BATJOCORIT…


4825125323_627c859fe8_b

„A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit…”
„Dispreţuit şi părăsit de oameni…”

Poate să pară ciudat să alături aceste versete acum, în momente în care (mai) toată lumea se pregăteşte să sărbătorească Naşterea Mântuitorului…
Cu festivismul de rigoare…
Cu înduioşările obişnuite…
Cu osanalele ce-şi au obârşia într-un fariseism acuzat tot restul anului…
Cu serbările ce vor să se substituie conştiinţei…
Cu pioşenia vinovată în ascuns de trădările fiecărei zile…

Şi iată…

Mereu vine câte unul la ai săi, şi ai săi nu-l primesc…

Mereu e câte unul dispreţuit şi părăsit de oameni…

N-am învăţat nimic de la iesle, în afară de suflarea boilor… Şi poate, nerecunoscut, gândul la aurul magilor, în nări cu speranţa tămâiei şi cu iluzia smirnei…

Trist, foarte trist…

Vine „fabricatul” moş nicolae. Pregătiţi-vă ghetuţele, cizmuliţele…

Cândva veţi descoperi că singura realitate a lor e… mirosul… fetid al umblărilor de peste an…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în constatări, Disperări, Pe gânduri, Picături, Sare... amară, Simţul civic și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la BATJOCORIT…

 1. Iosif zice:

  ADEVARUL a fost frânt pe cruce,împartit în sute si mii de bucati,împrastiat în cele patru vânturi.Fiecare religie,confesiune,partida,grupare,secta,prin liderii lor clameaza considerând ca numai ei detin ADEVARUL,izolându-se,separându-se unii de altii prin ‘ziduri’ din ce în ce mai inpenetrabile,ceea ce provoaca tensiuni,dispute contradictorii,ciorovaieli,ura,scandaluri,revolte,si razboaie psihologice,iar tradatorii vânzatorii de frati,de neam si tara,îsi continua nestingheriti activitatea destructiva a societatii umane,care pe zi ce trece se va acutiza ajungând la apogeul profetit în Scripturi. Dumnezeu este UNUL SINGUR ! Oamenii în inconstienta lor L-au multiplicat facându-si dumnezei dupa gustul lor care sa fie permisivi,toleranti,adaptabili la legile firesti omenesti. Acesta este „Antichrist” (omul faradelegii) descris în Cartea Vietii…

  „Ei au iesit din mijlocul nostru,dar nu erau dintre ai nostri. Caci,daca ar fi fost dintre ai nostri,ar fi ramas cu noi; ci au iesit ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri.
  Dar voi ati primit UNGEREA din partea CELUI SFÂNT si stiti ORICE LUCRU ;”(1 Ioan 2:19:20)

  „Totusi temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita,având pecetea aceasta: „DOMNUL CUNOASTE PE CEI CE SUNT AI LUI” si „ORICINE ROSTESTE NUMELE DOMNULUI SA SE DEPARTEZE DE FARADELEGE.”
  Fiti binecuvântati.

 2. lidieluptx zice:

  Da Marinel, e foarte trist!… Eu cred ca sarbatorile noastre au ajuns o uraciune in fata Lui Dumnezeu. Ele seamana cu spalarea „blidului” pe dinafara… 😦

