CE FACEM ÎN NECAZURI ?


Traversăm de o bună bucată de vreme o perioadă tulbure din multe puncte de vedere. Şi totuşi, în bunătatea Lui, Dumnezeu ne mai oferă din când în când câte o „gură de oxigen”. Adevărul e că El ne oferă permanent, doar că noi am cam uitat să… respirăm!
Unii o fac doar duminica, alţii mai „respiră” şi în timpul săptămânii, şi tot mai puţini o fac tot timpul.
Poate de aceea creştinismul majorităţii e tot mai… palid! Deşi la faţă sunt mereu roşii. Poate din cauză că se enervează prea mult dând lecţii altora…

Iertaţi-mi preambului, dar mi s-a părut necesar după un weekend de excepţie.

Sâmbătă am participat la o întâlnire „Dialogos”. După o pauză de participare pe care prefer să nu o explic. De data aceasta însă era ceva inevitabil. Sau, mai corect, de neevitat. Un dialog despre tradiţie, cu incursiuni adânci şi semnificative în patristică, şi care să-l aibă invitat pe fratele Marius Cruceru, iar ca interlocutor pe fratele Emil Bartoş, nu este în niciun caz ceva de ratat. Şi vă asigur că a meritat! N-am simţit, efectiv, când s-au scurse cele peste trei ore! Sper să pot să vă ofer celor interesaţi cât de curând un link unde să aveţi posibilitatea să urmăriţi înregistrarea acestei întâlniri. Aceasta în condiţiile în care ea va fi disponibilă în curând…

Dar, până atunci, ceva mai personal. Şi de suflet. Căci bucuria de sâmbătă a continuat şi duminica dimineaţa, atunci când l-am avut pe fratele Marius oaspete în biserica noastră.

Am să mă abţin să comentez evenimentul şi am să spun doar că după o pauză destul de lungă m-am bucurat şi ne-am bucurat să avem posibilitatea de a asculta o predică adevărată „gură de oxigen”. Şi, când ea e însoţită şi de ocazia de a-l asculta pe Marius Cruceru cântând, asta se cheamă deja… răsfăţ.
Apoi voi spune că pe fratele Marius l-am cunoscut acum aproape 5 ani oarecum şi datorită muzicii. Drept pentru care, parcă presimţind subiectul predicii, deşi nu în cea mai bună formă fizică (deh, vârsta începe să-şi spună tot mai puternic cuvântul!), am vrut să „celebrez” într-un fel (re)întâlnirea din această duminică printr-o recentă traducere/adaptare a unei piese ce vorbeşte despre dragoste…
E doar un adagiu de final al postării, peste care se poate sări…

Aşadar, o predică despre un subiect de mare actualitate: „Ce facem în necazuri?”, o piesă compoziţie proprie marca Marius Cruceru, după o poezie de Vasile Voiculescu şi… un cover după „Love never fails” a lui Brandon Heath.

Sper să vă fie de folos toate trei!

IMG_20160124_113308CE FACEM ÎN NECAZURI ?
Psalmul 42

1 Cum doreşte un cerb izvoarele de apă,
aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!
2 Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel Viu;
când mă voi duce şi mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu?
3 Cu lacrimi mă hrănesc zi şi noapte,
când mi se zice fără încetare: „Unde este Dumnezeul tău?”
4 Mi-aduc aminte şi-mi vărs tot focul inimii în mine,
când mă gândesc cum mergeam înconjurat de mulţime
şi cum înaintam în fruntea ei spre Casa lui Dumnezeu,
în mijlocul strigătelor de bucurie şi mulţumire
ale unei mulţimi în sărbătoare.
5 Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu?
Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda;
El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu.
6 Îmi este mâhnit sufletul în mine, Dumnezeule;
de aceea la Tine mă gândesc, din ţara Iordanului,
din Hermon şi din muntele Miţear.
7 Un val cheamă un alt val, la vuietul căderii apelor Tale;
toate talazurile şi valurile Tale trec peste mine.
8 Ziua, Domnul îmi dădea îndurarea Lui,
iar noaptea, cântam laudele Lui
şi înălţam o rugăciune Dumnezeului vieţii mele.
9 De aceea, zic lui Dumnezeu, stânca mea: „Pentru ce mă uiţi?
Pentru ce trebuie să umblu plin de întristare, sub apăsarea vrăjmaşului?”
10 Parcă mi se sfărâmă oasele cu sabia, când mă batjocoresc vrăjmaşii mei şi-mi zic neîncetat: „Unde este Dumnezeul tău?”
11 Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu?
Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda;
El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu.

