Comando în Norvegia…


48114639.cached

sursa foto

Rămân la convingerile mele anterioare referitoare la cazul dramatic al copiilor familiei Bodnariu (vă rog să remarcaţi că mă refer cu precădere la copii, căci nesăbuinţa părinţilor este o discuţie cu totul aparte). Am spus şi repet, ca unul care cred cu putere în felul în care lucrează Dumnezeu şi mai puţin în lucrările şi… lucrăturile oamenilor, că felul în care au înţeles unii să profite de drama acestei familii este cel puţin scandalos. Cred în puterea rugăciunii. Pot fi de acord cu demersurile juridice. Pot accepta, susţine şi ideea coalizării frăţeşti pentru o cauză comună. Dar nu pot accepta sub nicio formă valul de oportunism ridicat în jurul acestui caz (interesant, deşi se ştie că sunt multe alte cazuri similare, doar cel al familiei Nan a fost „adăugat” pe ici-colo în cadrul protestelor!)

S-au descoperit (pe ei înşişi!) lideri mondiali, lideri de opinie, lideri politici, lideri spirituali cu grămada. Îmbulzeală mare! Ceva oarecum asemănător inundaţiilor apărute în perioada electorală, de care profită toţi politicienii; unii ca să critice şi să ceară demisia, alţii ca să-şi descopere grija deosebită faţă de cei năpăstuiţi iar alţii ca să arate în sfârşit cine ţine hăţurile… La fel s-a procedat şi în acest caz. Unii au ajuns să creadă atât de mult în calitatea lor de arhangheli ai mâniei lui Dumnezeu încât declară la modul cel mai radical: „Eu nu am răbdare cu Norvegia!… Noi nu jucăm x şi 0 cu Norvegia. Noi am aruncat la coşul de gunoi orice hârtie de strategie”! (sublinierile îmi aparţin, căci ele trădează volens-nolens trecerea de la „eu” la „noi” ca semn al… leadership-ului autoritar!).

Dacă aş fi… Norvegia (slavă Domnului că nu sunt, căci am parte de suficiente… probleme!) cred că m-aş gândi serios să emigrez… pe Marte! De frica „arhanghelului” care nu mai are răbdare. Nemaivorbind de faptul că un alt „radical” propunea nu cu mult timp înainte nici mai mult decât un desant, un soi de „ziua Z” în Norvegia. Un altul osândea toate ţările nordice la un soi de apocalipsă. Mă şi gândesc cu milă la proaspetele campioane europene la handbal feminin, la danezele Jorgensen, Fisker şi suedezele Gullden şi Torstenson, la antrenorii danezi Rasmussen şi Poulsen; ei unde vor fugi de mânia generalizată îndreptată împotriva nordului decadent? Cum unde? În Norvegia… de pe Marte!

Dar iată că „desantul” s-a produs! „Arhanghelul” e la faţa locului! Provocator şi (daţi-mi voie să bănuiesc!) în speranţa unei escaladări politice mai substanţiale decât unui ratat demers politic românesc (ce bine i-ar fi picat ca norvegienii să-l declare „persona non-grata”, nu-i aşa?).

Repet ceea ce spuneam într-o emisiune televizată: una este să condamni Barnevernetul, această organizaţie cel puţin dubioasă, şi alta este să condamni o ţară întreagă în care trăiesc şi oameni cumsecade. Asta în primul rând. Apoi, dacă tot am ajuns să condamnăm (şi să ameninţăm!) o ţară întreagă pentru practicile ei şi pentru lipsa de teamă de Dumnezeu, de ce n-o facem cu toate ţările care au o astfel de atitudine? M-am oferit chiar să pun la dispoziţie o listă!

Evident, n-o va face nimeni. Şi asta pentru că, în ciuda declaraţiilor şi atitudinilor belicoase, dragii noştri lideri religioşi nu sunt interesaţi de fapt de fondul problemei, adică de înstrăinarea tot mai accentuată a lumii de Dumnezeu, ci de un caz în sine, chiar dacă se străduiesc, dragii de ei, să „îmbrace” în „haine duhovniceşti” o bătălie purtată în cel mai… lumesc stil cu putinţă.

