Cine va plânge după tine?


Citesc mereu pe Facebook ştiri „senzaţionale” cu texte de genul „A murit! O ţară întreagă îl (o) plânge” sau „A plecat dintre noi! Toată lumea plânge…”

Inevitabil, mi-am pus întrebarea: „Dacă mâine ai muri, cine te-ar plânge?”

Grea întrebare! Nu de alta, dar „trierea” ar fi dificilă, căci sunt unii care, având aceeaşi credinţă, ar trebui să se bucure când pleacă din această lume, spre destinaţia corectă (spun eu) cineva care le-a fost drag…

Totuşi, oameni fiind, cu sentimente, afecţiuni şi legături sufleteşti, ne doare orice despărţire, oricât de conştienţi am fi de „temporalitatea” ei.

Bine, acestea fiind spuse, care este rostul întrebării din titlul acestei postări?

Cunoscându-mă (sper!) destul de bine, obişnuiesc să spun apropiaţilor, prietenilor mei adesea că la înmormântarea mea vor fi foarte mulţi! Unii care vor deplânge plecarea mea, alţii care vor veni să se convingă că e adevărat şi cei care vor veni ca să se bucure…

Acum, câţi vor fi din fiecare categorie…

Şi totuşi, luând în serios întrebarea pusă în titlu, oare n-ar trebui să ne preocupe CE şi CUM trăim aici, pe pământul acesta, în viaţa, câtă ne-a fost dată, ca să ştim deja, deşi vom fi un trup inert la acea vreme, câtă lume va plânge după noi?

Poate veţi gândi că scriu aceste gânduri din postura unuia care se apropie (mai mult sau mai puţin, Domnul ştie!) de final…

Nu este aşa!

Obişnuiesc să spun adesea că „indiferent de câţi ani ai, tot ultimele tale zile de viaţă le trăieşti”!

Ei bine, poate că n-ar strica, oricât de pesimistă ar părea ideea, să te gândeşti…

… cine va plânge după tine?

 

Foto

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, constatări, Jurnal de luptă şi... de pace, Picături, Sare... amară, Trecător prin lume și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Cine va plânge după tine?

 1. Oana zice:

  După mine? Părinții și mătușa. Atât. Amicii poate ar regreta o vreme, căci nu mai are cine să-i ajute, dar vor găsi rapid înlocuitor. Iar inima n-am frânt-o niciunui bărbat, ca să mă plângă vreun minut. Deci așa…
  Marinel, cred că m-ai făcut să plâng puțin (la propriu) după mine…. Dar și pentru că mi-am imaginat cum ar fi să nu mai fie cel iubit….
  Mă exasperezi (din nou) cu tâlcurile astea!
  Să ai sănătate si viață înainte!

 2. Iosif zice:

  Marinel draga,nu l-am cunoscut pe Mihail „Tridtarul” decât în virtual,si din discutiile nocturne avute cu el telefonic,mai cu seama ca m-a rugat sa-l sun în fiecare noapte dupa ce a fost instalat la morga (el îi zicea gara) pregatit de plecarea „acasa”. Nu puteam sa nu plâng,vorbind cu un muribund care astepta plecarea multumit cu seninatate si bucurie ca merge la întâlnire cu Tatal ceresc. Eu consider ca pentru copiii Domnului moartea este un motiv de bucurie,tristetea si durerea fiind resimtita de cei ce ramân si continua lupta cu sine si cu acest sistem al raului universal în care frate pe frate se vând si se dau la moarte. Ma înfior când aud si vad ce comportament au iudeo-crestinii între ei,indiferent de religie si/sau confesiune,cât de usor sunt manipulate masele,de elitele eclesiastice ce au facut aliante secrete cu puterile politicce ale sistemul mondial,care L-au vândut pe Hristos închinându-se la dumnezeul acestui sistem umanist-materialist,”Mamona”.
  „Bucurati-va cu cei ce se bucura,plângeti cu cei ce plâng”
  https://biblia.resursecrestine.ro/romani/12
  Fiti binecuvântati.

 3. fosile zice:

  Depinde ce fel de om ai fost.
  Si nu neaparat cine, ci cît timp vei fi plîns?
  Cît timp ţi se va simţi lipsa?