 

NE BATEM CAPUL
versuri: Vasile Voiculescu
muzica şi interpretarea: Marius Cruceru

Ne batem capul să Te dezlegăm,
Strânşi în soboruri ca la şezătoare,
Parc-ai fi, Doamne, doar o ghicitoare,
În loc să-ngenunchem să ne rugăm!

Cătăm poteci în stânci fără de trepte,
Ne căţărăm s-ajungem pân’ la Tine,
Când Tu Te afli în ţinuturi line
Pe toate drumurile limpezi, mari şi drepte.

IUBIREA
versuri română: Marinel Blaj
originalul piesei: „Love never fails” – Brandon Heath

Unde-i iubire
nu e mândrie
iubirea e
cea mai de preţ.

Iubirea nu fuge
nu se ascunde
ea nu-ţi rămâne
în inimă

Ea e un râu care curge mereu
Şi parte din sufletul tău.

Iubirea-i un braţ
întins spre a da
şi până în veci
nu va-nceta

Te apără,
Speră mereu,
crede şi-atunci
când tu nu crezi

E glasul Lui ce te cheamă mereu
Şi parte din sufletul tău

Inima când s-a opri
Când eu nu voi mai fi
Cerul când va pieri
Mai mare ca ea ce ar fi ?
Ce va mai fi ?

Iubirea va fi
vie mereu
căci ea este calea
spre sufletul tău

Ea este râul ce curge mereu
Braţul de sprijin
atunci când e greu
E locul spre care
cu toţi vom pleca
E parte din inima ta…

P.S. Mulţumesc fratelui Marius Cruceru (şi) pentru permisiunea de a posta cele două înregistrări!

 

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Întrebări întrebătoare, Biserica, De-ale păstorului..., Jurnal de luptă şi... de pace, Muzichie, Pe gânduri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

56 de răspunsuri la CE FACEM ÎN NECAZURI ?

 1. Vlad zice:

  Grea întrebare pentru mine. E ca si la penalty-uri… Când conduci cu 3, vii relaxat la minge si poarta e destul de mare. Dar când presiunea e mare si trebuie sa dai gol neapărat, atunci încep emoţiile, lupta pentru colţul potrivit, tăria şutului … Poarta se micşorează, portarul e peste tot, mingea nu mai stă unde trebuie si uiţi parca si cum să dai în minge.
  Ce am vrut să spun e că, în dreptul meu, găsesc dificil să răspund corect (când e linişte) ce voi face într-o anumită situaţie. Sora Teorie e bătută de cele mai multe ori de către sora Practică.
  Doamne ajută!

 2. marinelblaj zice:

  Vlad dragă, dacă ar fi să-ţi răspund în acelaşi ton cu comentariul tău aş spune… să-L laşi pe Dumnezeu să bată penaltiurile, dacă tu nu te-ai antrenat suficient 🙂 Dar, dacă nu te-ai antrenat deloc… treci la antrenamente, că Dumnezeu te ajută, dar nu joacă în locul tău 🙂

  • Vlad zice:

   Numai cu antrenamente zilnice se poate 🙂
   Intrebarea mare e: cand stim ca ne-am antrenat „suficient” ?
   Cu siguranta ca Domnul ne trimite in diferite „cantonamente” si „stagii de pregatire” (pe care nu le intelegem de obicei decat dupa) in functie de ce vrea sa scoata din noi.
   Interesant cum Domnul scoate „dinapoia oilor” cei mai buni conducatori, oameni cu adevarat pocaiti. Sa (ne) trimitem pastorii si pe acolo?(mai ales cei din ultima „perioadă”) 😀
   Nah! c-am schimbat domeniul. 🙂

   • marinelblaj zice:

