Într-adevăr, Cerul nu e atât de departe


Da, se pare că aşa este! Cum altfel s-ar explica încrederea pe care am avut-o sâmbătă?

„Am informaţii directe privind vremea sâmbătă seara. Cei de la meteo spun că nu va ploua decât pe la ora 23. Ce facem cu spectacolul, Vasi dragă?”

„Îl facem afară!” Scurt şi la obiect.

Am comunicat mai departe tuturor celor implicaţi, echipei de organizare, echipei de sonorizare şi mai ales artiştilor invitaţi. Cu convingerea că nu va ploua, deşi de săptămâni bune vremea în Arad a fost mai capricioasă ca niciodată. Au fost zile în care am plecat din faţa blocului pe o ploaie zdravănă de vară, pentru ca la doar 3 minute de condus maşina să mă trezesc în plin soare arzător. Ceva (sau Cineva?) îmi spunea că nu avem de ce să ne temem de ploaie…

Ah, am omis să vă spun despre ce era vorba!

Vă amintiţi, probabil, ce scriam acum câteva zile

Şi s-a întâmplat!

Sâmbătă, 4 iunie, am organizat în parcarea bisericii un concert de muzică sub titlul „Cerul nu este atât de departe”. Invitaţi, Cristian Cazacu şi prietenii, Cătălin Ciuculescu Band şi Golgota Praise (grupul de închinare al bisericii). Evident, amfitrion şi vorbitor, pastorul bisericii, Vasi Duma.
Un eveniment care a fost înscris şi în prima ediţie a festivalului internaţional al muzicii de stradă Arad, „hARmony” !

A fost ceva deosebit, şi nu spun acest lucru fiindcă am organizat noi evenimentul. A fost deosebit şi pentru că acest concert se desfăşura nu doar în condiţii meteo instabile, cum scriam mai sus, ci şi pentru că era chiar în preziua alegerilor locale. Ni s-a cerut chiar, atunci când am solicitat aprobarea pentru organizarea concertului să fim atenţi să evităm orice fel de conotaţii politice. Ştiam că nu este cazul, deşi prietenul şi fratele meu Cristian Cazacu este un artist cu o pronunţată implicare civică. Nu mai vorbesc că unul dintre „şlagărele” care l-au făcut celebru se intitulează „Nouă ne pasă”, exact sloganul confiscat de unul dintre candidaţii locali la conducerea Primăriei!

Cum a fost… veţi putea vedea din albumul foto pe care îl ataşez acestei postări (mă veţi ierta, cu siguranţă, că nu le-am ordonat după vreun criteriu anume). Sunt multe detalii sugestive în fotografiile pe care le-am primit prin bunăvoinţa fratelui Marius Perea, membru în biserica noastră, şi a fratelui Corneliu Rotar, cel care conduce blogul Aradul evanghelic. Le veţi observa, cu siguranţă.

Aşa că nu vă voi povesti alte lucruri. Cu excepţia unui amănunt…

Aşteptam acasă să vină să mă ia cu maşina fratele meu, Ovidiu, liderul grupului de închinare, care locuieşte la peste 15 kilometri de Arad (maşina mea fiind defectă). Îl rugasem să mă sune când intră în Arad. Aşteptam, privind pe geam cum plouă cu găleata în cartierul în care locuiesc. Nori negri şi la o altitudine foarte mică se buluceau deasupra. Nici măcar nu mă gândeam dacă plouă sau nu în cartierul din partea opusă a Aradului, unde e localizată biserica Golgota.

Sună telefonul.

„Eşti gata? Acum intru în Arad. Omule, pe aici plouă cu găleata, la voi cum e?”, îmi spune Ovidiu.

„Cum să fie, plouă de rupe”, îi spun eu. „Dar, stai liniştit, ţi-am zis că n-o să plouă în Bujac (cartierul unde este biserica)”.

„Păi, l-am sunat pe Claudiu (sunetistul), şi mi-a spus că acolo n-a căzut nici măcar un strop!”

Am plecat din faţa blocului cu Ovidiu pe o ploaie zdravănă. Când ne-am apropiat de zona bisericii… într-adevăr, strop de ploaie!

Şi, ca să închei, n-a plouat nici măcar la miezul nopţii, atunci când am terminat de strâns instalaţia de sonorizare şi de demontat şi depozitat scena!

Asta a fost una dintre minunile din ziua concertului. Un cer plin de nori, foarte aproape, şi… un Cer care n-a fost deloc departe!

P.S. Voi reveni cu detalii. Neapărat! Bunii mei prieteni, Cristian Cazacu, Cătălin Ciuculescu şi fraţii lui (Band-ul 🙂 ), fraţii Kui, mai noii mei prieteni, Claudiu Păltinean şi Narcis Roşca merită câteva relatări mai ample! Un amănunt: pentru a vedea toate fotografiile la dimensiune normală, faceţi click pe prima fotografie, nu pe primul montaj foto 🙂

13321631_10154213722947453_7300727242910679254_n

Şi totul a fost gata la timp! Mulţumiri speciale celor doi „sunetişti”: Claudiu Păltinean şi Narcis Roşca, adevăraţi profesionişti !

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica, Frumuseţi, Muzichie, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Într-adevăr, Cerul nu e atât de departe

 1. Teo zice:

  …de vazut am vazut! O sa si auzim?

  • marinelblaj zice:

   Întâi de toate, îţi spun un bun venit în Cetate. Din păcate spectacolul nu a fost înregistrat, având în vedere că s-a desfăşurat în aer liber şi n-am avut condiţiile necesare înregistrării. Dar voi reveni cu un articol în care voi posta alte înregistrări ale unor piese cântate de Cristian Cazacu şi Ciuculescu Band în acest spectacol… 🙂

 2. „Facem afară!” Scurt şi la obiect.

  Prea scurt, prea la obiect. 🙂

  • marinelblaj zice:

   Răsvan, după ce am râs vreo cinci minute, am corectat. Pur şi simplu nu mi-am dat seama, scriind la repezeală. Şi eu ca şi candidatul Caba la Primăria Arad, cu sloganul lui de nota 10: „Caba schimbă treaba”! 😀 Of, că nu mă învăţ minte să încetez să mai scriu direct pe blog. Noroc cu prietenii… 😀

 3. Fotografiile lui Marius sunt superbe comparativ cu ale mele…
  L-am cunoscut pe Marius (are rost să vă mai spun că eram prea timid să intru cu el în vorbă?) cu mulți ani în urmă, la o cununie civilă și apoi religioasă a unui prieten…cred că sunt mai bine de 5 ani de atunci…
  Între timp a progresat mult, face fotografii și clipuri video de bună calitate.
  Aradul are mulți fotografi buni iar Marius e printre cei de elită…

  În rest…mulțumirile sunt mai multe din partea mea și asta pentru că organizați evenimente așa de frumoase și îmi dați și mie ocazia să slujesc și eu…

 4. o nenerocita de secta calvinista de petrecareti zice:

  ce ati ajuns si voi!

 5. marinelblaj zice:

  Să fie o întâmplare pseudonimul pe care l-ai ales? Şi chiar aşa, ce am ajuns? 🙂

 6. Pingback: Pastorul Vasi Duma și Golgota Praise la Betania! | Valentin Făt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.