  • marinelblaj zice:

   Hm… ce fel de om ai fost? Asta depinde şi de cei care te percep într-un fel sau altul! Nu toţi te vor percepe ca un om bun, de exemplu 😉
   Cât priveşte „cât timp…” Sincer, m-aş bucura ca timpul acesta să fie cât mai scurt… Nu de alta, dar ar scurta durerea celor rămaşi, însă ar însemna şi că Domnul s-a îngrijit să ocupe golul… 😉

 4. Pingback: Cine va plânge după tine? — cetatea de piatră – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

 5. Teo zice:

  Cine? Eu imi pun alta intrebare! Cati vor dori sa imi urmeze trairea?

 6. viorelchis zice:

  Interesanta intrebare si totusi sincer sa fim daca in viata cat traim nu putem sa ne bucuram de clipa vietii indiferent de incercari ,neajunsuri ,ori bucurii …totul e o desartaciune dupa cum explica inteleptul Solomon….!Plinsul e de moment ,amintirile la fel de o scurta durata,dar cel mai important e cum am trait,ce exemplu si valori lasam dupa noi ……!

 7. dan zice:

  Un gand al lui Hristos !
  Fiule, pentru felul tău de viaţă cercetează-te pe tine însuţi,
  vezi ce este rău şi ce nu ţi se potriveşte.
  Căci totul nu-i pe potriva tuturor
  şi nu toţi iubesc totul.

  În nici o desfătare să nu fi nesăţios
  nu te arunca asupra mesei pline;
  că din mâncarea prea multă vine boala
  şi necumpătarea ajunge la’ngreţoşare.
  Nu te desfata cu lucruri fara rost!
  Mulţi au murit fiindc’au mâncat prea multe,
  dar cel cumpătat îşi va spori viaţa.

  Ferice de cel ce a aflat înţelepciunea
  şi de cel ce o pune în auzul celor ce-l ascultă!
  Un prieten credincios, intradevar, sprijin puternic:
  cine l-a găsit, a găsit o comoară. Se duce si vinde tot ce are.

  Intristarea, plansul? sau dorul revederii!?
  Da, zi buna tuturor !

 8. Iosif zice:

  ASCULTATI-MA VOI,TOTI „CRESTINII”DIN ROMÂNIA !
  ALIN CRISTEA ceste „…glasul celui ce striga în pustie,’POCAITI-VA caci împaratia cerului este aproape!’ Pregatiti calea Domnului,neteziti-I cararile.”
  El striga în desert; „Pui de napârci,cine v-a învatat sa fugiti de mânia viitoare ?”
  Voi va ziceti unii altora si voua însiva; „Avem ca tata pe Avraam!” Dar eu va spun ca din pietrele lipsite de viata Dumnezeu poate ridica fii ai lui Avraam.
  „IATA CA SECUREA A SI FOST ÎNFIPTA LA RADACINA POMILOR; DECI,ORICE POM,CARE NU FACE ROD BUN,VA FI TAIAT SI ARUNCAT ÎN FOC.”
  Dumnezeu sa se îndure de poporul Sau !
  Fiti binecuvântati.

  • dan zice:

   De acum , nu mai cunostem pe nimeni decat prin Duhul. Si stim ca Isus in ceace priveste Duhul este Fiul lui Dumnezeu, iar Ioan Botezatorul_ Glasul celui ce striga in pustie. Omul nu poate primi decat ce-i este dat de sus!
   Alin Cristea si altii__ slujitori cu toti aceluiasi Domn Isus Hristos, caci nu este alt Domn, si fiecaruia dat sa slujeasca dupa masura credintei.
   Chiar cel rau este randuit si nu se poate lupta cu Cel ce este mai tare si mai presus decat el.
   Deci , vorbeai despre Ioan Botezatorul fara de care nu este inceput al Evangheliei , solul Legamantului vecinic?

 9. dan zice:

  Ioan acesta, este acela care fusese vestit prin prorocul Isaia, când zice: „Iată glasul celui ce strigă în pustie: ‘Pregătiţi calea Domnului, neteziţi-I cărările.’”

