Mai bine să previi decât să tratezi… – iniţiativa privind modificarea Constituţiei –


Love-Bond-of-Perfection-family

 

Privind cu consternare la evoluţia cazului familiei Bodnariu, cu regretul că alte familii româneşti sunt menţionate doar în context, găsesc că e potrivit să observăm că ne aflăm în faţa unei situaţii în care putem spune că ne străduim să tratăm simptomul unei boli, scăpând din vedere nu atât boala în sine, cât cauzele ei.

Europa şi lumea în general a luat-o „razna” în ceea ce priveşte modul de a privi la elementele de bază ale societăţii. Libertatea individului este fie îngrădită în mod explicit, fie îndreptată spre direcţii greşite şi periculoase prin libertăţi manipulative. Ideea de familie a ajuns să fie nu reconsiderată, ci desconsiderată chiar prin aceste aşa zise libertăţi individuale. Rezultatele n-au întârziat să apară. Nu doar în planul moral, care poate fi discutabil datorită viziunilor diferite privind însăşi ideea de morală, ci şi în planul lesne măsurabil al evoluţiei demografice.

Sunt multe persoane şi personalităţi care au tras serioase semnale de alarmă privind direcţia periculoasă înspre care se îndreaptă societatea. Putem vorbi, fără să exagerăm, că asistăm la o disoluţie a ei, fapt ce o face uşor manevrabilă.

De aceea, salut iniţiativa cetăţenească privind promovarea propunerii legislative pentru revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României, respectiv definirea clară şi fără echivoc a căsătoriei ca „uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie.” Nu este o iniţiativă a vreunui cult anume, aşa cum se vor grăbi cu siguranţă unii să strige, ci este, de facto şi din punctul meu de vedere (şi nu doar al meu!) o iniţiativă a bunului simţ, al instinctului de supravieţuire, dacă vreţi.

Nu suntem singura ţară cu o asemenea iniţiativă. Alte ţări europene, 13 la număr, sesizând pericolul la care este expusă familia, au procedat în consecinţă Bulgaria, Croaţia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, Belarus, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina au rezolvat deja această problemă. Şi sunt şi alte state în care iniţiativa este în curs de derulare.

Evident, vor fi voci care vor începe să îndrepte discuţia înspre ideea de bigotism, de radicalism religios, de discriminare etc. Întrucât am fost parte activă şi în iniţiativa similară din 2006 (care a eşuat datorită unor proceduri nerespectate în mod neglijent la acea vreme), ştiu cam ce urmează. Se vor ridica persoane care vor clama tot felul de motive împotrivă, se vor aduce în discuţie noţiuni bombastice precum „libertatea de conştiinţă a individului” fără a se oferi şi o definiţie care să poată fi unanim acceptată, uitându-se că, dacă am acceptat ideea de democraţie, atunci asta înseamnă decizia majorităţii. Iar în acest caz, indiferent de nivelul cultural la care se vor lansa ironii şi atacuri de genul „sigur, să decidă bigoţii şi inculţii pentru mine”, ar fi bine să se ia în considerare că în ceea ce priveşte noţiunea de familie, de procreare, de perpetuare a speciei umane, funcţionează mai degrabă instinctul uman cu care am fost înzestraţi, tot în majoritate (de reţinut!).

Oricum, pentru o expunere mai în detaliu a motivaţiei acestui demers cetăţenesc, vă recomand să citiţi materialul de mai jos, aşa cum a fost el publicat în Monitorul oficial din 25 noiembrie 2015:

http://legeaz.net/monitorul-oficial-883-2015/proiect-lege-modificare-art-48-constitutie

Îndemn, aşadar, la implicare pe toţi aceia care astăzi ţipă că societatea distruge copiii, familia şi atentează la valorile de bază ale societăţii!

Cum scriam la început, e vremea să înţelegem că e mai înţelept să previi decât să tratezi…

sursa imagine

 

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Jurnal de luptă şi... de pace, Politichie, Simţul civic, Trecător prin lume, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Mai bine să previi decât să tratezi… – iniţiativa privind modificarea Constituţiei –

 1. iosif zice:

  „Acum,strângeti rândurile in cetate,ceata Sionului,caci suntem împresurati ! Judecatorul lui Israel este lovit cu nuiaua peste obraz !