 3. Steve zice:

  Draga Iosif You sniffing prea mult ! Adevarul nu a fost frant pe cruce ,ci dimpotrive pentru multi ADEVARUL a fost intarit pe cruce si jertfa lui ISUS , El a fost propavaduit de cei ce au vazut si pipait ce este cu privire la cuvantul vietii , cei ce au crezut in El au preamarit pe DUMNEZEU ‘ s-au lasat de viata de pacat primind Darul lui Dumnezeu din toata inima cu toata bucuria , neuitandu-se inapoi ci laudand cu toata multumirea si buna cuviinta au primit putere sa mearga inainte . Dar cei ce s-au uitat inapoi , au cazut in deznadesdie si n-au mai putut sa laude pe Dumnezeu si sa se bucure in Mantuirea LUI , CUM SPUI TU LUCRURILE ASTEA OMULE ? Ai cazut oare in pacat sau traiesti in pacat ? Daca tu nu te cercetezi .altul va cerceta vorbele tale , care nu sunt potrivit evlaviei ! Si ce are a face daca unii au cazut , de care dai exemplu ? Niciodata nu vor putea acestia stinge Dragoste lui DUMNEZEU fata de noi in Hristos ! Incerci s-o dregi la sfarsit ca un izvor care da apa amara si apa dulce ! Un astfel de comentariu nu este de folos nici macar pentru tine si ameninta temelia sa se darame luata de ape . Noi nu suntem nici nu ne asemanam nicio clipa cu ei ! MARIT SA FIE DOMNUL CARE NE_A MANTUIT DE ASTFEL DE OAMENI ! Binecuvantat fie cel ce vine in NUMELE DOMNULUI care ne proslaveste ! AMIN !

 4. Steve zice:

  Domnul iubeste pe cel neprihanit :
  Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l pierd fără pricină.”
  Iov 2:9 Nevastă-sa i-a zis: „Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu şi mori!”
  Si acesta a fost numai inceputul necurmat al durerilor suferite din pricina acelei stari de neprihanire a lui Iov pentru care avea sa fie incercat , dupa ce pierzind turmele : a venit la Iov un sol, care a zis: „Boii arau şi măgăriţele păşteau lângă ei.
  15 Şi s-au aruncat nişte sabeeni asupra lor, i-au luat şi au trecut pe slujitori prin ascuţişul sabiei. Numai eu am scăpat, ca să-ţi dau de ştire.”

  16 Pe când vorbea el încă, a venit un altul şi a zis: „Focul lui Dumnezeu a căzut din cer şi a aprins oile şi pe slujitorii tăi şi i-a ars de tot. Numai eu am scăpat, ca să-ţi dau de ştire.”

  17 Pe când vorbea el încă, a venit un altul şi a zis: „Nişte haldeeni, înşiraţi în trei cete, s-au aruncat asupra cămilelor, le-au luat şi au trecut pe slujitori prin ascuţişul sabiei. Numai eu am scăpat, ca să-ţi dau de ştire.”
  18 Pe când vorbea el încă, a venit un altul şi a zis: „Fiii tăi şi fiicele tale mâncau şi beau vin în casa fratelui lor întâi născut.

  – -PE CAND VORBEA SI VORBEA de parca si lui Iov deopotriva- :

  19 Şi deodată, a venit un vânt mare de dincolo de pustie şi a izbit în cele patru colţuri ale casei; casa s-a prăbuşit peste tineri şi au murit. Şi am scăpat numai eu, ca să-ţi dau de ştire.”

  20 Atunci, Iov s-a sculat, şi-a sfâşiat mantaua şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat
  21 şi a zis: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!”

