post
- Jurnal de luptă şi… de pace
- JUST M.E.
- Mioritice
- Muzichie
- Odăiţa rugăciunii
- Pe gânduri
- Picături
- Poeme
- Politichie
- Povestioare cu… mâlc
- Prieteni
- Reluări
- Sare… amară
- Simţul civic
- Smile…
- Trecător prin lume
- Uncategorized
- Zâmbet sau rictus?
- Zidul plângerii
- Ştiri
….n-as spune ca ne confruntam cu o „evanghelie a prosperitatii” cit mai degraba cu o „evanghelie a comoditatii de canapea”. a cere un semn, o minune fara ca tu sa intri in aceasta cerinta ca parte activa mi se pare mai degraba un gest de lene spirituala si fizica. spre exemplu o minune in sine e sanatatea mentala si fizica, dar pentru a o mentine trebuie sa fii parte activa prin nutritie si multa miscare. o alta minune e creierul nostru, dar pentru a nu se vesteji el trebuie activat constant prin studiu intelectual si prin actiuni de memorare. sunt minuni si semne in jurul nostru dar pentru asta ridica-te ia-ti canapeaua si umbla!!!!
eu zic ca nu trebuie sa confundam ideea ca noi suntem templul Duhului Sfant si ca trebuie avut grija de el, ceea ce este corect, cu minunile si semnele ca parte din viata unui crestin, si nu numai, semne si minuni de care este nevoie.
Este nevoie, eLioR, dar nu sunt obligatorii! În fond, mai mare minune decât că ne mai îngăduie Domnul…
nu sunt obligatorii, dar si cand lipsesc cu desavarsire, iar nu e bine. daca nu faceau semne si minuni apostolii, nu stiu cati se pocaiau. cred ca astazi si lipsa semnelor si minunilor ii unul din motivele deloc de lepadat pt care lumea ramane indiferenta la mesajul evangheliei. daca ar fi condimentat 😀 cu semne si minuni, altul ar fi rezultatul.
nu le confund. doar reinterpretez…
Da, din păcate există şi un soi de „trândăveală spirituală”! Ceva de genul Proverbe 6:10!
in ro cred ca se regaseste mai mult o “evanghelie a comoditatii de canapea” (in care parca ma regasesc si eu 😦 ) decat cea a prosperitatii. adica despre prosperitate n-am prea auzit sa se predice, dar nici despre comoditatea din canapea, insa nici sa fie atacata aceasta din urma n-am prea auzit, semn ca, voit sau nu, se sustine si deci se practica.
in loc de voit a se citi intentionat.
Nu ştiu dacă „a susţine” poate fi asemănat neapărat cu „a îngădui”. Prima presupune o atitudine activă, a doua, pasivă…
poate fi. exact! e vorba de o atitudine pasiva, cu buna stiinta.
Sunt oameni azi si in bisericile noastre care vor neaparat sa vada semne si minuni,vindecari si daca nu vad insista la grupurile mici de rugaciune.Nu cred ca este un lucru rau dar totusi sa nu uitam esenta crestinismului,Isus Mantuitorul .Prea putin am auzit la grupul de rugaciune unde am mers si eu o perioada ,rugaciuni pentru mantuirea oamenilor care se duc in iad , se rugau mai mult pentru vindecare trupeasca.Este tare bine si de folos sa ne rugam unii pentru altii si pentru cei in suferinta ,dar de multe ori ratam frumusetea partasiei cu Creatorul….
Aşa este, Mira! Ce bine spunea Pavel: „Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Cristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!”
tot o dai la `naintare cu versetul asta, dar asta nu e raspunsul la lipsa semnelor si minunilor din biserica ce vrea a fi a lui Cristos. sa fim realisti, totusi.
L.I., nici n-am vrut să spun că acesta este răspunsul la lipsa semnelor şi minunilor, ci este răspunsul la aşteptările şi întrebările noastre, care L-am vrea pe Domnul „just one prayer away”…
Răspunsul la lipsa semnelor şi minunilor e mult mai complicat, dar ţine şi de credincioşia noastră deficitară. Poate am să scriu despre asta…
nu cred ca a spune ca insista e potrivit pt ce cauta unii. e o mare problema daca in biserica din care faci parte nu se vad semne si minuni. de ce nu recunoasteti asta? de ce nu vedeti ca cele mai multe biserici sunt moarte? oare asa arata biserica pe vremea apostolilor? deloc. cred ca nu era intalnire la care semnele si minunile sa lipseasca. de ce nu vedeti la voi biserica o problema in lipsa lor, ci aratati cu degetetul pe cei care isi doresc si asa ceva? credeti ca si le doresc asa de florile marului, ca se plictisesc? si le doresc pt ca au nevoie. repet inca o data: pe vremea apostolilor, raspandirea evangheliei era insotita de semne si minuni fara de care poate numarul celor intorsi era mult mai mic.