  Fiti binecuvântati.

 2. iosif, zice:

  „Apoi am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei si din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate,care semanau cu niste broaste.
  Acestea sunt duhuri de draci care fac semne nemaipomenite si care se duc la împaratii pamântului î,treg,ca sa-i strânga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic.
  Iata,Eu vun ca un hot. Ferice de cel ce vegheaza si îsi pazeste hainele,ca sa nu umble gol si sa i se vada rusinea.”

  Fiti binecuvântati.

 3. Gina Malita zice:

  Interviuri si luari de cuvant la protestul din Washington DC:

  http://www.happyvalley.cc

  Este o premiera pt crestini organizarea unor astfel de activitati. Pana acum biserica nu a iesit in strada. Eu zic ca e un inceput promitator…

  • marinelblaj zice:

   Era să uit ceva, stimată Gina! Vă propun o altă premieră. Dacă tot e promiţător începutul. Poate reuşiţi să… empatizaţi, că de înţeles tot n-aţi înţeles mare lucru despre felul în care mă raportez eu la drama copiilor familiei Bodnariu. Mai ales că se vorbeşte atât de frumos despre „toţi copiii aflaţi în pericol în Europa” în interviurile la care faceţi trimitere:
   http://www.striblea.ro/cand-va-mai-luati-de-norvegia-cititi-cifrele-astea/

  • lidieluptx zice:

   Gina Malita, cu cat inceputul e mai „promitator” cu atat caderea va fi mai zguduitoare. „Premierea” caderii va fi la scara globala si va fi asa de mare, incat s-ar putea sa nu fie prea multi supravietuitori. Luatorii de cuvant din Washington DC, vor da socoteala in ziua de apoi, daca nu-si vor revizui atitudinea si nu se vor pocai!

   • marinelblaj zice:

    Lidie, să nu cădem în aceeaşi greşeală pe care o fac cei care judecă precum Gina Maliţa, respectiv aceea de a generaliza! Poate că între ei (şi cam ştim noi cine nu e dintre aceştia) sunt şi oameni sinceri, care gândesc sincer că acest caz al familiei Bodnariu poate fi începutul unei luări de poziţie mai ample în ceea ce priveşte copiii abuzaţi! Poate că sunt şi între ei care gândesc că nu doar familia Bodnariu e într-o situaţie critică, ci şi alte mii de familii. Faptul că Ionescu a reacţionat DOAR acum, fiindcă s-a întâmplat în „ograda” lui, faptul că ştie el foarte bine ce ocazie de capital e un asemenea caz, asta ţine de oportunism. S-a văzut şi în alte cazuri şi nici nu mai trebuie demonstrat. Că unii se încăpăţânează să gândească altfel… e treaba lor. Mie nu-mi place să generalizez şi, aşa cum afirmam, cred că fiecare experienţă şi trăire este unică!

 4. lidieluptx zice:

  Draga Marinel, cu siguranta ca sant oameni sinceri printre ei, poate chiar multi. Da cred si eu ca acesti copii apartin familiei, nu pentru ca vreau eu sau oricine altcineva, ci pentru ca asa a hotarat Bunul Dumnezeu! Ba mai mult, ma rog si Ii cer Lui Dumnezeu sa intervina El, ca acesti copii vitregiti sa se intoarca in sanul familiei si sa nu tina cont de razvratirea multora. Mai cred ca, Dumnezeu a fost mai mult decat responsabil cand a hotarat sa se nasca in acesta familie. De ce a ingaduit aceasta familie sa treaca prin aceasta grea incercare?… Tot El stie mai bine.
  Insa in comentariu, ma refeream in special la cei doi „mari” oameni, ai penticostalilor, din randul carora ma trag si eu, si care au indemnat turma la protest. Pe unul din ei il cunosc bine si il mai port in rugaciuni, ca n-as vrea sa-i fie alergarea zadarnica. S-ar putea sa am ocazia sa vorbesc cu el personal, in februarie, cand in Houston va avea loc o intalnire cu pastorii UP din SUA.
  Marinel, tu spui: „Mie nu-mi place să generalizez şi, aşa cum afirmam, cred că fiecare experienţă şi trăire este unică!”. Si eu cred la fel. Ba mai mult, nici nu vreau ca cineva sa creada ca mine, ci fiecare sa cerceteze tot ce citeste sau aude, sa puna in lumina Evangheliei si sa hotarasca ce este bine.