    Vlad, nici măcar sportivii nu sunt atât de naivi să creadă vreodată că s-au antrenat suficient, darmite un creştin! Cât priveşte ultima întrebare… nu ştiu, poate că măcar din când în când câte un… cantonament… 😉

 3. Pingback: CE FACEM ÎN NECAZURI ? | Vindecătoru

 4. Întâlnirea asta- vorbesc de postare- e una din cele mai consistente din ultima vreme, din tot ce am citit și ascultat.
  Fiecare vârstă are o altă cheie de înțelegere, atât a celor două piese muzicale interpretate de voi, cât și, mai ales, a predicii superbe a lui Marius.
  Marinel, vocea ta e minunată, chiar dacă e in schimbare. 🙂
  Marius e un tenor căruia bicicleta i-a luminat timbrul. E minunat. Faptul că instrumentul lui suna un pic a jazz m-a terminat cu totul. 🙂
  Predica m-a pus pe gânduri. Citisem, cu câtva timp în urmă din Ioan Scărarul. Marius trăiește ce spune, iar trăirea lui are rădăcini care se duc departe, în trecut. El e o punte cum nu cred că mai există în lumea asta a noastră, a neoprotestanţilor, între primele secole și prezent.
  Solitudinea de care vorbește, dialogul interior cu eul, lupta interioară și deosebirea vocilor din mintea credinciosului sunt învățături patristice extrem de prețioase. Se simte că Marius experimentează, trăiește învățătura pe care o dă celorlalți.
  Nu vezi că ce spune el ar putea fi ascultat cu același folos și de un evanghelic, un ortodox sau un catolic?
  El face trecerea de la amvon la sala de conferință. Poate vorbi studenților de la politehnică la fel de bine ca și celor de la teologie, aflați in aceeași sală, în același timp.
  Avem mari valori și nu ştim să le prețuim, să le facem cunoscute lumii aflate în plin marasm, în neștiință de Cuvânt.
  Are perfectă dreptate și în ceea ce privește pe cei aflați pe patul de spital și în clipa despărțirii. Este privirea unui duhovnic, nu doar a unui simplu om încercat de pierderi și de suferință.
  Marinel, mulţumesc pentru postarea asta. Am ascultat fiind în garda, la spital. Nu poți să știi cum sună…

  • marinelblaj zice:

   Răsvan dragă, ceea ce am dorit, şi m-am bucurat că am primit fără rezerve acordul să public, a fost să fac şi altora parte de ce ne-am bucurat noi în weekendul acesta. M-aş fi simţi un egoist să nu o fac. Crede-mă, nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. Ai mare dreptate, nu ne ştim preţui valorile. Doar cei cu gura mare mai au loc în lumea noastră şi uităm că şi Dumnezeu a ales un susur blând…
   În ce priveşte melodia mea… n-am vrut să-l las pe Marius singur 🙂
   Ah, şi un detaliu, i-am lăsat ghitara cu setările cu care cântasem eu înainte, la momentele de închinare. N-a schimbat nimic din tonuri, şi asta mi s-a părut o alegere absolut fericită! 🙂

 5. Referitor la Dialogos, sper să se miște repede dom profesor Bartos, că s-a facut coadă și la știință, nu numai pe stradă. Eu as fi filmat trei ore și dadeam pe tub, în zece părţi. Să ştie lumea… Marius Cruceru despre patristică… ce poți să ceri mai mult?
  Marinel, trebuie să ții post, că te-ai cam înfruptat în zilele astea. 🙂

  • marinelblaj zice:

   Răsvan, nu de Emil depinde, el e doar moderatorul întâlnirilor. Ni s-a spus că se transmite live, dar încă nu am primit linkul înregistrării. Oricum, aşa cum am promis, imediat de voi avea informaţia o voi publica. Până atunci, câteva fotografii se pot vedea AICI. Într-adevăr, pot spune cu mâna pe inimă… ce poţi cere mai mult? Cât despre post, fii liniştit, mâine e şedinţă de comitet. Face cât trei posturi 😀

 6. lidieluptx zice:

  „CE FACEM ÎN NECAZURI ?” … Pentru mine este greu sa raspund la ce facem, dar as putea raspunde la ce-am facut, dupa ce a trecut necazul.