L.I., adu-ţi aminte de Anania şi Safira şi gândeşte-te dacă nu cumva, la cum suntem noi astăzi, n-ar trebui ca fiecare biserică să aibă câte un cimitir prin apropiere!
Apoi, cât de mult crezi tu în pocăinţa ca urmare a unui semn sau a unei minuni? Nu scade credinţa dacă dispar minunile şi semnele? Eu am văzut destule cazuri de „dependenţă” de semne şi minuni!
cred f mult in pocainta ca urmare a vederii unui semn sau a unei minuni. si sunt convinsa ca cei mai multi pe vremea apostolilor s-au pocait datorita lor. insusi mesajul pe care-l rostea Cristos era insotit de semne si minuni, si pt acestea lumea umbla dupa el, in primul rand.
nu stiu daca ai auzit de cantaretul de muzica crestina jesus adrian romero. el si familia lui s-o pocait in urma unei minuni a vindecarii mamei lor care era bolnava de cancer in faza terminala. si multi altii.
eu nu vorbesc despre dependenta de ele ci ma enerveaza lipsa de coloana vertebrala a celor care ii acuza pe cei care-si doresc sa vada si asa ceva. automat ii catalogheaza putincredinciosi, dependenti, etc. si sa-ti mai zic ceva: astia is cei care nu mai cred in minuni (pana nu vad, nici atunci nu-i singur) sau mai mult, le resping pe motiv ca ei sunt asa de sfinti si de credinciosi, ca n-au nevoie de ele.
Bun, L.I. Hai să ne calmăm puţin, întâi! Şi să ştii că am coloană şi ştiu asta în primul rând fiindcă mă doare îngrozitor din cauza statului excesiv în faţa computerului! 🙂 În regulă. Acum tragem adânc aer în piept, numărărm până la zece şi apoi stăm şi recapitulăm întâi…
Cine acuza şi de ce? Cred mai degrabă că aici se vorbea despre priorităţi. Despre faptul că oamenii au nevoie de credinţa simplă, în lucrurile la îndemână, de acele minuni „comune”, care sunt la îndemâna noastră, în primul rând, nu să umble „cerşind” minuni pentru a crede!
Spune cineva că nu sunt necesare? Eu subliniam chiar că da, doar că nu sunt obligatorii!
Dacă Dumnezeu nu făcea minunea să-mi vindece fiul, ce făceam? Deveneam ateu? Mă supăram pe Dumnezeu, îmi luam jucăriile şi plecam?
Să stăm strâmb şi să judecăm drept! Şi să nu ne mai enervăm aşa repede că nu face bine… 😉
am inteles. sa traiti!
Să trăim! 🙂
L.I. iarta-mi indrazneala de a te intreba cat de des frecventezi partasia cu biserica sau cu un grup de rugaciune?Citeam pe aici ca nu prea des frecventezi biserica.De ce? Crezi ca e bine?
Multumesc.
nu prea simt c-am partasie cand merg la biserica. ori f rar simt asta. n-am fost la biserica de vreo 3 luni, dar inainte de-asta am participat aproape zilnic la o saptamana de rugaciune a bisericii. intentionez sa merg sa iau cina.
de ce merg rar la biserica? o data pt ca sunt putin mai mult suparata pe Dumnezeu, apoi pt ca ma plictisesc si mi se pare pierdere de vreme timpul petrecut acolo. nu neg ca e la mine problema, dar nu 100%.
am fost (tot rarut, ca-i mai dragut 😀 ) si la grupuri de rugaciune, cantare si predica, dar m-am saturat si de ele.
Draga mea L.I. nu-ti cunosc varsta si nici supararea care te apasa ,dar pot daca vrei sa ma rog impreuna cu tine ca Domnul sa te vindece de orice rana ,sa-ti dea pacea si bucuria de a sti ca esti copilul Lui.
Cauta acea biserica sau cativa frati (prieteni) care sa te ajute sa te ridici si sa simti prezenta Domnului in rugaciune si numai asa vei fi vindecata de toate problemele tale.Acum esti jos in vale ,dar maine poti fi sus pe munte …daca si tu vrei….
Iti doresc sa te ridici prin puterea rugaciunii ,citirea Cuvantului si Domnul sa te invioreze.
Precizez ca inca nu am trecut pe unde treci tu ,dar stiu ca nu sunt scutita nici eu ,de aceea te incurajez… lupta cu firea pamanteasca si Domnul Isus va birui in viata ta.
Mulţumesc, Mira, pentru atitudinea generoasă! M-aş bucura să ştiu că măcar din când în când ne rugăm unii pentru alţii, cei din „Cetatea de piatră”, indiferent dacă avem sau nu probleme!
multumesc, mira.
Domnul ne cheama sa stam in spartura pentru oameni si sa mijlocim unii pentru altii.,El sa ne inmulteasca si sa aducem multa roada pentru Slava Lui.
Sunt o femeie ,sotie si mama a doi copii ,credincioasa si vreau sa imi folosesc darul pe care l-am primit de la Domnul.
L.I .cu mare drag.