SÂMBETELE MUZICALE ALE CETĂŢII – popas la tăcere


Cum scriam cu ceva vreme în urmă, am neglijat în mod intenţionat Cetatea pentru a mă concentra la scrierea cărţii la care lucrez…

Am întrerupt această tăcere doar pentru a-mi informa cititorii despre minunea care este pe cale să se petreacă în viaţa bunului prieten şi frate al meu, Adi Hentea. Apropo de acesta, am să inserez aici un mic update referitor la situaţia sa, fiindcă mă simt dator faţă de toţi cei care, aflând despre nevoia lui Adi, au găsit cu cale să pună şi ei umărul şi sunt convins că Dumnezeu le va răsplăti cum doar El ştie să o facă! Informaţia este exact aşa cum a scris-o chiar Adi în 14 martie:

„Am avut ieri întâlnirea cu unul dintre medicii care m-au operat în ianuarie: după foarte multe teste imagistice, extrem de amănunțite și foarte multe măsurători efectuate vinerea trecută de mai mulți medici, s-a ajuns la concluzia că intervenția de acum două luni este o mare reușită. Ochiul este pus în parametrii normali din punct de vedere anatomic, însă faptul că ochiul se prezintă foarte bine fizic și totuși vederea mea nu s-a îmbunătățit considerabil în intervalul de la operație până acum, asta îi face să creadă ca adevarata cauză a vederii mele slabe de acum este o disfuncționalitate a nervului optic.

Dacă vom reuși să obținem o îmbunătățire a vederii în următoarele luni, operația preconizată pentru la toamnă va avea sens și tot efortul de până acum a avut rost. Urmează să mai am o ultimă întâlnire cu medicul coordonator în 23 martie, după care ne vom întoarce în România după 5 zile și dacă totul va fi bine vom reveni în America peste aproximativ o jumătate de an.”

Am spus-o în repetate rânduri, i-am spus şi lui Adi, eu cred cu convingere că deşi este un drum anevoios, Adi va ajunge să-şi vadă în sfârşit prietenii şi fraţii…

Apoi, tot pentru voi, prietenii Cetăţii, două dintre piesele pe care le-am cântat la acel foarte reuşit concert susţinut la Biserica Baptistă Maranata din Arad în scopul completării fondurilor necesare tratamentului lui Adi al nostru. Nu voi comenta, toate cele scrise până aici având doar un caracter informativ…

Bun… dar ar mai fi ceva, şi acesta este al doilea motiv al întreruperii tăcerii mele. Vreau să vă aduc în atenţie un muzician despre care se vorbeşte mult în aceste zile (pe bună dreptate, spun eu!) şi o lucrare care mi-a fost mereu şi mereu adusă în minte chiar de lupta lui Adi cu întunericul.

Este vorba despre Neal Morse, un multi-instrumentist, compozitor şi, din 2002 creştin născut din nou şi dedicat în totalitate muzicii din domeniul creştin. Mai multe despre el se pot citi AICI.

Lucrarea pe care vreau să o propun spre audiţie este „The similitude of a dream”, un album care este o transpunere în registrul rock-ului progresiv a celebrei „The Pilgrim’s Progress” a lui John Bunyan. O lucrare complexă, practic al doilea album al supergrupului „Neal Morse Band”, primul album fiind realizat cu un an mai devreme (2015), fără o pregătirea prealabilă ci lucrat practic „din mers”, în studio.

Beneficiind de aportul unor instrumentişti care nu au nevoie de prea multe recomandări, precum Mike Portnoy de la Dream Theater sau Randy George de la Ajalon.

Aşadar, vă propun spre audiţie „The similitude of a dream”, cu adevărat o lucrare de excepţie pe care, cum îi spuneam bunului meu prieten (cel ce m-a numit primul „Bunicul”!), o consider ca un fel de „trecere în revistă” a tot ceea ce s-a creeat valoros în rock-ul progresiv al ultimelor două decenii.

Anunțuri

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica, Frumuseţi, Muzichie, Prieteni și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la SÂMBETELE MUZICALE ALE CETĂŢII – popas la tăcere

 1. daniel zice:

  Wow, incredibil.Nu am stiut despre Neal Morse ca s-a intors la Dumnezeu. Sunt un mare fan al rock-ului progresiv si chestia asta ma bucura nespus. Colaborare cu Portnoy…din nou, wow, fabulos. Dream Theater a fost trupa mea preferata, insa m-au dezamagit cu ultimul album, propaganda NWO. Ma bucur ca a plecat Portnoy dintre ei. Valoarea lor ramane totusi incontestabila.
  Ma rog ca Adi Hentea sa ajunga sa-i vada pe cei carora le bucura inima cu muzica sa.

  • marinelblaj zice:

   Da, şi pentru mine a fost o mare veste întoarcerea lui Neal Morse, pe care îl consider un mare muzician, compozitor, „gânditor” într-ale rock-ului progresiv. Cât despre Portnoy… iată ce declara în septembrie 2010: „I come to the conclusion that the [Dream Theater] machine was starting to burn me out”. Păcat pentru Dream Theater, căci valoarea lor rămâne, dar orientarea…
   Adi Hentea va reveni în ţară prin 29 martie… Mare bucurie pentru familia sa de la Golgota…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s