 5. Gina Malita zice:

  Imi pare rau ca dvs nu ati inteles cum functioneaza sistemul din Norvegia. Sunt vecina cu o familie (ambii intelectuali) care au locuit 5 ani in Norvegia. Mi-au indicat numeroase articole in norvegiana pe care le-am tradus cu google translate, am reusit sa-mi dau seama despre ce este vorba. Va redau cateva: 1) Educatia sexuala la copiii din Norvegia se face cu filme porno. Efectiv le arata imagini video cum se face sex. Sunt crescuti astfel sa fie victime (dar nu victimele parintilor). 2). In perioada cat au locuit acolo li s-a intamplat de mai multe ori ca asistentele medicale care veneau la vizite medicale sa ii ia pe copiii de-o parte si sa vorbeasca privat doar cu ei. Cand ii intreba parintii despre ce au discutat copiii spuneau ca nu au voie sa spuna. Aceleasi scene s-au petrecut si cu profii de la scoala. Li se spunea ca parintii nu au voie sa le impuna nimic. Daca se intampla sa li se impuna ceva erau incurajati sa sune la numerele institutiilor pe care le-ati vazut in statisticile indicate de dvs. 3. Orice dispute apar intre copiii si parinti institutiile statutului dau dreptate aproape intotdeauna copiilor). Copiii sunt manipulati in Norvegia de catre stat tocmai ca sa ajunga marionetele lor.
  E trist ca dvs sustineti cu mana pe suflet ca va intereseaza adevarul cand se observa cu ochiul liber ca nici dvs nici amicul dvs nu prezentati si partea negativa despre Norvegia. Nici-un articol despre metehnele acestei tari. E de-a dreptul ridicol cum incercati sa-i contraziceti pe cei care arata „negative facts” despre Norvegia spunand ca mai sunt si oameni de treaba in tara aceea. Conform acestei logici nu ar trebui sa se scrie nici despre ce se intampla in Iran, North Korea, Afghanistan etc pt ca si acolo sunt si oameni de treaba. Cand vorbim de Norvegia vorbim de statul norvegian, nu de cei cativa oameni de treaba care nu au nicio putere executiva acolo. Imi pare rau si de faptul ca atunci cand cineva va explica pe larg unde gresiti si nu mai aveti contra-argumente, spuneti ca e prea lung comentariu.
  In final, cu tot respectul dati-mi voie sa va spun ca am citit articolul dvs dar nu empatizez cu dvs din urmatoarele motive:
  1) Orice om stie sa-si planga propria-i durere.
  2). Suferintele NU v-au facut mai sensibil la durerile altora sau, daca v-au facut, atunci imi pun intrebarea cum erati inainte.
  Aceleasi lucru se intampla si cu doamna Lup din Texas. Trece prin suferinte dar nu pierde nici-o ocazie sa pactizeze cu batjocoritorii cand e vorba de necazul altuia.
  Daca ati fi obiectivi ati scrie si cateva articole in care sa aratati exclusiv ce e gresit in mentalitatea norvegiana. Desigur ca nu o veti face pt ca dvs aveti alte scopuri (comune cu Vindecatoru si Bucur):
  Niciodata sa nu fiti de acord cu actiunile de impact, aratand mereu ca observati ceea ce altii nu observa (Proverbe spune ca unor oameni nu le este de invatatura ci vor sa arate ce stiu ei). Poate ati fi de acord cu actiunile de impact daca ar fi initiate de aripa baptista pe care o sustineti. Religia primeaza in detrimentul adevarului. Nu e cazul sa-mi spuneti ca n-am inteles pt ca va asigur ca daca publicati acest comentariu ca post toti vor pricepe in afara de maxim 5 persoane, toti din aceeasi aripa religioasa cu dvs. Situatia doamnei din Texas e diferita si nu vreau sa o comentez aici. Vreau sa spun doar ca dansa nu intelege deloc scopul incercarilor. Din pacate acestea pe unii ii face mai cinici. Sper ca nu va supara adevarul atat de tare sau va temeti atat de mult de adevar incat sa nu aveti curajul sa publicati acest comentariu.

