Şi a fost… şi ce va fi…?


20130512_mgga_istatclockfoto

 

Ai un blog.

Unde ţi-ai făcut mulţi prieteni. Unii foarte apropiaţi, alţii doar de conjunctură.

E drept, şi duşmani. Sau, hai să nu fiu prea aspru cu ei şi să le spun doar… neprietenoşi.

De orice fel ar fi ei, au trecut, au zăbovit ori s-au simţit ca acasă în Cetate.

Şi acum, când ne pregătim să trecem într-un nou an, nu ai cum să nu te gândeşti la toţi şi la fiecare în parte. Îi ştii după nume, după locurile în care trăiesc, după obiceiuri (la unii se pot numi… obsesii, dar hai să mai înţelegem o dată…).

Unii, cei mai puţini, şi de regulă cei ce se mulţumesc doar să citească ceea ce scriu, nu sunt creştini. Sau, mă rog, nu foarte… practicanţi. Şi totuşi, majoritatea dintre ei, oameni de treabă. Aceştia, cel mai probabil, vor petrece un Revelion care va face ca prima zi a noului an să fie una greu de suportat. Obosiţi (deh, excesele!), vor privi probabil la anul care a început ca la… încă unul.

Alţii, creştini practicanţi, vor petrece noaptea dintre ani altfel. Din nefericire nici pe unii dintre ei nu-i vor ocoli excesele. În fond, exces e şi când bei alcool prea mult şi fumezi, dar exces e şi când îţi umpli stomacul cu sarmale, fripturi şi dulciuri, toate scăldate din belşug în Coca Cola au alte băuturi „sănătoase”.

Acolo unde s-a păstrat acest bun obicei, credincioşii se vor duce la biserică în prima zi a noului an. Vor fi şi dintre cei care o vor face doar ca să nu fie trecuţi „absenţi.” De către pastor, fraţi şi… în cer. Chiar dacă vor moţăi în bănci sau scaune, important e să fie acolo. Poate nu-şi dau seama că e tot un fel de superstiţie, cam la fel cu aceea cu vâscul.

Cei mai mulţi însă vor merge fiindcă sunt conştienţi că nimic nu poate sfârşi cu Domnul dacă nu şi începe cu El !

Sunt şi unii care (fiindcă îşi pot permite) şi-au aranjat petrecerea „cumpenei dintre ani” (oare de ce mă duce mai nou ideea de cumpănă la o fântână ce stă să sece?) undeva într-o staţiune. Câştig multiplu (e drept, cu cheltuială). N-au parte de toată vânzoleala prostească (să mă iertaţi dacă am jignit pe cineva, dar cum să numeşti altfel ceea ce vezi prin supermaket-uri?) a acestor zile premergătoare „cumpenei”, nici mâncărurile nu vor fi în prea mare exces 😉 şi vor avea şi scuza absenţei despre care vorbeam mai sus. E drept, unii chiar au nevoie de această… retragere. Din păcate, de cele mai multe ori vor avea grijă ceilalţi participanţi la „un Revelion de excepţie” să nu fie una chiar fără reproş. Dar… ce e perfect în viaţa asta?

Şi totuşi, ca unul care am o vârstă, îmi permit un sfat…

Oriunde vă veţi petrece noaptea pe care şi-o vor împărţi în mod egal 2015 şi 2016, luaţi-L pe Domnul cu voi.

Vă va spune El ce e şi ce nu e exces, ce e şi ce nu e liniştea şi mai ales ce e cu anii şi zilele…

Şi atunci sigur veţi avea parte de o trecere dintre ani care vă va convinge că sunteţi cu adevărat mai aproape de Împărăţia Lui. La care tradiţionalul „La mulţi ani” devine cu adevărat urare atunci când se transformă în „O veşnicie cu Domnul !”

De fapt, asta voiam să vă spun tuturor acum, în 31 decembrie 2015!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Pe gânduri, Simţul civic, Trecător prin lume și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Şi a fost… şi ce va fi…?