Am auzit recent o replică cel puţin ciudată la o afirmaţie făcută de mine şi repetată mereu, în care spuneam că, fără a neglija acţiuni juridice şi diplomatice (serioase, nu oportuniste şi de conjunctură ca până acum!), Cel ce va aduce izbânda în acest caz va fi Dumnezeu! De aceea spuneam că eu cred cu convingere în întâietatea acestei puteri a rugăciunii! Replica pe care am primit-o (şi pe care am citit-o şi printre rândurile scrise de unii dintre virulenţii lideri de opinie… pixelată) m-a siderat de-a dreptul: „Ce rost are să le atragi atenţia că se joacă de fapt cu pedeapsa lui Dumnezeu? Ei oricum nu cred în aşa ceva!” Stupefiant! Păi, cine trebuie să creadă în puterea lui Dumnezeu, noi, cei care cerem intervenţia Sa, ori cei care sunt vizaţi? Oamenii care au râs de trimişii lui Dumnezeu (vezi 2 Cronici 36) n-au crezut că li se va întâmpla ceva! Mai râdeau unii şi în 2 Cronici 30…

Eu mă încăpăţânez să cred că toată această tragedie a copiilor Bodnariu poate fi o lecţie pentru mulţi. Nu e sigur că va fi pentru toţi! Dar ar fi necesare câteva lecţii de smerenie pentru cei care se cred „arhanghelii mâniei”, pentru oportuniştii care sunt gata oricând să invadeze tribunele şi internetul doar pentru că acum e ceva… trendy, pentru politicienii care îşi arată limitele ridicole ale adevăratei putinţe, pentru caraghioşii care propun soluţii de tot râsul. În fond, a mai existat un umorist francez, Alphonse Allais, care găsea ca soluţie împotriva crizei de apă potabilă presărarea pe calotele de gheaţă a… carbidului, e drept, recunoscând că va exista inconvenientul unui puternic miros planetar de…usturoi! Cam aşa şi cu aceste „desanturi” şi „Eu nu mai am răbdare…”

Mi-aş dori să fie o lecţie pentru mulţi creştini sau… „creştini” care s-au grăbit să umple paginile internetului cu tot ce aveau mai urât depozitat în „depozitele” sfinţeniei lor, de la blesteme la epitete de care cred că s-ar ruşina pînă şi… birjarii!

Şi nu în ultimul rând, şi pentru mine, ca să nu-mi mai pierd vremea explicând lucruri logice şi de bun simţ creştin unor oameni pentru care până şi biserica se transformă, după caz, fie în hamac, fie în trambulină, unor oameni care nu sunt în stare să vadă pădurea din cauza copacilor…

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, constatări, Disperări, Mioritice, Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

28 de răspunsuri la Comando în Norvegia…

 1. lidieluptx zice:

  Mie imi vine sa spun ca Ilie: „Strigaţi tare, fiindcă este dumnezeu; se gândeşte la ceva sau are treabă, sau este în călătorie, sau poate că doarme, şi se va trezi.”
  Apoi imi aduc aminte de cei trei tineri din Israel, care au fost dusi in Babilon, si ma rog Domnului meu pentru copiii luati de la parintii biologici, sa fie asemeni lor.

 2. Ivan Bezdomnîi zice:

  Cu ocazia acestui eveniment nefericit mi-a fost dat (harul?!) sa cunosc pana unde poate cobori josnicia unor crestini care se autoidentifica drept „evanghelici”. Niciodata, pana acum, nu am fost jignit de atat de multe ori, intr-un timp atat de scurt. Si asta doar pentru ca am indraznit sa spun ca nu trebuie sa batjocoresti steagul unei tari doar pentru ca o institutie din acea tara comite un abuz strigator la cer. Le multumesc tuturor acestor dereglati sufleteste pentru suturile in spate. Cand esti la o rascruce de drumuri, uneori si o piedica iti poate arata directia. Apreciez mult ca tu si domnul doctor ati ramas cu creierul pe umeri. Orice ai zice, pana si adesea enervantul Alin Cristea s-a dovedit mult mai echilibrat decat multe feţe bisericoase.
  Nu te supara ca nu imi mai dau numele real. Sunt satul de injuraturi „pioase”. Important e ca tu ma stii.