  • Gina Malita zice:

   Va spun doar pt dvs. Doamna Lidie Lup din Texas a asteptat ajutor financiar nelimitat de la penticostali. Ciudat faptul ca, desi baptistii nu au ajutat-o nici cu 10% din sumele care i-au fost oferite de penticostali, dansa nu pierde nici o ocazie sa ii denigreze pe liderii acestia pe blogurile baptiste de cate ori are ocazia. Foarte straniu faptul ca dansa spune in mod fariseic ca se roaga pt Avram si Ionescu (cei doi lideri ai UP) dar nu spune cu ce sume a ajutat-o pana in prezent biserica penticostala din SUA. A te ruga la coltul strazii, cum spune Isus, si a te lauda pe bloguri ca te rogi este acelasi delict. Sper ca si aici o sa va folositi ratiunea cu, care va tot laudati, si nu veti deveni instantaneu sentimental. Va rog sa-mi spuneti care e diferenta dintre cei care se rugau la coltul ulitelor si cei care anunta zilnic pe bloguri ca ei se roaga?

   • marinelblaj zice:

    N-o spui doar pentru mine, iată. O spui public. Eu nu moderez comentariile. În schimb trec la spam pe cei care folosesc alte arme decât cuvântul şi ideile. Regret, dar am tot mai mult impresia că nu eşti chiar cine semnezi că eşti, după armele la care văd că începi să recurgi. Sper că te-ai convins că n-am fost sentimental, ci rămân un om… cu sentimente raţionale.
    P.S. Atenţie la bârnă!

   • lidieluptx zice:

    Gina Malita, vrei sa-mi spui si mie ce penticostali m-au ajutat cu bani? Ca eu n-am primit nimic. Poate or fi ajuns banii in punga lui Titel nevazutu. 🙂 Eu m-am rugat la coltul strazii?… Cred ca ma confunzi. Nici macar de la statul Texas nu primesc nimic. Pentru copilul cu Down Syndrome si Autism, platesc lunar $115.0 pentru asigurarea medicala si prin aceasta asigurare primesc servicii pentru el. Altfel nimeni nu mi-a dat nimic. Pentru minciunile pe care le scri, vei raspunde inaintea Stapanului. Astazi mi s-a mai adaugat un diamant in cununa care mi se pregateste. Slava si Gloria sa-i fie adusa Domnului meu, ca mi-a facut parte de ocari!
    Marinel, poti sa lasi linistit tot ce se scrie despre mine. Nu ma mai deranjeaza, ci chiar ma bucura. 🙂

  • iosif, zice:

   Dupa parerea d-voastra si cunostintele duhovnicesti ,pe care pretindeti a le avea,ne puteti clarifica si noua : Ce este adevarul ?
   Fiti binecuvântati.

   • Gina Malita zice:

    Observ ca mesajele dvs abunda in versete „duhovnicesti”. Poate ne raspundeti dvs, bazat pe Biblie si pe logica, care e diferenta dintre cei care se rugau pe la colturile ulitelor (sa-i vada lumea) si cei care ne anunta pe bloguri ca se roaga pt altii? Nu cheama la rugaciune ci doar ne anunta. Sau, daca cheama la ruga, o face dupa-l faulteaza in acelasi text pe cel pentru care zice ca se roaga. Multumesc pt un eventual raspuns (duhovnicesc)

   • iosif, zice:

    @ Gina Malita.
    Nu vad nici o diferenta. Personal consider ca fac parte din aceeasi categorie…Farisei.
    Fiti binecuvîntati.