  • marinelblaj zice:

   Şi cine te opreşte, Lidie? 🙂 Oricum, sper să nu fie descurajant, dar o punte trecută nu înseamnă că s-a terminat cu punţile… 😉

   • lidieluptx zice:

    Nu ma opreste nimeni binenteles. 🙂 Eu ma bucur din plin de libertate si democratie, chiar daca muuuulti mi-ar pune pumnul in gura. 🙂 Dupa, imi plec genunchii si sufletul, cu multumirea ca Domnul m-a ajutat sa mai ies intreaga din necaz. Ii dau toata Slava si Gloria Lui pentru ca, n-a tinut cont de slabiciunile mele, ba mi-a marit increderea in El ca sa-mi scada slabiciunile in urmatoarea, care asteapta la rand. 🙂

 7. viorelchis zice:

  Gasim scris…..”Avem mari valori și nu ştim să le prețuim, să le facem cunoscute lumii aflate în plin marasm, în neștiință de Cuvânt.
  Are perfectă dreptate și în ceea ce privește pe cei aflați pe patul de spital și în clipa despărțirii….”
  Foarte adevarat este!!Azi valorile ajung inabusite de reclama celor pretinsi si aceste valori din partea celor pretinsi se doresc sa fie puse la tacere!!! Traim intr-o lume complexa si pentru cei mai multi greu de inteles ce se intimpla!!!
  Aceste valori transpira din greu sa-si pastreze calitatile si sa nu ajunga compromise!!!
  Nu este usor in aceste timpuri sa supravetuiesti in fata provocarilor care zilnic apar !!
  Iar despre cei care se afla in momente de strimtorare ,pe patul de suferinta e greu de scris !!! Intradevar nu sunt cuvinte si doar faptele noastre pot in o mica masura sa ii mai alinte si sa le dea o schinteie de multumire fiindca suntem alaturi de ei !!! Trist si dureros este fiindca azi pe cei mai multi preocuparile vietii ii tin departe de cei care sufera si sunt pe patul suferintei ,in carucioare si altii abandonati ……:(
  Cat despre intrebarea „CE FACEM ÎN NECAZURI ?”sunt multe de explicat si comentat!!! Fiecare detine o experienta proprie si difera de la persoana la persoana!!
  Dar trebuie sa stim ca indiferent cine suntem ,daca nu ajungem sa ne incredem in Dumnezeu Tatal , Domnul Isus si nu suntem calauziti de o intelepciune divina e greu sa biruim!!Si doar sa luam cel mai bun exemplu a lui „Iov”
  „Necazul”,problemele si ispitele mereu apar in viata umana si vor aparea atita timp cat traim in acest sistem imperfect si sub stare de pacat!!! Nici chiar Domnul Isus nu a scapat de necaz,ispite si probleme!!!
  E usor de filozofat si credem ca unii sunt fara probleme si viata le este foarte usoara si buna,dar sicei mai bogati si cu mari puteri prin pozitiile pe care le detin ajung in probleme ,necazuri si tragediile nu ii inconjoara!!!
  Daca ajungem sa fim pozitivi in viata si la fel de tari dupa cum „Iov ” a fost ,inseamna ca intelegem valoarea lacrimei ,suferintei si a strimtorarii!!!
  Nu este usor sa suferi,nu este usor sa pierzi ce ai castigat din sudoarea fetei tale ,nu este usor sa pierzi pe cel drag…… si toate aceste rani care se produc se vindeca greu si cu multa durere,dar trebuie sa intelegem ca asa ajungem la slefuire ..la o adevarata valoare !!Prin astfel de tratamente trece si purificarea aurului care din minereu ajunge prelucrat si prin multe tratamente chimice si temperaturi ridicate ajunge la purificare de 24 de carate!!!
  Purificarea fiecarei persoane se face in mod aparte si totul depinde de ea insasi si credinta pe care ajunge sa o detine ,discutind in termeni de mesaj divin…..