  • Ivan Buzdugan zice:

   ce fatarnic esti, ca si autorul articolului

   • marinelblaj zice:

    De obicei oamenii care fac pe aici afirmaţii au bunul obicei (să nu zic şi bunul simţ) de a le şi explica. Aşadar, aştept şi de la tine explicaţii, respectiv în ce constă făţărnicia noastră. Altfel… ai trecut ca un meteorit pe aici cu direcţia SPAM! Deşi comentariul tău demonstrează cât se poate de limpede că faci parte exact din categoriile de „oameni” menţionate de mine şi de cel căruia tocmai i-ai replicat! N-ai foarte mult timp la dispoziţie! În lipsa unei explicaţii voi considera că ai trecut pe aici doar ca să… înjuri „creştineşte”.
    P.S. Ca ajutor pentru acest gen de oameni care folosesc cuvinte doar pentru a jigni, fără a le cunoaşte sensul, iată, ai aici un ajutor în baza căruia poţi explica: FĂȚÁRNIC, -Ă, fățarnici, -ce, adj. (Despre oameni și manifestările lor; adesea substantivat) Lipsit de sinceritate; prefăcut, ipocrit, fals. – Fățare (înv. „fățărnicie” < față) + suf. -nic. (DEX). Deci, în ce constă lipsa de sinceritate? Falsitatea?…

   • Ivan Bezdomnîi zice:

    Q.E.D.!

  • marinelblaj zice:

   Din păcate, cam aşa stau lucrurile, Ivan! Am avut şi am şi eu parte de tratamentul tău. Ar fi simplu să nu-i bag în seamă pe toţi aceşti „creştini” făcuţi la… apelul de seară, dacă n-ar fi dureros să constat că unii chiar se cred fraţi sau surori. Cu cine, oare?

 3. barthimeu zice:

  Este porta-voce de Chicago un arhanghel al mîniei (proletare) sau un „(s)pion rus”, otrăvit?!?
  Iată angoasa mea!
  Căci după filiațiile lui politice străvezii, eu înclin să cred a doua variantă!

  • marinelblaj zice:

   Barthimeu dragă, eu n-am atât de multe angoase legate de filiaţiile acestuia, cât le am legate de oportunismul penibil actual şi de mania grandorii de care suferă… Totul profitând de o dramă al cărei „substanţă” nu-l interesează câtă vreme nu este vorba despre… ai lui 😦

 4. barthimeu zice:

  Asta-i pentru Marinel!
  Ce se întîmplă cu papagalul?!?
  Scoate de la naftalină „Lista rușinii pe viață”?!?
  Ha-ha-ha! 🙂 🙂

 5. viorelchis zice:

  Daca analizam evenimentele care in ultimi ani au ajuns sa fie ,putem sa vedem ca „….Comando” nu este doar in Norvegia ,ci peste tot !Si se expune sub forme foarte complexe…….,dar sa meditam bine la toate actiunile care s-au intimplat in ultimii ani si cum s-a procedat!!!Unii au subestimat puterea de influienta si manipulare….putini inteleg cum se ajunge la asa ceva…….Legaturile sunt puternice si cu o mare putere de redare a reclamei …….si sponsorizari financiare…Si acestea sunt ustensilele spre succes si spre oportunitate……doar sa stii sa te folosesti de cine trebuie si cand trebuie(indiferent ca sunt lideri politici,religiosi ,ori sociali,comerciali) ……. pentru astfel de persoane principiile divine sunt folosite pentru scopuurile lor exact ca pe timpul Domnului Isus de catre preoti si cei din „Siedriu”…!Deci cei care cred ca pot tine piept provocarilor si nu le joaca cartile si cerintele ,stiti ce se intimpla?Rasfoiti paginile virtuale cu subiecte si gasiti si raspunsul …Multi au avut mari probleme ,unii au cazut de pe pozitii si altii au ajuns in …” CAZURI ȘI (NE)CAZURI ….”
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2013/02/18/cazuri-si-necazuri-cu-cristian-barbosu-iosif-ton-si-mai-toata-lumea/
  Lista continua….;
  ” ÎNCĂ UN MERCENAR AL NORVEGIEI – JUDECĂTORUL CRISTI DANILET – ESTE DE PARTEA BARNEVERNET…”;
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/04/07/inca-un-mercenar-al-norvegiei-judecatorul-cristi-danilet-este-de-partea-barnevernet/
  Si aceasta lista poate continua cu multe alte exemple daca dorim sa le cunoastem si sa intelegem puterea de ” Comando”
  Doar sa nu ne grabim si o sa vedem si surprizele care mai urmeaza …….E foarte interesant fiindca unii inteleg ce se predica si se expune pe canalele evanghelice …….,insa mai putin stiu ce se intimpla in spatele cortinei si in birourile bine antifonate si de un lux aparte …… 😦 😦

  • marinelblaj zice:

   Viorel, faptul că totul e parte dintr-un plan mai amplu nu cred că miră pe nimeni. Ceea ce mă miră pe mine e orbirea „publicului”. Chiar nu văd cum sunt duşi de nas? Iată, de exemplu, „Vizitiul” de serviciu avansează ideea că suntem de partea doamnei Mungiu. Atât îl duce pe el mintea! Nu poate pricepe că poţi fi împotriva Barnevernetului, că poţi fi alături de drama familiei Bodnariu, dar că nu vrei să înghiţi toată gogoaşa oportuniştilor care „îşi fac un nume” din tragedia asta. Pentru astfel de persoane, cu viziune atât de îngustă, ori iei „la pachet” totul, ori eşti de partea cealaltă. Ei văd lucrurile în două culori, alb şi negru, fără capacitatea de a percepe nuanţele şi culorile. În medicină boala se numeşte discromatopsie. În cazul nostru se numeşte altfel… dar nu numesc, căci nu vreau să cobor la nivelul limbajului lor…

 6. szromulus zice:

  Marinel, draga, definitia fatarniciei nu ii ajuta pe acesti indivizi. Sunt atat de imbibati cu un mod de viata infect incat nu cunosc alternative si nu au un discernamant personal. Probabil daca ai sta de vorba face to face cu multi dintre opozantii cu tiroida umflata ai vedea din ce medii provin, ce obiceiuri de viata au, ce inteligenta(am mari rezerve in special la acest capitol) au. Dincolo de perdeaua internetului se ascund multe lucruri ciudate. Ajungi sa fii luat peste picior de niste amarati, muncitori necalificati, betivi, sau necrestini infiltrati printre blogurile crestine. Pana nu vezi o identitate, un CV sa zicem asa, un test de inteligenta, nu merita nici macar sa dai un raspuns unor astfel de fenomene. O cunostiinta zicea – vreau sa iti vad mai intai CV-ul si apoi discutam. Desi pare o idee extrema, cred ca nu este o idee rea. Cartea de vizita a bunului simt vine la pachet cu o buna educatie dobandita in copilarie si cu o inteliganta care stie alege intre bunul simt si prostul simt.

  • marinelblaj zice:

   Romulus dragă, tu mă cunoşti foarte bine şi ştii că sunt omul celei de-a doua şanse. Deşi ai dreptate în totalitate, fiindcă am „clienţi” care o ratează cu încăpăţânare şi pe a 276-a… 🙂

 7. barthimeu zice:

  Marinel: chiar nu stii despre cine vorbesc?
  Esti „singurul din Israel” care nu ai aflat cine e papagalul?!?
  Noi gugustiucii n-ar trebui sa nu stim! 🙂

 8. viorelchis zice:

  Da, traim timpuri grele chiar in acest timp cand zicem ca e democratie,libertate si oportunitate pentru a cunoaste „ADEVARUL”.Interesant e ca au trecut seci,sute si mii si mii de ani de cand omul e cazut in pacat si multi nu au invatat prea multe ……….! Asa a fost si pe timpul Domnului Isus !A fost intre ei si a exlicat multimilor si ucenicilor ce se intimpla !Credem ca au inteles? Prea putin….Si azi e la fel ….Iar la intrebarea …..” Chiar nu văd cum sunt duşi de nas? ”
  Sincer sa fiu …….nu doresc sa inteleaga din multe motive .Si eu aveam aceleasi intrebari si in timp dupa ce am descoperit cum functioneaza sistemul am realizat din ce cauza le convine si cum azi decurg lucrurile.Exact cum ai exlicat „Marinel” ,nu sunt de partea unor institutii corupte care desparte copii de parinti in mod abuziv,Astfel de actiuni sunt tragedii ….Dar nici nu doresc sa apar de partea altora care abuzeaza sistemul Divin si copii ,tinerii din Biserici ajung in aceleasi provocari si sunt determinati sa explice fenomenul astfel…;
  ” Tot mai des auzim prin bisericile române din America și Canada, despre venirea lui Anticrist și răpirea biserici la Cer. Uni dintre pastorii români, foarte inteligent tratează aceste subiecte cu-o multă sensibilitate, având în vedere Cuvântul Lui Dumnezeu care spune: „că nu este treaba voastră ca să știți vremurile sau soroacele” (Fapte 1:7). Iar cât despre Anticrist Biblia ne învață, „să nu ne îngrijoram de ziua de mâine, că ajunge zilei necazul ei” (Matei 6,34). Alți pastorii în schimb, frustrați de faptul că li se golesc bisericile, iar încasările la casierie sunt tot mai slabe, pentru a băga o groază în popor și a le sensibiliza inimile ca să dea mai mult, au devenit cu adevărat „păstorii groazei”….
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/08/24/venirea-lui-anticrist-omorarea-copiilor-si-rapirea-biserici/
  Pentru acesti tineri va intreb; ….cati au ridicat glasul?Si cati au sarit in ajutorul lor sa discute cu liderii care ii conduc?Cati ani de zile mereu si mereu au scris despre suferintele si provocarile lor prin subiecte legate de durerea lor….
  Am urmarit si urmaresc indeaproape reactiile ,comentariile si am observat ce se intimpla si ce raspunsuri au primit chiar din partea unor lideri implicati ….E trist ,e dureros fiindca chiar ai explicat unii doresc doar sa profite de oportunitati dupa cum si Iuda a profitat si fratele lui de credinta apostolul Ioan a explicat in evanghelia luii scrisa …;
  „….4. Unul din ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis:
  5. „De ce nu s-a vandut acest mir cu trei sute de lei si sa se fi dat saracilor?”
  6. Zicea lucrul acesta nu pentru ca purta grija de saraci, ci pentru ca era un hot si, ca unul care tinea punga, lua el ce se punea in ea….”
  Azi se intimpla la fel ,dar cand noi scriem si tinerii scriu adevarul…….stim ce se intimpla?Si vedem reactiile care uneori vin direct ,ori de cele mai multe ori acum vin indirect prin persoanele care vedem ca comenteaza…….De fapt acest caz tragic al familiei Bodnariu (care prin anumite casatorii a ajuns sa ne fie rudenii ) si sa inteleg bine tragedia …. si implicatia pastorului Cristian Ionescu care de mult a asteptat astfel de oportunitati dupa cum a asteptat si din alte parti si am vazut reactiile si efectele,………a dezvaluit si scos la suprafata ceea ce apostolul Ioan a scos despre fratele sau de credinta Iuda ….
  Putini doresc sa inteleaga acest lucru si chiar ajung sa ne critice fiindca explicam adevarul……!!!Eu nu sciru sun anonimat si dovedesc ceea ce scriu .Insa credem ca se doreste sa se inteleaga???Dimpotriva se doreste tacere si astfel de subiecte sa ramana fara comentarii si daca se poate sa fie aruncate la cosul de gunoi …..Totusi trebuie sa intelegem ca Dumnezeu nu se lasa chiar asa de usor batjocorit si chiar daca „ADEVARUL” se doreste oprimat si sa apara doar reclama de pretentie de binefacere la fel ca la Iuda explicata de fratele de credinta Ioan …….si aceste subiecte vor ajunge o marturie pentru urmatoarea generatie si se va sti ce sa intimplat si cu noi ………!Eu sper ca fiecare subiect ,comentariu sa fie nu numai citit,ci si meditat…..Sper ca de la „comando” si de la oportunitati ………sa ajunga si la adevarata slujire…..!Si de la salarii mari ce le asigura luxul ,confortul si alte beneficii sa procedeze ca Iuda cand a aruncat baniii in Templu ,dar sa nu fie si pentru ei prea tirziu …….!Doresc sa-si marturiseasca si sa isi accepte fiecare inselaciunile,faradelegile si pretentiile care sunt mari pacate chiar daca sunt pe pozitiile care sunt si acum temporar beneficiaza de ce se ofera……si puterea pe care o detin…..Nu doresc sa jicnesc si sa scriu un neadevar despre ei ,dar doresc sa se coboare de la mindrie ,oportunitati de pretentii la o adevarata slujire fiindca e scris…;
  „..1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
  2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
  3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
  4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei….”
  As dori sa fie asa si cei din fruntea acestui mare „comando” sa ajunga la o adevarata slujire si un adevarat exemplu pentru turma,miei,mielusele si oi …..!
  Insa fiindca sunt aici printre ei si pe cei mai multi ii cunosc in viata de zi cu zi ,inafara serviciului divin stiu ce se intimpla stiu ca nu vor abzice la oportunitati si pe mai departe vor beneficia si mai mult de ceea ce isi doresc pentru a se simti bine in fotoliile moi in birourile foarte scump realizate si bine antifonate……!
  In curind ce se intimpla aici se va ajunge si la voi in Romania …..si deja la multi oportunitatile au ajuns si puteti cu ochii vostrii sa le vedeti daca intrati in contact cu ei,ii vizitati si le accesati situatiile financiare ,ori celelate …..!De fapt ei in puterea „COSTINTETI ” in fiecare an ar trebui sa le declare de la sine ,sa fie transparenti si un adevarat exemplu pentru cei din jur…..Insa vedem ca ei devin cei mai secreti si cu mult interes pentru a cunoaste intru totul viata membrilor si a celora de care doresc sa profite ……!
  Deci acest caz tragic al familiei Bodnariu de fapt noi credem ca a adus oportunitati pentru unii si asa este,dar in acelas timp ne dezvaluie realitatea care exista……conectiile care duc spre unitatea si cordonarea membrilor foarte naivi ……!Si in acelas timp ne descopera la fel ca la Iuda interesele personale ……….!Si chiar prin aceste descoperiri ,cei mai multi tot naivi raman si nu sunt interesati de „ADEVAR” …….Iar „…..orbirea „publicului”……….va ajunge si mai mare dupa cum si in societate este ,iar cei din conduceri beneficiaza de confortul vietii lor ,de beneficii si oportunitatile care apar ,chiar daca aduc tragedii ,neajunsuri semenilor lor ….celor din jur si celor care ii sustin ….Dar sa privim in jurul nostru ….!Si acest lucru este dovedit ……..doar un exemplu care azi astfel apare si o sa vedem care sunt reactiile poporului…;
  „……Schimbarea Parlamentului și a întregii clase politice devine o urgență medicală! …”;
  http://www.biziday.ro/2016/05/12/schimbarea-parlamentului-si-a-intregii-clase-politice-devine-o-urgenta-medicala/
  Cati au murit ,cate tragedii au fost si cati ani au trecut ?Iata ca unii incep sa se trezeasca ……,dar oare cati vor reactiona ?Si cum?
  Intelegem acum ce se intimpla?Oare poporul va intelege ?Voi ce puteti sa explicati ?Si cum va reactiona oare parlamentul si cei din conducere?………