  22 În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu
  Toate acestea s-au intamplat lui Iov da la Dumnezeu spunea, el care mai inainte : „De multe ori tu ai învăţat pe alţii şi ai întărit mâinile slăbite.
  Cuvintele tale au ridicat pe cei ce se clătinau şi ai întărit genunchii care se îndoiau.
  Şi acum, când este vorba de tine, eşti slab! Acum, când eşti atins tu, te tulburi! Nu este frica ta de Dumnezeu sprijinul tău? ” Dar oare slab a fost dupa cum prietenul lui a spus ?
  Nădejdea ta nu-i neprihănirea ta? (Frica de Domnul e sprijinul in neprihanirea traita , nadejdea mantuirii . Totasa „cel neprihanit prin credinta va trai si in nadejdie se va mantui)
  Adu-ţi aminte, te rog! Care nevinovat a pierit? Care oameni neprihăniţi au fost nimiciţi? (Si intradevar multi s-ar fi pierdut taria la lucruri ca aceste de s-ar fi intamplat lor, numai cu gandul la prabusirea averilor lor ! Mugetul leilor numai , ii infricoseaza de moarte ! Si ii face sa lesine dela inima , ca si iubirea de bani ,de pacat si poftele placerilor pacatului)
  După câte am văzut eu, numai cei ce ară fărădelegea şi seamănă nelegiuirea îi seceră roadele!
  Aceia pier prin suflarea lui Dumnezeu, nimiciţi de vântul mâniei Lui.
  Mugetul leilor încetează, dinţii puilor de lei sunt zdrobiţi!
  Leul bătrân piere din lipsă de pradă şi puii leoaicei se risipesc.
  Vedeti cat de puternica este nadejdea pe care o da neprihanirea ? Unii se intristeza numai la intristarea nevestei lor , si astfel amandoi cazand in deznadejdie . Nu insa iov caruia suferintele se inteteau in calea lui mai inversunat , spunand : „Blestemată să fie ziua în care m-am născut şi noaptea care a zis: ‘S-a zămislit un copil de parte bărbătească!’
  – N-a mai acceptat nici o trecuta bucurie ca insasi ” bucurie si veselie”
  4 Prefacă-se în întuneric ziua aceea, să nu Se îngrijească Dumnezeu de ea din cer şi să nu mai strălucească lumina peste ea!
  5 S-o cuprindă întunericul şi umbra morţii, nori groşi să vină peste ea şi neguri de peste zi s-o înspăimânte!
  6 Noaptea aceea! S-o acopere întunericul, să piară din an, să nu mai fie numărată între luni!
  7 Da, stearpă să fie noaptea aceea, ducă-se veselia din ea!
  8 Blestemată să fie de cei ce blestemă zilele, de cei ce ştiu să întărâte leviatanul .
  9 să se întunece stelele din amurgul ei, în zadar să aştepte lumina şi să nu mai vadă genele zorilor zilei!
  10 Căci n-a închis pântecele care m-a zămislit, nici n-a ascuns suferinţa dinaintea ochilor mei.

  11 De ce n-am murit în pântecele mamei mele? De ce nu mi-am dat sufletul la ieşirea din pântecele ei?
  12 De ce am găsit genunchi care să mă primească? Şi ţâţe care să-mi dea lapte?

  13 Acum aş fi culcat, aş fi liniştit, aş dormi şi m-aş odihni
  14 cu împăraţii şi cei mari de pe pământ, care şi-au zidit falnice morminte,
  15 cu domnitorii care aveau aur şi şi-au umplut casele cu argint.
  16 Sau n-aş mai fi în viaţă, aş fi ca o stârpitură îngropată, ca nişte copii care n-au văzut lumina! ( Pe atat de amara ii era durerea )
  Pentru ce dă Dumnezeu lumină celui ce suferă şi viaţă celor amărâţi la suflet,
  care aşteaptă moartea şi nu vine; măcar că o doresc mai mult decât o comoară,
  22 care n-ar mai putea de bucurie şi de veselie, dacă ar găsi mormântul?
  23 Pentru ce, zic, dă El lumină omului care nu ştie încotro să meargă, pe care îl îngrădeşte Dumnezeu din toate părţile?
  24 Suspinele îmi sunt hrana de toate zilele şi jalea mi se varsă ca apa.
  25 De ce mă tem, aceea mi se întâmplă; de ce mi-e frică, de aceea am parte!
  26 N-am nici linişte, nici pace, nici odihnă, şi necazul dă peste mine.”
  (Slabit parea, chiar si neprihanirea impreuna cu nadejdea lui se pogora impreuna cu el sub taria suferintelor lui ce sufletu-i rabda.) De parca era deja in cautarea unei neprihanirii ce da adevarata nadejde : a vecinicei bucurii si veselii , ne mai increzandu-se in cea veche odata sfarsita cu venirea si suferinta-n trup .) Parea ca se ruga pentru un nou trup , ce putea sa sufere si sa-nplinesca cerintele tari si marete ai unei neprihanirii vecinice ce pentru , in trupul lui de carne , suferea pana ce a fost infatisat inaintea Domnului .