  • marinelblaj zice:

   După cum veţi observa nu mă tem decât de Tatăl. Drept pentru care, iată, comentariul ţi-a apărut. Din păcate pentru tine, nu mă mai obosesc să răspund. Aş face-o degeaba, căci aşa cum eu nu pricep mai nimic (după cum spui) n-are rost să-i explic ceva unei persoane care le pricepe şi le ştie pe toate. Se pare că îţi lipseşte capacitatea de a discerne între opiniile proprii şi cele ale altora. A bon entendeur, salut!
   Oricum, comentariul legat de experienţa mea îţi demonstrează făţărnicia. Intenţionat l-am pus ca să declari singură că nu poţi trece peste prejudecăţi ca să empatizezi exact pentru motivele de care mă acuzi (nefondat) pe mine.
   Să ai parte de lumină!

 6. Gabriel zice:

  Probabil ca doamna lidie nu a primit suficienti bani.

  • Gina Malita zice:

   @Iosif, adevarul este opusul minciunii.
   @Gabriel, pentru unii, oricat le-ai da, nu e niciodata destul.
   Aici intervine si un alt principiu: „Cine intoarce rau pentru bine nu-i va parasi raul casa”. Orbiti de propriul interes unii au sarit peste acest verset si nu inceteaza sa ne spuna ca se roaga pt cei pe care-i barfesc pe bloguri.

   • iosif, zice:

    Daca numai la atât se rezuma cunostintele d-voatra despre ADEVAR,va indemn cu toata dragostea sfînta,”cercetati Scripturile”.
    Cu toata smerenia un neînsemnat
    rob netrebnic a Lui Hristos,iosif.
    Fiti binecuvântati.

   • Gabriel zice:

    Scuze Iosif, dar prima data nu ai scris despre Adevar. Intrebai de „adevar”. E o diferenta. Pentru un raspuns corect trebuie o intrebare pusa corect.

   • iosif, zice:

    Dragul meu (tinerel),Gabriel.
    Eu nu-mi scriu gândurile pe bloguri pentru a-mi etala întelepciunea,nici pentru a provoca polemici,ci din dragoste sincera pentru „ADEVAR” sau „adevar”,pe care-l marturisesc „…nu cu întelepciunea vorbirii,ca nu cumva crucea lui Hristos sa fie facuta zadarnica”.
    Fiti binecuvântati.

  • marinelblaj zice:

   Urât… pentru un bărbat 😦

   • Gabriel zice:

    Asa o fi Marinel, cum zici tu.

   • marinelblaj zice:

    Dar nu FIINDCĂ zic eu, Gabriel. Cel puţin eu aşa am crescut, cu lecţia asta. Şi, ca să-ţi descreţesc puţin fruntea, că prea sunteţi toţi încruntaţi, de parcă n-am avea un Tată care poartă de grijă, eu am o vorbă pornită de la vorba altcuiva: Femeie se supără doar din două motive: din nimic şi din orice. Aşa că noi, bărbaţii, ar trebui să avem grijă ca măcar nimicuri să nu le punem sub ochi… 😉

   • Gabriel zice:

    Marinel, pe tine ma supar mai greu.

   • marinelblaj zice:

    Poate n-o să mă crezi, dar eu mă străduiesc mereu să nu mă supăr. Nu face bine la sănătate 🙂

  • lidieluptx zice:

   😀 😀 😀

 7. Gabriel zice:

  Cat despre Marinel… cred ca il judeci prea aspru. Nu cred ca el este contra reintregirii familiei Bodnariu.