 8. iosif, zice:

  E agreabila si placuta partasia frateasca,staruinta in învatatura apostolilor,în frângerea pâinii si rugaciuni,însa,doar atunci când in CENTRU se afla Hristos,si întelepciunea lui Dumnezeu care vine de sus.Din contra,când in centru se afla „omul” cu întelepciunea lui,lipsita de puterea ungerii,ramâne o stare de satisfactie si bucurie de moment,incapabila sa transforme omul adamic,nasut în pacat .
  Urmeaza testul pocaintei,(pentru fiecare personal) si abia atunci,când lucrarea fiecaruia va fi trecuta prin foc,se va vedea daca mai iese,si cum iese din el.
  Si eu,am avut tendinte de a aprecia omul,dupa carisma si intelepciunea deosebita,ce o etala multimilor necunoscatoare si necititoare de Biblie,insa,acum doar Cuvintul,este singrul Adevar pe care-L mai consider ziditor.

  https://biblia.resursecrestine.ro/1-corinteni/3

  Fiti binecuvântati.

  • marinelblaj zice:

   Iosif, nu te supăra, dar ţie îţi vine Cuvântul aşa, din senin, sau predicarea nu mai are rost, ori ce-ai vrut să spui?

   • iosif, zice:

    Prea multa teorie,cuvinte elevate,metafore filozofice rezultate din studii stiintifice indelungate si poate… costisitoare,insa lipsite de har,de ungerea duhovniceasca,de puterea Cuvântului vietii,ce a însotit pe sfintii lui Dumnezeu,dupa ziua „Cincizecimii”.
    În Faptele Apostolilor, sf.ap.Pavel scoate în evidenta,nu filozofia lumii acesteia,seaca,goala,si lipsita de efecte profunde,ci puterea Cuvântului „viu si lucrator”,patrunzator,capabil sa modifice structura genetica,prin inversarea valorilor,schimbarea perceptiei vietii,(inversarea polilor.(Evrei 4;12)
    Traim vremuri grele dragii mei,insesizabile de catre cei mai multi,iar comentariile mele cenzurate pe alte bloguri,vor sluji multora de marturie,deoarece,o fac cu mari sacrificii,din dragoste pentu oameni,stiu ca nu fac voia mea,ci a Tatalui meu.A Lui sa fie slava in veci de veci !
    Fiti binecuvântati.

   • iosif, zice:

    …Si…în speranta ca nu voi supara pe nimeni,va voi trimite iar la Cuvânt,indemnându-va sa cititi ce spune fr.Pave referitor la V.I.P.-uri: (1 Corinteni 3:1-9)
    Dumnezeul meu ,nu-Si imparte slava cu omul muritor.(Deuteronomul 4:1-40)
    Fiti binecuvântati.

  • Paul M zice:

   …tot in speranta ca nu voi supara pe nimeni va intreb si eu: nu vi se pare ca generalizati? Nu sesizati ca sunt VIP-uri si VIP-uri? De ce incercati sa insinuati ca un om care ar avea un anumit nivel academic nu ar putea avea si intelepciunea lui Dumnezeu? Credeti ca Dumnezeu le da intelepciune doar analfabetilor?

   Nu as fi comentat, dar vad ca insistati sa ne demonstrati ceva si eu nu inteleg exact ce…

   • iosif, zice:

    Draga Paul M.
    Fara o intoarcere la „dragostea dintâi”,toate religiile,bisericile,confesiunile gruparile,conferintele stiintifico-teologice mai mult sau mai putin organizate,sunt lipsite de esenta si (puterea activa),ce s-a manifestat in Biserica primara.(Ieremia 6:13-17)
    Nu am nimic cu V.I.P.-urile si cei „scoliti”insa sustinsi iubesc CUVÂNTUL CURAT,care e simpu,nu compiat,si nici macar de interpretat.
    E plina lumea de crestini,însa lipsesc cu desavîrsire,ori… poate au fost rapiti?!

   • iosif, zice:

    …(complicat)

 9. Oana zice:

  Mulțumesc! e… puțin, e mic, e sec. Dar e mai bun decât orice alt comentariu aș putea avea.