 5. Iosif zice:

  Stefane,dragul meu,eu nu sunt decât un neinsemnat rob a lui HRISTOS,un nimeni ce-si exprima gândurile si sentimentele sincere de iubire,pentru ADEVARUL UNIC,ABSOLUT,manifestat de DUMNEZEU prin Cuvântul întrupat în FIUL omului,iar gândurile mele sunt gânduri de pace si iubire pentru toti oamenii indiferent de pozitia socio-culturala sau spatio-temporala în care sunt plasati.
  Mult har si pace tuturor.
  Fiti binecuvântati.

 6. Steve zice:

  Mai bun un rob neinsemnat a lui HRISTOS decat un presedinte de stat!

 7. Steve zice:

  Totusi pentru a nu fi pricina de pacatuire Evanghelia lui Dumnezeu a fost propovaduita nu numai in cuvant ci si cu puterea Duhului , potrivit adevarului care este in Isus , Fiul lui David in ce priveste trupul … Cei ce au nadejdea aceasta nu vorbesc despre ea ci traiesc potrivit Evangheliei lui Dumnezeu , in insasi faptul acesta marturisesc Infierea prin Duhul Fiului lui Dumnezeu ,in El fiind mort fata de lume si pacate ce este „in lume” , si pe care lumea nu-L poate primi . Potrivit cu : Pavel a trimis la Efes şi a chemat pe prezbiterii bisericii.
  18 Când au venit la el, le-a zis: „Ştiţi cum m-am purtat cu voi în toată vremea, din ziua dintâi în care am pus piciorul pe pământul Asiei.
  19 Am slujit Domnului cu toată smerenia, cu multe lacrimi şi în mijlocul încercărilor pe care mi le ridicau uneltirile iudeilor.
  20 Ştiţi că n-am ascuns nimic din ce vă era de folos şi nu m-am temut să vă propovăduiesc şi să vă învăţ înaintea norodului şi în case
  21 şi să „vestesc iudeilor şi grecilor pocăinţa faţă de Dumnezeu şi credinţa în Domnul nostru Isus Hristos” . Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul* care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
  Cat priveste „ADEVARUL ABSOLUT” „UNIC” asumand faptul ca te referi bineinteles la Cel ce ESTE , nu cunoastem inca ci doar PLANUL LUI DUMNEZEU in parte , in DAR numai ce este de folos pentru mantuire noastra . Nu cunosc ADEVARUL ABSOLUT .
  ” O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui!
  34 Şi în adevăr, „cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?
  35 Cine I-a dat ceva întâi, ca să aibă de primit înapoi?”
  36 Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.” EL ESTE , SINGURUL care cunoaste toate lucrurile , nici un om nu L-a vazut , nici nu IL poate vedea ,SINGURUL care are NEMURIREA si SLAVA ! in veci de veci Amin !

 8. Steve zice:

  Înţelepciunea cărturarului se dobândeşte’n ceasuri lenevoase;
  înţelept poate deveni cel liber de grijile vieţii.
  Cum să devină înţelept cel de la coarnele plugului,
  a cărui mândrie e ţepuşa cu care’mboldeşte plăvanii,
  cel care mână boii şi-şi petrece cu ei la muncă
  şi care nu vorbeşte decât cu juncanii ?
  Capul şi-l bate cum să taie brazda,
  gândul său cel treaz e la nutreţ.
  La fel e cu fiece dulgher şi meşter
  care lucrează zi şi noapte,
  cu cei ce sapă crestături de peceţi,
  îndârjiţi în a găsi izvoade noi:
  inima aceluia e acolo, la ce face,
  gândul său cel treaz e să-şi isprăvească treaba.
  La fel e cu fierarul de lângă nicovală,
  înşurubat cu gândul la fierul ce-l aşteaptă;
  aburul focului îi fleşcăieşte carnea,
  cuptoru’ncins îl ţine treaz în luptă,
  urechea lui e’n trăsnetul ciocanului,
  ochii, stâlpiţi pe ce-are de făcut,
  inima lui, să-şi isprăvească treaba,
  gândul său cel treaz e cum s’o desăvârşească .