 8. Gina Malita zice:

  @Gabriel, ar fi chiar culmea ca domnul Marinel sa declare/recunoasca public ca este impotriva reunificarii familiei Bodnariu. Luarile sale de pozitie, insa, prin eludarea criticarii metodelor inumane ale Barnevernetului si ridicarea mingii la plasa pt cei care doresc sa lanseze tot felul de speculatii la adresa familiei greu incercate, releva pozitia domniei sale fata de acest caz. Am spus-o si o repet: unor domni onorabili (baptisti) nu le-as cere sa faca nimic pt sustinerea familiei Bodnariu ci doar sa se abtina, sa nu zica nimic despre acest caz. Ar fi mult mai crestineste decat sa ia pseudo-argumentele unor atei, anti-crestini, plini de ura la adresa pocaitilor, si sa le prezinte drept „elemente notabile” in acest caz. Sau mai bine zis „rationalizari echilibrate”. Nu ne asteptam de la statul norvegian sa recunoasca faptul ca in numele protectiei copilului se ascund tot felul de interese meschine dar ma astept ca, cel putin cei care se legitimeaza ca frati in Hristos, sa nu se asocieze cu agiotantii diavolului. Cum altfel sa-i numim pe distrugatorii de familii? Domnule Marinel, cei care sustin familiile lezate de statul norvegian nazist isi folosesc foarte bine ratiunea. Ratiunea le spune sa nu se de-a de partea celor care distrug familiile. In acest caz, imi pare rau, dar cei care actioneaza si scriu manati de (re)sentimente sunt tocmai cei care ne arunca praf in ochi cu „nivelul de civilizatie” norvegian. Domnule Blaj, spuneti-o deschis: cine credeti ca e mai moral, statul norvegian sau familia Bodnariu? Evanghelicii norvegieni sau cei romani? Oare in ce masura seamana in doctrina bisericile norvegiene cu biserica in care dvs sunteti membru? Cu toate acestea incercati sa ne vehiculati aici pozitia penticostalilor norvegieni si nivelul lor de civilizatie ca si cum ar avea de-a face direct cu moralitatea si nu cu abilitatea lor de-asi crea un sistem perfid dar cu imagine de samariteni milosi.

  • marinelblaj zice:

   Văd că te încăpăţânezi, Maliţa. E prea fierbinte aerul pe la voi? Îmi pare rău, dar chiar nu ai cum să mă determini să declar, şi încă public, ceea ce nu gândesc. De fapt, pe tine te deranjează faptul că am prostul obicei să gândesc. Faptul că nu declar ce vrei tu te-a făcut atunci să-mi pui în cârcă lucruri pe care nu le-am afirmat, doar fiindcă mintea ta înfierbântată de soarele californian (?) aşa vrea să deducă. De când ai intrat aici n-ai făcut altceva decât să acuzi în stânga şi în dreapta pentru că oamenii nu gândesc la fel ca tine. Eu zic, slavă Domnului că nu o fac! După care, atunci când nu ţi s-a cântat în strună ai început să împroşti cu noroi şi venin. Şi, ca şi când n-ar fi fost destul, ai început să şi somezi pe unul şi pe altul cu întrebări, poate poate vei auzi ce ţi-ar conveni. Ei, uite că nu-ţi ofer plăcerea asta! Ţin să-ţi amintesc că nu sunt norvegian, sunt român, aşa că du-te şi poartă-ţi luptele în altă parte. Sunt absolut convins (dar nu mă interesează!) că odată spamată aici te vei duce să te văicăreşti şi să împrăştii din „prinosul inimii” tale pline de „dragoste şi compasiune” prin alte părţi. Succes!
   Ai presupus greşit că nu-ţi voi publica aberaţiile! Iată că am făcut-o. Acum însă ai depăşit limitele bunului simţ. Până aici ! Drept pentru care… adio!