 10. Paul M zice:

  Draga frate Marinel, anul trecut in luna noiembrie am avut si eu placerea sa-l ascult pe fratele Marius Cruceru live, aici in Munchen. Imi permit sa recomand si cele doua mesaje de mai jos spre folosul celor interesati:

  Slujirea in trupul lui Hristos:
  [audio src="http://www.betel-muenchen.com/audio/predici/2015.11.22_Predica%20Fratele%20%20Marius%20Cruceru-%20Slujirea%20in%20trupul%20lui%20Hristos..mp3" /]

  Atitudinea fata de trupul lui Hristos:
  [audio src="http://www.betel-muenchen.com/audio/predici/2015.11.20_Predica%20Fratele%20Cruceru-Atitudinea%20fata%20de%20trupul%20lui%20Hristos.mp3" /]

 11. Walden zice:

  Nu speculez nimic. Glorie Atotputernicului meu Tata, ce din dragoste neinteleasa ,ce depaseste orisice pricepere,s-a intrupat ca Mantuitor ,apoi scuipat in fata ,sub groaznice torturi , prin dragoste ,este VIU ! SI ne alina durerea cu DRAGOSTEA LUI ! .Si aceasta pentru a ne deschide ochii si apoi inima , pentru a ne salva , a ne elibera din mreaja, din navodul si plasa indoielilor si confuziei . In timpurile atat de inaintate ,in care am ajuns confruntati frontal cu ura , expusi necazurilor de tot felul , DRAGOSTEA pentru ADEVAR ramane ultima baricada salvatoare ,de protectie . Caci doar ea are autoritate divina si reuseste sa acopere o sumedenie de pacate. Cunoscand ADEVARUL ,tu insuti ai devenit cetate tare’n vreme rea !. Singura , DRAGOSTEA ta pentru ADEVAR te face victorios si cu ajutorul carea poti sa calci si sa dobori indoiala, durerea ,suferinta si in final ,ultimul teasc -moartea. Zic ,nimeni , dar nimeni nu va accepta sa sufere pentru aproapele ,in lipsa DRAGOSTEI . DRAGOSTEA contine in structura ei antidotul ,energia si puterea ce-ti da decizia sa donezi sange , sa donezi un organ , sa te arunci in valtori, sa-l prinzi in ultima secunda pe cel ce se scufunda in adancuri si sa-l duci la mal .DRAGOSTEA TE DETERMINA sa te opresti din drumul tau cotidian , sa pui frana si sa dai ajutorul celui ramas in pana .Sa incurajezi pe cel cazut in depresia ce duce spre sinucidere, sa-l sustii pe cel lipsit de ajutor .Sa te asezi in bataia armei ,intre spargatorul asasin si caserita bancii, pe care o asteapta acasa copii .Pentru toate acestea nu ai nevoie nici de atentie ,nici de apaluze si nici macar de multumiri . Iubesti Adevarul si esti coplesit de el !. Ajuns in necazuri ,lovit de o boala incurabila , dureroasa ,ramai tare in Hristos ,esti triumfator !.,Privesti spre inaltimile Golgotei si zambesti ! .Ai invins !. Esti un privilegiat !. God bless you all !
  yours , Walden

  • marinelblaj zice:

   … dacă DRAGOSTE nu e, nimic nu e… Dumnezeu e DRAGOSTE…

  • iosif, zice:

   Dragul meu „fr.de cruce,mai mare” W.
   Nu poti avea pretentia ca cei ce n-au trait experienta „gropii”, iadului comunist,lanturilor si catuselor,batjocurilor si umilintelor,greva foamei,si zdrobirea demnitatii umane,ramânând doar cu valorile vesnice,autentice ale credintei,nadejdii si DRAGOSTEI,sa înteleaga iubirea vesnica,sacrificatoare pe care Tatal a manifestat-o prin sacrificarea Fiului Sau,tocmai ca prin acest gest al Sau,sa ne arate autentica,vesnica si unica solutie de cunoastere a ADEVARULUI,care depaseste perceptia simturilor innascute,purtându-ne spre o noua dimensiune cereasca,înalta a eliberarii de docrine legi si religii obscure,ce priveaza omul de autentica Libertate,inaltând ziduri ce obtureaza Lumina divina a Sionului ceresc.
   Fiti binecuvântati.