  • Tristarul zice:

   Da, da, da, ….daaaaaaaaaaa!
   Chiar si Domnul Isus confirma toate lucrurile (fara a le evalua, clasifica sau ceva de genul acesta) si, apoi, in liniste, in INTELEPCIUNEA DIVINA CE ERA PESTE EL A ROSTIT: …dar iti mai lipseste un singul lucru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”…….
   Cind lideristii ce si-au atras asupra lor prin atitudine si mod de viata, o pierzare napraznica vor intelege sensul si rostul acestor cuvinte, dar mai ales cind vor primi PUTEREA ( cu care se lauda si ne mint cu nerusinare ca o au si fornaie pe nas ca sa ne impresioneze- a se citi „sa ne convinga”)SA SI IMPLINEASCA ACESTE DUMNEZEIESTI COMANDAMENTE, abia atunci lucrurile se vor indrepta si se vor derula PE CALEA INGUSTA , calea aceea pe care „putini sunt cei ce o gasesc”!!!
   Ma surprinde insa un lucu (adus in discutie de fr Romulus).Pai noi cind vorbim de traire, de credinta, de comportare, de atitudine oare nu vorbim despre cei ce „nu snt din aceasta lume”, despre cei care nu au primit duhul lumii, despre cei care „cunosc glasul pastorului si-L urmeaza?…. TRIST, dar bbiblia ne vorbeste destul de limpede de oi care nu sunt dintre cele ce apartin Marelui Pastor.Eu ccred cca acelea pot avea asemenea comportamente libere si libertine cu lipsuri sau abateri care la rindul ei nici macar societatea nu le mai cere si nu le mai pretuieste.
   Cit despre lacomie, intrucit in rindul evanghelicilor celelalte „vicii” sunt destul de restrinse sau estompate, sub indemnul de a fi „cap” nu „coada” eu personal gasesc ca avem doua (cel putin) clitati care la fel ne pot duce in „virful lumii” adica pe locul unu in topul recordurilor asa cum a reusit marele liderist sa duca „biserica „in 16 aprilieel , fara sa-si de-a seama ca a ajuns in postura de cel mai „de temult” bau-bau! Cele doua super calitati ce ne caracterizeaza tot mai accentuat sunt lacomia si birfa (sau clevetirea)
   Si este bine sa repetam un lucru;modificarea legii despre care ei spun ca au obtinut-o in urma haladuirilor bezmetice fara de Dumnezeu pe strazi, aceasta modificare era in atentia legiuitorului norvegian de prin 2014 sau 2015, deci lideristule, un prieten plecat nu de mult in eternitate, fost vecin de-l tau , dar nu „mitic” ti-ar fi raspuns elegant : vax patina , crema puca! (iti dau sursa daca ma rogi frumos, ca stiu sigur ca citesti chiar daca ai scoala mai putina , ma refer la scoala regulata)
   Dumnezeu sa aiva mila de noi.