  Nu-i bine să dispreţuieşti un sărac înţelept,
  după cum nu-i potrivit să cinsteşti un păcătos.
  Om mare, judecător sau puternic, toţi sunt vrednici de cinste,
  dar nici unul nu-i mai mare decât cel ce se teme de Domnul.

 9. Steve zice:

  Slava lui Dumnezeu sta in ascunderea lucrurilor. Fariseilor li s-a dat cheile Imparatiei lui Dumnezeu si n-au cunoscut-o. Tuturor, chiar si celor rai lucruri intelepte le-au fost incredintate in ascuns, si cine stie daca nu aceste se vor intoarce intr-o zi spre mantuirea lor?

 10. viorelchis zice:

  Un subiect care mereu a ajuns analizat,discutat de catre „crestini”,iar predicile mereu dezvaluiesc acest lucru ,insa partea trista e ca apare ca mesaj ,descriere si in mod sincer,practic e la fel ca pe timpul Domnului Isus…!Complexicitatea trairii de azi dezvaluie ca „crestinismul de azi e in aceiasi stare in care era si poporul Israiel cand sa nascut Domnul Isus …E foarte greu de a accepta si de a repara gresala ………De ce?Fiindca e nevoie de schimbare ,e nevoie de infrinare ,sacrificiu si lepadare de sine…….Omului firesc aceste lucruri sunt imposibil de realizat ……Pentru a ajunge la realizari e nevoie de noi standarde si principii care formeaza „CUGETUL CONSTIINTEI”
  Insa sa ne aducem aminte ce expilca Domnul Isus …multimilor si ucenicilor….;
  „….1. Atunci Isus, pe cand cuvanta gloatelor si ucenicilor Sai,
  2. a zis: „Carturarii si fariseii sed pe scaunul lui Moise.
  3. Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le; dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic, dar nu fac.
  4. Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.
  5. Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni. Astfel, isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi;
  6. umbla dupa locurile dintai la ospete si dupa scaunele dintai in sinagogi;
  7. le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: „Rabi! Rabi!”
  8. Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
  9. Si „Tata” sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
  10. Sa nu va numiti „Dascali”; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.
  11. Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru.
  12. Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat…”
  Cand mesajul va ajunge inteles ……o sa realizam cauza „batjocurei de azi si tot ce se intimpla in juru nostru ……”chiar din partea persoanelor care ne fac surprizele mari si au zimbetul cel mai atragator pe fetele lor…..

 11. Steve zice:

  „Prorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ţinta cercetărilor şi căutării lor stăruitoare.”
  Nu crezi ca asta ar trebui sa preocupe toata omenirea ?
  11 Ei cercetau să vadă ce vreme şi ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos, care era în ei, când vestea mai dinainte patimile lui Hristos şi slava de care aveau să fie urmate. Subiectul este discutat, dar nu epuizat : Dar o nădejde care se vede nu mai este nădejde, pentru că ce se vede se mai poate nădăjdui?
  25 Pe când, dacă nădăjduim ce nu vedem, aşteptăm cu răbdare
  De asemenea, şi firea aşteaptă cu o dorinţă înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu.
  20 Căci firea a fost supusă deşertăciunii – nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o – cu nădejdea însă
  21 că şi ea va fi izbăvită din robia stricăciunii, ca să aibă parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu.

  „complexicitatea” este cuvantul care te incurca in a intelege curatia credintei in Isus Hristos.
  Lumea cea complexa in relatiile ei multiple in complexitatea lor de a uni bune si rele, faradelegea si placerile nelegiuite in toate relatiile in implicatiile ei, complice si duplicitar dubioase nu este decat pacat manifestat in toata lucrarea de amagire pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, din pricina ca nu au vrut sa primeasca dragostea adevarului.
  Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor. Asta este „complexicitatea” de care vorbesc ei.

  mie, nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului; 17 deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă.” – spunea cineva si multumesc lui Dumnezeu ca mi-a luat-o inainte.
  Dar lucrurile care pentru mine erau câştiguri le-am socotit ca o pierdere din pricina lui Hristos.
  8 Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos
  9 şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu in credinţă.
  10 să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să mă fac asemenea cu moartea Lui;
  11 ca să ajung in acest chip, dacă voi putea, la învierea din morţi. Si sa am parte de fagaduinta lui Dumnezeu.