 12. Într-adevăr a fost un dialog excepțional. S-au meritat cei 200 de km. Îmi pare rău că atâți tineri Arădeni nu au fost acolo. Le-ar fi prins bine.

  • marinelblaj zice:

   Dragă Andru, bun venit în Cetate. Ai dreptate. A meritat şi e păcat că astfel de evenimente nu se bucură de o participare mai mare, în special a tinerilor. Nu ştiu dacă e de vină slaba popularizare sau dezinteresul general faţă de lucrurile de adevărată valoare şi de folos… 😦

 13. iosif, zice:

  Hristos Isus,Domnul si Mântuitorul sufletului meu,nu a avut nici un cuvânt de lauda sau apreciere la adresa mai marilor poporului,tocmai pentru ca NU PRACTICAU ADEVARUL.
  Erau un fel de copaci decorativi,îngrijiti si curatati pentru a încânta si satisface simturile firesti,plantati prin parcuri si piete,insa lipsiti de roade hranitoare,necesare trecatorul infometat.
  E plina lumea evanghelica de aceste „calauze oarbe”,care detin „cheia Imparatiei”,pastrându-o in „seifuri” bine protejate,ca nu cumva cineva,sa o ia ,sa deschida poarta spre cer,eliberat sa „dea navala”,astfel ei pierzind toate avantajele gunoaielor acestei lumi. Insa Duhul lui Dumnezeu,cunoaste inimile curate si am convingerea certa,ca multor „prinsi de razboi”,le-a oferit si le ofera în continuare „cheia” cerului,si în curând ne vom strânge cu totii în jurul Celui Ce Este Viu în vecii vecilor,si vom împarati cu El,uniti cu El in Dumnezeu pentru eternitate.https://www.youtube.com/watch?v=DyxJ8NSebqk
  Fiti binecuvântati.

  • marinelblaj zice:

   Iosif dragă, eu tot nu înţeleg la cine te referi prin comentariile acestea? Aici era vorba despre o predică şi două piese muzicale. Ce anume nu se potriveşte cu ceea ce gândeşti tu. M-aş bucura să-mi răspunzi concret, în genul: „nu-mi place de Marinel Blaj” sau „nu-mi place de Marius Cruceru”. Ori poate nu-mi place de amândoi. La cine te referi când vorbeşti la o postare cu o predică atât de profundă când scrii de „călăuze oarbe”. Crede-mă, în afară de îndemnurile biblice generale şi corecte de altfel, nu înţeleg aluziile tale… Îmi pare rău… 😦

 14. iosif, zice:

  Draga Marinel.
  Îmi pare rau daca doar atât ai perceput din com. mele.Eu nu mai pot urâ,nici chiar pe cei mai mari dusmani ai Cuvântului,”decum”,pe fratii si surorile in HRISTOS.
  Analizând com;mele, logic ,rationa, sentimental,ori prin prisma ambelor aspecte ale perceptiei,nu ve-ti reusi sa intelegeti mesajele mele.Ele nu se raporteaza la o persoana sau alta,ci o generalizare la „sistemele” politico-religioase si financiare mondiale,antihristice,tinute ascunse (tainuite) de milenii de catre descendentii „semintei sarpelui”din Eden,ce insala natiunile pamântului prin religiile obscure monoteiste,care „in taina” continua sa comploteze cu toata puterea „fiarei”,distrugând si nimicind fara crutare,creatia lui Dumnezeu,omul lipsit de cunostinta Adevarului Unic,CUVÂNTUL.(Ioan 1:1,2)…..(Osea 4:6)…..(Isaia 55;6)….(1 Ioan 2:6-20-27)
  Cine citeste sa înteleaga.
  Fiti binecuvântati si luminati.

  • marinelblaj zice:

   Dar cine a vorbit despre a urî? Când nu-ţi place ceva, nu înseamnă că urăşti acel ceva! Una este a plăcea şi alta a urî… 😦
   NU roice comentariu se potriveşte la orice articol, căci lumea nu poate înţelege întotdeauna corect, şi atunci e mai mare deserviciul decât serviciul adus…

 15. Pingback: În poiana din Cetate | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”

 16. Teo zice:

  Multumesc pentru accept!MULTUMESC PENTRU POSTARE!A FOST UN ADEVARAT BALSAM!FII BINECUVANTAT DE DOMNUL!