 9. iosif, zice:

  Un salut prietenesc pentru toti „…cei cu inima curata…”….din suflet pentru suflet !


  Fiti binecuvântati si …luminati.

 10. iosif, zice:

  …si un clip care poate sugera multe… cetatenilor…

  Fiti binecuvântati.

 11. iosif, zice:

  Poate pentru „unii” acest videoclip va fi mai graitor…decât …CUVÄNTUL !

  Fiti binecuvântati.

 12. Gabriel zice:

  Pentru ca vad ca nu se anunta nimic despre reintregirii familiei, desii ca ar trebui sa ne bucuram cu cei ce se bucura, va aduc eu anuntul. Familia Bodnariu a fost reintregita.

 13. szromulus zice:

  O diferenta majora intre Diavol si Dumnezeu a fost si va ramane procedura, metodologia. Scopul nu scuza mijloacele in contabilitatea lui Dumnezeu si the final target cannot be achieved with any price and in any way. Asta crestinismul actual nu o stie. Nu dau mana cu dracu sa trec puntea, doar din nevoia de a trece puntea. In economia lui Dumnezeu, puntea conteaza, mai bine zis care punte. In economia lui Dumnezeu nu se pune Q.E.D. cand problema a fost rezolvata, ci cand problema a fost rezolvata dupa metodologia Lui. In toata Biblia metodologia lui Dumnezeu are un tipar. Lumea cauta sa ajunga la tinta parcurgand shortcuturi, Dumnezeu tine cont de target si in special de metodologie. Crestinismul actual nici macar nu e interesat de metodologie. Deci despre ce discutam?

 14. szromulus zice:

  Meditam recent la ce inseamna relatie cu Dumnezeu, ce inseamna rugaciune si ce nu. Sigur raspunsurile pot fi extrem de complexe sa ocupe spatiul unor volume intregi. Incercarea mea este de a sumariza in cateva cuvinte.
  Cred ca efortul principal in relatia cu Dumnezeu este de a ne sincroniza cu El, cu agenda Lui si nu a-L sincroniza pe El cu adenda noastra. Efortul in rugaciune cauta intelegerea agendei Lui, a modului in care gandeste si nu invers. Paradoxul crestinismului contemporan se rezuma la faptul ca masuram eficienta rugaciunii in termenii in care Dumnezeu se conformeaza agendei noastre. Tocmai de asta rugaciunea este rareori de succes. Evident ca uneori voia Lui se suprapune cu agenda noastra, dar si asta este o intersectie accidentala si o abordare gresita a problemei.
  Efortul nostru in relatie si rugaciune trebuie ca caute in permanenta sincronizarea cu agenda Lui si nimic altceva.
  Relatia cu Dumnezeu are ca efect direct Indumnezeirea omului si nu Inomenirea lui Dumnezeu.
  Daca recapatarea copiilor a fost rezultatul interventiei lui Dumnezeu sau rezultatul social media si a manifestarilor de strada este discutabil. A pune orice rezultat pozitiv pe seama interventiei divine este ereziei biblica. Dar aviz enoriasilor – ei interpreteaza orice bifare a agendei umane ca o victorie divina…

 15. szromulus zice:

  Te rog sa ma scuzi, Marinel, de insistente si de comentarii lungi 🙂 . Povesteam chiar acum cu un prieten de la o biserica penticostala clujeana. Concluzia mea de final de dialog si de final de informare fata de cercul mare de frati care impartasesc aceiasi viziune este ca fratii nu au antrenamentul in gandire de a face diferenta dintre scop si mijloace. Nu este suficient sa auzi predici trebuie sa ai un antrenament bun in discernerea voiei Lui, a mecanismelor cu care lucreaza El.
  Crestinul majoritar cauta orice mijloace de a atinge un scop. Sa nu uitam ca asta a facut si Petru cand Domnul i-a adresat cele mai grele cuvinte pe care le-a auzit vreodata din gura Mantuitorului „Inapoia Mea Satano”. Ne trebuie un antrenament sustinut in a intelege Voia Lui.
  A fost o victorie reintregirea familiei? Din ce perspectiva? A da, din perspectiva familiei – absolut de acord. Dar mecanismele folosite au fost ….sau cum au fost?