  Am schimbat aici traducerea Cornilescu care spune {„cu orice chip} intru cat sunt de acord cu „singurul chip al FIului lui DUMNEzeu” „asemenea Lui” in simplitatea Lui .
  Pentru ca altfel ar fi „COMPLEXICITATE” Ai zis bine !

 12. Steve zice:

  Vai de cununa îngâmfată a beţivilor lui Efraim, de floarea veştejită, care este strălucirea podoabei sale, pe culmea văii mănoase a celor ce se îmbată!
  2 Iată că vine de la Domnul un om tare şi puternic, ca o furtună de piatră, ca o vijelie nimicitoare, ca o rupere de nori cu mari şuvoaie de ape, care o doboară cu putere la pământ. 3 Va fi călcată în picioare cununa îngâmfată a beţivilor lui Efraim;
  4 şi floarea veştejită, care este strălucirea podoabei ei pe culmea văii mănoase, va fi ca o smochină timpurie, care se vede înainte de culesul roadelor şi pe care abia o iei în mână şi îndată o şi înghiţi
  pentru ei, Cuvântul Domnului va fi: „Învăţătură peste învăţătură, învăţătură peste învăţătură, poruncă peste poruncă, poruncă peste poruncă, puţin aici, puţin acolo”, ca, mergând, să cadă pe spate şi să se zdrobească, să dea în laţ şi să fie prinşi.
  14 De aceea, ascultaţi Cuvântul Domnului, batjocoritorilor, care stăpâniţi peste poporul acesta,!
  15 Pentru că ziceţi: „Noi am făcut un legământ cu moartea, am făcut o învoială cu Locuinţa morţilor: când va trece, urgia apelor năvălitoare nu ne va atinge, căci avem ca loc de scăpare neadevărul şi ca adăpost minciuna!”
  16 de aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Iată, pun ca temelie în Sion o piatră, o piatră încercată, o piatră de preţ, piatră din capul unghiului clădirii, temelie puternică; cel ce o va lua ca sprijin nu se va grăbi să fugă. Si aceea, este Isus HRISTOS pe care L-ati nesocotit.
  17 Voi face din neprihănire o lege şi din dreptate o cumpănă, şi grindina va surpa locul de scăpare al neadevărului şi apele vor îneca adăpostul minciunii.
  18 Aşa că legământul vostru cu moartea va fi nimicit şi învoiala voastră cu Locuinţa morţilor nu va dăinui. Când va trece urgia apelor năvălitoare, veţi fi striviţi de ea.
  19 Ori de câte ori va trece, vă va apuca; căci va trece în toate dimineţile, zi şi noapte, şi numai vuietul ei vă va îngrozi.”
  20 Patul va fi prea scurt ca să te întinzi în el şi învelitoarea, prea îngustă ca să te înveleşti cu ea.
  21 Căci Domnul Se va scula ca la muntele Peraţim şi Se va mânia ca în valea Gabaonului, ca să-Şi facă lucrarea, lucrarea Lui ciudată, ca să-Şi împlinească lucrul, lucrul Lui nemaiauzit.
  22 Acum, nu batjocoriţi, ca nu cumva să vi se strângă mai tare legăturile, căci am aflat de la Domnul, Dumnezeul oştirilor, că nimicirea întregii ţări este hotărâtă. De aceea, nu vă veseliţi,
  şi nici legăturile voastre să nu se facă puternice,
  căci am auzit de lucruri isprăvite şi retezate de Domnul Atotputernic,
  pe care El le va face pe’ntregul pământ.

 13. Steve zice:

  Si’n vremea-aceea se vor rusina
  vrajmasii, când va voi a face bine
  in vremea aceea când va voi primi;
  ca va voi face preacinstite si de lauda ‘ntru toate popoarele pamântului
  când chiar în fata lor-i voi întoarce
  pe cei-i robiti ai vostri“, zice Domnul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.