 9. Gina Malita zice:

  Ce sa mai zic? Din moment ce Lidie spune ca nu primeste bani de la frati si surori pentecostali si eu stiu ca a primit, in timp ce venea aici si critica fratietatea penticostala, ramane sa vedem cine unde ajunge. Ei i se pare perfect normal sa-i critice pe, pentecostali, singurii care o baga in seama si o mai ajuta. Pacat, mare pacat. Are un copil de care nu-i pasa decat sa starneasca compasiune pt ea. Unde-ati mai vazut o mama cu un copil bolnav iar ei sa ii arda sa-si bata joc de numele cuiva inainte sa cunoasca persoana?
  Hai spune aici sus si tare, Lidie, ca de azi nu mai primesti/ accepti nici o donatie de la nici un frate sau sora de la penticostali pt ca sunt asa cum zici tu. Se pare ca tu ii consideri doar „vaca de muls”, nu-i respecti nici macar ca semeni.
  Cei care au ajuatat-o cu bani pe Lidie Lup sunt „biserica”, biserica sunt oamenii, nu cladirea sau autorizatia de functionare. Ce se inseala aceasta femeie! Va ajunge acolo unde viermele nu moare si focul nu se stinge dar cineva a pacalit-o mintindu-o ca daca are copil bolnav poate sa se uneasca cu toti batjocoritorii pe net ca ea tot la diamante ajunge. Nu as dori nimanui sa ajunga in Iad, unde vor merge toti mincinosii de teapa ta. Acum precis ca va arunca gunoaie spunand ca i s-a reprosat ca primeste bani. Ipocrito, daca vrei sa fii cinstita cu tine insuti spune-le si contextul: Ti-am reprosat ca primesti bani de la cei pe care ii improsti cu noroi pe net. Spune-le si partea a doua, nu fi vicleana precum tatal tau, care e tatal minciunii. Desigur, dupa toate acestea nu mi se vor mai publica comentariile dar pe cersetoarea asta neispravita din Texas o va lasa sa-si exprime calomniile. Spun toate acestea cu sufletul impacat si fata senina, pt ca am infruntat o fatarnica, care este departe de calea dreapta dar in mintea ei bolnava se crede judecatorul tuturor. O femeie usuratica careia nu ii pasa de copil, care in loc sa devina mai buna, in urma incercarii se face mai rea. Marinel, daca voi ati trecut prin incercari si femeiusca asta trece printr-o astfel de incercare, ma intreb cum a fost individa asta inainte de incercare? Si se numea tot crestina? Stie sa-si bata joc de altii cand cei de care isi bate joc au avut mila de ea, cum cere Scriptura. Daca vor contunua sa o ajute atunci sunt de acord cu voi ca unora le lipseste ratiunea. Sunt constienta ca am spus adevarul. O las acum pe individa, impreuna cu batjocoritorii ei, sa zica ce vor.

 10. lidieluptx zice:

  Marinel te rog sa lasi ultima postare a lui asa zisa Gina Malita, ca sa fie vazuta de toti fratii mei penticostali. Eu acum am sa stau rabdatoare, sa astept donatiile. 🙂 Cu mana intinsa n-am stat, dar poate au stat altii pentru mine. 🙂 Nu va intristati, daca ma imbogatesc, impart si la prieteni. 🙂 Si nici nu va tulburati, ca de la titei mititei mi se trage. Punga lui e goala si acum tanjeste la a mea, crezand ca-i plina. 🙂 Degeaba insa, ca si a mea e goala. E luna Ianuarie cand in America se platesc taxele. 🙂

  • marinelblaj zice:

   Am lăsat-o. Dar, cu părere de rău, chiar e ultima! Te rog să nu mai continui dialogul. E inutil. Aminteşte-ţi cât de vocali şi furioşi, împroşcând cu venin, erau unii şi în cazul Titel. Acum tac chitic… Ai milă, Doamne, că mare Ţi-e grădina!

 11. iosif, zice:

  Dragii meifrati si surori .IUBITI-VA ! DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE – EL ESTE CAUZA.ESTE ABSOLUTU – .ESTE UNIC – ESTE CUVÂNTUL – ÎNTELEPCIUNEA – TIMPUL SI SPATIUL SUNT EFECTUL CAUZALITATII – OMUL ESTE PLASAT IN ACEST TIMP SI SPATIU, EFECTUL CAUZEI – SUNTEM CU TOTII CREATI DE EL – SUNTEM EXPRESIA LUI – EL ESTE PRIN SINE INSUSI..EL ESTE…  Fiti binecuvântati si luminati.

 12. iosif, zice:

  „Luati jugul Meu asupra voastra si învatati de la Mine,caci Eu sunt blând si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.
  Caci jugul Meu este bun si sarcina Mea este usoara.”

  Fiti binecuvântati.

 13. Pingback: Mai bine să previi decât să tratezi… – iniţiativa privind modificarea Constituţiei – (II) | cetatea de piatră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.