 16. viorelchis zice:

  Timpul trece ,problemele in fata …..”comand”-oului se rezolva si in fine familia Botnariu ajunge impreuna dupa cum s-a explicat si mai la inceput ……
  ” COMUNICAT OFICIAL DIN PARTEA FAMILIEI BODNARIU MARIUS, RUTH ȘI COPIII”https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/08/12/comunicat-oficial-din-partea-familiei-bodnariu-marius-ruth-si-copiii/
  Sunt legaturi atit in politica ,cat si in religie ….putem sa observam ca lucrurile se rezolva si chiar se explica…..;
  „….ÎNȚELEGEREA SUCCESIUNII LOGICE, CAUZĂ – EFECT, ÎN MOBILIZAREA TUTUROR PALIERELOR: LEGAL, SOCIAL, POLITIC, PROFESIONAL ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, ECLESIAL…..
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/08/08/conditiile-si-pasii-implicarii-intr-un-caz-gen-bodnariu-3/
  „……Multe din aceste biserici și comunități au angajați care s-au putut implica în organizare. Pe structura bisericilor locale s-a putut face apel pentru strângerea fondurilor necesare. În aceste comunități avem avocați, jurnaliști, poligloți, demnitari, graficieni, specialiști IT și programatori, oameni cu relații și cunoștințe peste tot, toți cu o inimă deschisă și mare, gata de acțiune!

  Mijloacele rapide de informare, comunicare și publicare în timp real a evenimentelor și știrilor au fost de maximă importanță!

  Pe aceste considerente am format echipa de coordonare a acestor acțiuni, familia fiind nucleul de bază (am explicat de ce, într-o măsură, în postările anterioare) la care s-au adăugat un pastor, doi avocați de excepție, un jurnalist de elită și un prieten de nădejde pe care l-am angajat să nu facă altceva decât să urmărească 24/7 tot ce se spune în media despre Cazul Bodnariu. În stratul imediat următor au fost liderii locali fără de care, practic, mai nimic nu s-ar fi realizat!…”
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/08/08/conditiile-si-pasii-implicarii-intr-un-caz-gen-bodnariu-3/
  Asadar sa intelegem ca azi conteaza foarte mult aceste conditii sa ajungi la rezolvarea problemei si cazului !!
  Pentru cei mai multi a fost greu sa se inteleaga si unii cred ca „E MINUNE”
  Aceasta minune vedem cum a ajuns rezolvata si explicata chiar de cei implicati….!Asadar sa nu fim surprinsi de tot ce se intimpla in jurul noastru si trist e fiindca..;
  ” Îi pasă Lui Dumnezeu mai mult de Bodnariu decât de Barbu?”http://www.marianagurza.ro/blog/2016/08/10/ii-pasa-lui-dumnezeu-mai-mult-de-bodnariu-decat-de-barbu/

  Explicatia apare astfl scrisa……;
  „….Ii pasa lui Dumnezeu mai mult de Bodnariu decat de Barbu?

  ,,In urmă cu câteva luni Cristian Ionescu recunostea că “durerea familiei Barbu, Nan, Avramescu și-a celorlalte familii afectate abuzurile agentiei de Protectie a copilului nu este cu nimic mai mica, ca durerea familiei Bodnariu” . Acum, insa, în ultimele 3 postări, pastorul de la Chicago ne explică ce condiții trebuie să îndeplinească cei loviți de soartă pentru a se implica comunitatea pentru cauza lor:…..”
  Deci acum din toate aceste evenimente ce putem sa intelegem? Si ajungem sa intelegem legaurile de conectare,de rezolvare si conditiile?
  Mai suntem surprinsi si de alte lucruri care se rezolva astfel…;
  „…Interesant este faptul ca domnul Ionescu ne avertizeaza ca, comunitatea pe care domnia sa o conduce nu va iesi in strada pt oricine. Acest “oricine” este chemat insa sa se mobilizeze pentru cei privilegiati. Cu alte cuvinte, tu trebuie sa-i consideri membri de familie pe credinciosii apreciati de Ionescu sau alti pastori din tagma sa, in timp ce ei s-ar putea sa nu te considere un membru pentru care merita sa se implice daca ajungi la ananghie. “Sunt prea multi cazuti intre talhari, prea multi copii luati de Barnevernet. Nu ne putem implica pentru toti. Pentru familia X ne-am implicat pt ca au rude la Y in biserica, sunt neam de pastori, prieteni cu pastori si apropiati ai pastorilor.”
  Deci daca aveti rude la Ierusalim (Chicago ) si sunteti buni prieteni (…foarte buni si apropiati prieteni) cu pastorul Cristian Ionescu in probleme ajungeti protejati ,rezolvati …!
  Asadar influientele vedem cat de mult conteaza si pe cine favorizeaza….. ..Si in timp aceste lucruri asa se demonstreaza!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.