 1. rodicabotan zice:

  Domnul o sa doarma bine in noaptea asta…ca asta fac si eu. La multi ani tie si cetatii…si celor din cetatea ta.

 2. lidieluptx zice:

  Un an nou binecuvantat si plin de birunte!

 3. iosif zice:

  „Ce este a mai fost si ce va fi a mai fost: si Dumnezeu aduce inapoi ce a trecut.” (Eclesistul 3;15)

  Domnul sa va umple de lumina adevarului ,cetati intarite,asezate pe munte,din care sa reflecte lumina dragostei Lui Dumnezeu,peste vaile dominate de obscurantism.

  Va doresc,tuturor cetatenilor cerului,un bon voyage cu Domnul,in lumina Cuvantului Sau prin noul an 2016…

  Fiti binecuvantati.

  • iosif zice:

   …si ce va fi…?…!…,

   Fiti binecuvantati.

   • iosif zice:

    …va fi…un cer nuou si un pamant nou in care va locui neprihanirea,si inocenta dragostei neprefacute,sincera siimaculata de copil…

    Fiti binecuvantati.

   • iosif zice:

    …si reversul intunecat al suferintei …inocentei de copil. De ce atata cruzime ? Unde este credinta,nadejdea si dragostea de Dumnezeu a elitelor mondiale,politico religioase ? Sufletele copiilor lipsiti de copilarie,indurerate,inocenta lor striga disperat spre oameni rationali,si spre Dumnezeu. „Somnul ratiunii naste monstri.”

    Fiti binecuvantati.

 4. Oana zice:

  Am scris și am șters, am scris și am șters…cam de trei ori. Cuvintele-urări mi se par…nepotrivite. Trimit doar gândul bun. Însoțitor.
  Și-ți mulțumesc încă o dată pentru lucrarea ta de aici…

 5. Adrian zice:

  ce va fi? Va fi ceea ce a mai fost. Cu fiecare an care trece avem din ce in ce mai putini ani, in ciuda faptului ca ne uram cu optimism „la multi ani!”. Alergam dupa moarte, vorba lui Dante.

  • Gabriel zice:

   Exactly. Numai ca noi uram „la multi ani” tocmai de teama ca un om nu o duce mai mult de 70-80 de ani. Si am vrea sa o lungim pana la 90 sau chiar 100, daca se poate.
   Deci, la multi ani pana la 100 de ani!

 6. Gabriel zice:

  Off topic.
  http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3295349
  In urma demersurilor facute de reprezentantii institutiilor noastre, pana la aceasta ora n-a fost primit niciun document oficial prin care norvegienii sa-si dea acordul pentru trimiterea minorilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 8 ani langa mama si tatal lor.

  Decaderea din drepturi s-a facut fara o ancheta sociala completa, spune tatal lor, Marius Radulescu. El a adus dovezi ca are grija de cei mici si, in plus, lucreaza. Vazand ca nu este bagat in seama, omul s-a intors in tara si a cerut ajutorul statului.

  Din pacate aceasta nu este singura poveste. Este si cazul familiei Moldoveanu din Bucuresti. Ajunsi pentru patru zile in Norvegia, in cautarea unui loc de munca, oamenii au mers cu cei doi copii la spital pentru ca se imbolnavisera. La 24 de ore de la internare, cei de la Protectia Copilului au venit si i-au luat.

  Stefan, de 8 luni, si Ioana, care are acum 2 ani, sunt intr-un centru de plasament din Norvegia. Din pacate, si daca sunt adusi in Romania, tot statul se va ocupa de ei.

  Daca un minor nu este perfect ingrijit, ori este mustrat in public, autoritatile intervin de urgenta.

  Ministerul Afacerilor Externe ne-a transmis ca instanta norvegiana de judecata a dispus repatrierea celor doi copii ai familiei Moldoveanu in cel mult 14 zile de la pronuntarea hotararii.

  Minorii vor fi insotiti pe durata transferului in tara de 2 reprezentanti ai Autoritatii pentru Protectia Copilului din Norvegia .