  Matei 11:7 Pe când se duceau ei, Isus a început să vorbească noroadelor despre Ioan: „Ce aţi ieşit să vedeţi în pustie? O trestie clătinată de vânt?
  Dacă nu, atunci ce aţi ieşit să vedeţi? Un om îmbrăcat în haine moi? Iată că cei ce poartă haine moi sunt în casele împăraţilor. (si fruntea bisericilor voastre)
  9 Atunci ce aţi ieşit să vedeţi? Un proroc? Da, vă spun, şi mai mult decât un proroc;
  10 căci el este acela despre care s-a scris: ‘Iată* , trimit înaintea feţei Tale pe solul Meu, care Îţi va pregăti calea înaintea Ta.’
  Matei 11:11 Adevărat vă spun că, dintre cei născuţi din femei, nu s-a sculat niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul.
  Ioan, drept răspuns, a zis tuturor: „Cât despre mine, eu vă botez cu apă; dar vine Acela care este mai puternic decât mine şi Căruia eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintei. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
  7 El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el. 8 Nu era el Lumina, ci el a venit ca să mărturisească despre Lumină.
  Deci unul este Solul Puterii Dumnezeului CELUI ATOTPUTERNIC si cel ce nu primeste propovaduirea lui Ioan, nu primeste botezul lui Ioan si marturia
  puterii DUMNEZEULUI ATOTPUTERNIC ce i-a dat-o despre SINGURUL SAU FIU si Slava LUI.
  In sulba cui vreti sa fiti ? Si daca a Fiului si a Solului lui Dumnezeu.
  dupa cum este scris : „Binecuvantat este cel ce vine in Numele Domnului !

 10. Iosif zice:

  „Glasul celui ce striga în pustie” traverseaza spatiul si timpul de milenii,însa ‘surzii’ si cei ce dorm somnul mortii,nu-l aud continuându-si activitatile cotidiene traditionale,neafectati de sunetul strident al ‘trâmbitei’ ce suna DESTEPTAREA.
  „La miezul noptii s-a auzit o strigare: ‘Iata mirele,iesiti-i în întâmpinare !”

  • dan zice:

   „Glasul celui ce striga in pustie”, este pentru cei ce sunt in pustie din pricina pacatelor. Drept ! Iar Isus are o mai mare marturie decat a lui Ioan, cat priveste lucrarile spre mantuire, caci in Isus se vesteste pocainta, iertarea pacatelor, viata si invierea, toate la vremea lor, dupa cum spune Isus: vine ceasul si acum a si venit, pe cand rostea El, pana si acum, ca ” cei ce aud glasul Fiului lui Dumnezeu vor invia” Deci nu numai celor ce erau in pustie din pricina pacatelor lor si carora le-a vorbit Ioan si ii indemna sa vina la Isus sa fie curatiti primind botezul spre pocainta, ci si pentru cei morti in pacate vorbeste si vesteste si astazi in Isus Hristos tuturor. Caci Ioan este lumina proorociei privind Isus , Hristosul lui Dumnezeu. dupa cum spune el: Cel ce m-a trimis mi-a zis: Cel peste care vei vedea Duhul Sfant pogorandu-se si ramanand peste el, este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant. Si ioan singur a vazut aceasta si a marturisit ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, Singurul in care avem rascumpararea si prin sangele Lui iertarea pacatelor.
   Tot ceea ce a spus Ioan Botezatorul este adevarat, despre CEL ADEVARAT ! Ioan a vestit si Mantuitorul a implinit, Marire Lui in veci!
   Cat despre ce vorbesti tu „Iata MIrele…” _ inca putina vreme si Cel ce vine va sosi_ si nu va zobovi.

 11. dan zice:

  Interesant este deasemenea faptul ca de cele mai multe ori cand cineva se intampla sa isi sfarseasca viata si calatoria, foarte multi spun „a plecat acasa la Domnul” Este oare adevarat ca la Domnul a plecat sau ca mai degraba ultima suflare si-a dat, alergarea si-a sfarsit, cat si pribegia pe acest pamant.
  Nu judecati nimic inainte de vreme caci ziua Domnului va descoperi cum este lucrarea fiecaruia. Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a Domnului si fiecare va primii rasplata dupa raul sau binele pe care l-a facut !
  Sa nu obosim deci in facerea binelui, cel ce samana in fire, va secera din fire si cel ce samana in Duhul va secera din Duhul ! Si i se va da in ziua aceea fiecaruia dupa fapta lui ! Deci cine este vrednic de plans ???

