O sâmbătă muzicală… cu întoarcere în timp


Cu mai bine de trei ani în urmă postam, alături de alte melodii, o piesă muzicală, într-un context trist. Era „Dust în the wind” a celor de la Kansas.

Zilele acestea un nou şi drag prieten (personal şi al bisericii noastre) posta pe facebook o piesă… „Kansas”. Poate era în contextul unor discuţii mai ample pe care am avut-o cu el în maşină într-o recentă misiune cu grupul de laudă al bisericii. Nu ştiu. Cert este că Jerry (acesta e numele lui), mi-a dovedit că are, în pofida vârstei, cunoştinţe destul de ample despre ce înseamnă muzica bună. De altfel, el este percuţionist în trupa de muzică fado a, mai nou, arădeanului Ricardo Caria (poate că voi dedica sâmbăta viitoare o postare cu muzică fado în interpretarea sa).

Până atunci însă rămânem la… Kansas, trupa de mare succes a anilor ’70.

Pentru cei interesaţi de mai multe amănunte despre această trupă deschizătoare de drumuri în rock-ul progresiv, pagina de wiki este suficient de bogată şi nu are rost să o reproduc aici.

Singurul „detaliu” pe care aş vrea să-l subliniez e convertirea lui Kerry Livgren  (guitars, keyboards, synthesizers, vocals), urmată de cea a lui Dave Hope  (bass, vocals) şi cooptarea ulterioară în formula de bază a unui alt creştin, John Elefante (keyboards, vocals), lucru ce duce la o reorientare a versurilor pieselor, o dovadă în acest sens fiind albumul „Vinyl Confessions”, apărut în 1982.

Aşadar, să ascultăm azi KANSAS !

 

Kansas – Greatest Hits (1974)

 

Kansas – Masque (1975)

 

Kansas – Leftoverture (1976)

 

Kansas – Point of no return (1977)

 

Vinyl Confessions (1982)

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Dacă doriţi să revedeţi..., Muzichie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O sâmbătă muzicală… cu întoarcere în timp

  1. artzar zice:

    Se pare ca Elefante a fost cel mai creativ dintre ei, reusind sa aduca piese de substanta si dupa apropierea sa de Dumnezeu. Am avut ocazia de a le include destul de des la RVE Bucuresti spre disprerarea unora si incantarea altora…
    Am gasit ceva vreme in urma „Dust in the wind” precum o joaca de studio alaturi de John Schlitt(ex-Petra) si am asortat-o la vremea aceea cu ceea ce era ultima piese lansata de Elefante.
    detailii pe aici http://blog.punctul.com/2013/09/23/elefante-is-back/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.