  • marinelblaj zice:

   Teo dragă, nu-mi dau seama la ce accept te referi. Dacă vorbeşti despre intrarea comentariului aici trebuie să ştii că intrarea în „Cetate” e liberă, excepţie făcând doar cei care încalcă regulile lui.
   Fii binevenit în Cetate! Mă bucur pentru că ţi-a fost de folos postarea!
   Har şi pace să ai!

 17. iosif, zice:

  „Toti cunoscutii lui Isus si femeile care-L însoteau din Galileia stateau departe si se uitau la cele ce se întâmplau.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Era un sfetnic al soborului,numit Iosif,om bun si evlavios,
  care nu luase parte la sfatul si hotarârea celorlalti. El era din Arimateea,o cetate a iudeilor,si astepta si el Împaratia lui Dumnezeu.
  Omul acesta s-a dus la Pilat si a cerut trupul lui Isus.
  L-a dat jos de pe cruce,La înfasurat într-o pânza de in si L-a pus într-un mormânt nou,sapat în piatra,în care nu mai fusese pus nimeni.
  Era ziua Pregatirii si începea ziua Sabatului.
  Femeile care venisera cu Isus din Galileia au însotit pe Iosif,au vazut mormântul si felul cum a fost pus Isus în el.
  s-au întors si au pregatit miresme si miruri. Apoi,în ziua Sabatului s-au odihnit,dupa Lege.
  Fiti binecuvântati.

 18. Pingback: Iertarea ca normă, iertarea ca formă… şi altfel de iertări | cetatea de piatră

 19. iosif, zice:  Fiti binecuvântati.

 20. iosif, zice:

  Prorocul Isaia,ne-a relatat in mod plastic vremurile prezente si viitoare,care sunt percepute doar de cei întelepti,duhovnicesti,care au primit ungerea divina,iar asestia cunosc glasul Pastorului,si-L urmeaza,fara sa se abata la stânga sau la dreapta,dezinteresati de o slava desarta sau de orice avantaje ale acestei lumi conduse de „Mamona”.
  Fiti binecuvântati si luminati.
  https://biblia.resursecrestine.ro/isaia/19

 21. iosif, zice:


  Fiti binecuvântati

 22. Walden zice:

  NECAZURI AMERICANE / NEW AMERICAN WAY OF LIFE
  (submitted by John Tabb)
  The new American Way if Life , please . . . Get on board :
  For a guy and his girlfriend with two kids, all you have to do is follow these proven steps :
  1 . Don’t marry her !
  2. Always use your mom’s address to get your mail .
  3. The guy buys a house.
  4. The guy rents out the house to his girlfriend with his two kids.
  5. Section 8 will pay $ 900 a month for a 3 bedroom home.
  6. Girlfriend signs up for Obamacare , so guy doesn’t have to pay for family insurance.
  7. Girlfriend gets to go to college for free, being a single mother.
  8. Girlfriend gets $ 600 a month for food stamps.
  9. Girlfriend get a free cell phone.
  10. Girlfriend get free utilities.
  11. Guy moves into home, but continues to use mom’s address for his mail.
  12. Girlfriend claims one kid and guy claims the other kid on their tax forms. Now both get to claim head of household at $ 1,800 credit .
  13. Girlfriend gets $ 1,800 a month disability for being „crazy” or having a „bed back ” and never has to work again.
  This plan is perfectly legal, and is being executed now by millions of people.
  A married couple with a stay-at-home mom yields $ 0 dollars.
  An unmarried couple with stay-at-home mom nets $ 21, 600 disability + $ 10,800 free housing +
  $ 6,000 free Obamacare + $ 6.000 free food + $ 4,800 free utilities + $ 6,000 Pell grant money to spend + $ 12,000 a year in college tuition free from Pell grant + $ 8,800 tax benefit for being a single mother = $ 75, 000 a year in benefits !
  Any idea why The United States of America is $18 trillion plus in debt and half the population is sitting around letting the other half pay their way ???
  Maybe , this a good reason to clean House in Washington in 2016 !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.