 12. dan zice:

  Fiule, varsă lacrimi pentru cel mort (ca tine)
  şi, ca un om copleşit de durere, începe-ţi plângerea,
  înveleşte-i trupul aşa cum e datina
  şi nu-i trece cu vederea punerea în mormânt. (cu Isus prin botez)
  Plângi cu amar, jeleşte-te
  şi ţine-ţi mâhnirea după cuviinţă, (pocainta)
  o zi sau două – ca să nu-ţi atragi clevetire –,
  apoi alină-ţi întristarea.(si bucura-te)
  Că din întristare vine moartea,
  iar întristarea inimii slăbeşte tăria.
  Întristarea stă mână’n mână şi cu nefericirea,
  iar viaţa săracului atârnă de inima lui.
  Nu-ţi lăsa inima pe seama tristeţii
  amintindu-ţi de moarte, alung-o.
  Nu uita: nu există întoarcere! (la viata de pacat)
  Mortului nu-i vei fi de nici un folos,
  iar ţie îţi vei face rău.
  Adu-ţi aminte de vorba mea, care va fi şi a ta:
  ieri eu, astăzi tu.
  Când mortul se odihneşte, lasă-i şi amintirea să se odihnească;
  de’ndată ce duhul i-a plecat, alină-te!

  Când mortul se odihneşte, lasă-i şi amintirea să se odihnească;
  de’ndată ce duhul i-a plecat, alină-te! – (cauta Neprihanirea, Hristos cel inviat)
  Înţelepciunea cărturarului se dobândeşte’n ceasuri de odihna;
  înţelept poate deveni cel liber de grijurile vieţii.

 13. Iosif zice:

  „Daca ramâneti în cuvântul Meu,sunteti în adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul,si adevarul va va face slobozi.”

  Eu nu sunt religios,
  Însa-L iubesc pe Hristos.
  Nu fac parte din sistem,
  Dar de Dumnezeu ma tem.

  Fiti binecuvântati.

 14. dan zice:

  Ioan 15:4 „Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduce rod dacă nu rămâneţi în Mine. ” Si:
  Iacov 1:27 „Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume. ” Frate Iosif parca ceva nu este bine din cele spuse de tine. (de fapt nimic nu este bine)
  Sau poate ca tu le-ai auzit dela Alin Cristea. Nu conteza, tot n-ai zis bine!

 15. Iosif zice:

  Domnule Dan,apreciez citatele superbe din Cuvântul lui Dumnezeu însa consider inoportune judecatile pe care voi „religiosii” le aveti printre voi,iar la polemici religioase si lupte cu citate biblice,nu sunt dispus sa raspund,deoarece sunt interminabile si nu duc decât la amaraciune si moarte sufleteasca.Totusi pentru a-ti satisface setea de lupta cu „sabia cuvântului” îti voi da un ultim citat dupa care am sa declar PACE !
  „De unde vin luptele si certurile între voi ?

 16. Iosif zice:

  P.S. În ce priveste apelativul „Frate Iosif” e dicutabil dragul meu Dan,deoarece eu îmi cunosc Tatal originea,identitatea,fratii si surorile iar acestia sunt toti cei ce asculta,fac voia Lui si TRAIESC în IUBIREA NECONDITIONATA,SACRIFICATOARE,fara prejudecati dincolo de Legi omenesti scrise si construite pe/din pietre lipsite de viata,(religii,biserici,temple,moschei sinagogi,pagode,traditii,ceremonii,obiceiuri idolatre,oculto-filozofice relative,înselatoare,trecatoare,moarte),ci pe STÄNCA VIE atemporala,HRISTOS aceasta temelie pe care au zidit înca de la începutul BISERICII AUTENTICE VII,fratii si surorile,urmasii CELUI ÎNTÂI NASCUT DIN DUMNEZEU TATAL NOSTRU si care în scurta vreme va rasturna acest sistem al „omului faradelegii” care a facut pact cu „Antichrist” acceptând puterea dumnezeului acestui sistem „Mamona”,cei „treizeci de arginti” pretul vânzarii,tradarii,a CELUI CE ESTE,ÎNVIEREA SI VIATA …

  • dan zice:

   tu nu iti cunosti fratele, cu atat mai mult tatal.
   Si a trai in iubirea neconditionata este satisfacator numai pentru preacurvari, homosexuali si ucigatori de parinti si de oameni si toti mincinosii. Asta este temelia lor, dar dupa cum ti-am spus te-a inselat cine ti-a spus lucrurile astea fratele meu.

   • Iosif zice:

    Dumnezeu,Tatal meu,Cel pe care nu-L cunosti,asa cum nu ma cunosti nici pe mine,sa te ierte,draga straine !

   • dan zice:

    Cat de usor uitati voi!
    Dinadins va faceti ca nu stiti de ceea ce este scris, cand Apostolul Pavel a marturturisit de nenumarate ori cu privire la aceste lucruri scrise in Moise si Prooroci si inaintea imparatului Agripa si Felix asa ca nevinovatia Apostolului s-a aratat si cu privire la proorocii ca el insusi a urmat-o.
    „” De aceea, împărate Agripa, n-am vrut să mă împotrivesc vedeniei cereşti.
    20 Ci am propovăduit întâi celor din Damasc, apoi în Ierusalim, în toată Iudeea şi la neamuri, să se pocăiască şi să se întoarcă la Dumnezeu şi să facă fapte vrednice de pocăinţa lor.
    21 Iată de ce au pus iudeii mâna pe mine în Templu şi au căutat să mă omoare.
    22 Dar, mulţumită ajutorului lui Dumnezeu, am rămas în viaţă până în ziua aceasta şi am mărturisit înaintea celor mici şi celor mari, fără să mă depărtez cu nimic de la ce au spus prorocii şi Moise că are să se întâmple,
    23 şi anume că Hristosul trebuie să pătimească şi că, după ce va fi Cel dintâi din învierea morţilor, va vesti lumină norodului şi neamurilor.”
    24 Pe când vorbea el astfel, ca să se apere, Festus a zis cu glas tare: „Pavele, eşti nebun! Învăţătura ta cea multă te face să dai în nebunie.”
    25 „Nu sunt nebun, preaalesule Festus”, a răspuns Pavel, „dimpotrivă, rostesc cuvinte adevărate şi chibzuite.
    26 Împăratul ştie aceste lucruri şi de aceea îi vorbesc cu îndrăzneală, căci sunt încredinţat că nu-i este nimic necunoscut din ele, fiindcă nu s-au petrecut într-un colţ!
    27 Crezi tu în Proroci, împărate Agripa?… Ştiu că crezi.””
    Si inaintea lui Felix si a poporului lui Israel spunea acelasi lucruri:
    „Nu m-au găsit nici în Templu, nici în sinagogi, nici în cetate stând de vorbă cu cineva sau făcând răscoală de norod.
    13 Aşa că n-ar putea dovedi lucrurile de care mă pârăsc acum.
    14 Îţi mărturisesc că slujesc Dumnezeului părinţilor mei după Calea pe care ei o numesc partidă;
    <<>>
    15 şi am în Dumnezeu nădejdea aceasta, pe care o au şi ei înşişi, că va fi o înviere a celor drepţi şi a celor nedrepţi.”
    Cine va mintit pe voi fratilor, ca Scriptura nicidecum?

 17. Iosif zice:

  Multumesc Marinel,si scuze pentru spatiul mare ce l-am ocupat în acest mic „duel”. 🙂

 18. dan zice:

  eu cred tot ce este scris în Lege şi în Proroci

 19. dan zice:

  Asa ca Fiul, Singurul Fiu este conditionat prin Lege si Prooroci pentru a putea fi deosebit de cel ce nu este, ca Tatal sa fie proslavit in Fiul Sau,
  „1 Adevărat, adevărat vă spun că cine nu intră pe uşă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoţ şi un tâlhar.
  2 Dar cine intră pe uşă este Păstorul oilor.” Ioan 10.
  Si fariseii au zis lui Pilat_si Iudeii, i-au răspuns: „Noi avem o Lege, şi după Legea aceasta, El trebuie să moară, pentru că S-a făcut pe Sine Fiul lui Dumnezeu.”
  Insa poporul acesta este neinfricat. Când a auzit Pilat aceste cuvinte, i-a fost şi mai mare frică. Si Pilat a avut mai multa minte decat voi.
  Si cine altul a intrat pe aceasta usa, Legea si proorocii, decat Isus din Nazaret ?
  Da Singurul Fiu Legitim atestat si dovedit si conditionat prin sangele Legamantului celui vecinic. si puterea vietii nepieritoare. In El ni se vesteste iertarea pacatelor si cel ce crede in El trebuie sa traiasca ca El. Pavel, după obiceiul său, a intrat în sinagogă. Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi,
  3 dovedind şi lămurind că Hristosul trebuia să pătimească şi să învieze din morţi. „Şi acest Isus, pe care vi-L vestesc eu”, zicea el, „este Hristosul.”
  4 Unii din ei şi o mare mulţime de greci temători de Dumnezeu şi multe femei de frunte au crezut şi au trecut de partea lui Pavel şi a lui Sila.
  Voi de partea cui sunteti ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.