  Ps. Marinel atentie la unele persoane de pe blogul tau (semneaza Iosif) ca este cam cu doua fete. Pacat ca s-a inchis revista pasi.ro sa vezi ca acolo nu era de-acord cu ceea ce se face pe blogurile tale si a lui Rasvan.

  • Iosif zice:

   Fii binecuvantat,si nu in ultimul rând,iertat,draga Gabriel.
   Ma bucur ca ma cunosti,si iti multumesc pentru reclama,insa chiar daca Marinel si Vindecatoru,mi-ar cenzura comentariile,(asa cum a facut-o „family&family”,agnus-dei…si altele) nu ma-as simti frustat.
   P.S. Adevarul e dureros,dar e si sanatos.
   Cu multa dragoste in Hristos,
   acelasi,Iosif,

   • Gabriel zice:

    Stiu ca adevarul e sanatos. Dar ca sa numesti crestinii zombi, ala nu mai e adevar ci minciuna celui rau. Ia seama Iosif ca voi dezidentii numai rau ati facut crestinismului.
    In nici un caz nu-i cer lui Marinel sau lui Rasvan sa-ti cenzureze comentariile, ci doar am atras atentia ca unii in mediul online sunt cameleoni.

 7. iosif zice:

  Draga Gabriel
  Crede-ma,ca prezenta mea pe bloguri,se datoreaza iubirii de Adevar (limitat la capacitatea mea de perceptie,si a harului ce-mi este dat de Tatal) iar faptul ca nu sunt afiliat la nici o organizatie,se datoreaza,indelungatului si obositorului drum al crucii,si al experientei dobândite pe acest traseu.
  Daca ma cunosti de atâtia ani,(de când faceam”pasi.ro”),si daca esti sincer cu tine insuti,spune-mi,pe cine am atacat personal,inafara de dogmele extremiste ale „cârcotasilor”?
  Stiu ca „cei mari”,m-ar ucide,(daca ar avea posibilitatea) ,si daca va ângadui Domnul,sunt pregatit .Dar tu,esti?
  P. S. Termenul „zombi”,l-am utilizat ca o figura de stil,pentru cei „morti spiritual.”
  Fiti binecuvantati.

 8. Gabriel zice:

  Asemenea fapte îngrozitoare erau rare până şi în anii cei mai crânceni ai stalinismului. Nici măcar KGB-ul nu se folosea în mod sistematic de copii ca să-i incrimineze pe părinţi. Au fost câteva cazuri puternic mediatizate, iar propaganda sovietică îi încuraja pe copii să îşi toarne părinţii, dar în realitate au fost situaţii rare. În Norvegia, tot mai multe relatări arată că aceasta este practica autorităţilor: să se folosească de declaraţii (dirijate prin întrebări tendenţioase) ale unor minori pentru ca, ulterior, aceştia să fie luaţi de la familia biologică şi daţi spre adopţie. Statisticile ne demonstrează că tot mai multe familii de străini cu rezidenţă/ cetăţenie norvegiană sunt victimele unor răpiri de minori supervizate de către stat. Norvegia are o anumită tradiţie în a distruge vieţile copiilor. După cel de-al doilea război mondial, circa 9-12.000 de copii născuţi din relaţiile unor norvegience cu militarii germani care ocupaseră ţara au fost trataţi ca nişte criminali. Mamele, etichetate drept „prostituate”, au ajuns în lagăre de concentrare. Copiii, taxaţi drept „şobolani”, au fost închişi în spitale psihiatrice, unde au fost bătuţi, abuzaţi şi torturaţi – nu exagerez, nu fac decât să citez un articol din The Guardian care invocă mărturiile supravieţuitorilor. Prin 2011, statul norvegian se certa prin instanţe cu supravieţuitorii şi refuza să-i despăgubească.

  Aceasta este Norvegia, un regim aflat la limita naţional-comunismului. Un regim kafkian, în care familiei B. i se iau copiii în baza unor acuzaţii secrete. Este problema cetăţenilor norvegieni dacă vor să trăiască într-un astfel de regim. Dar de ce nu reacţionează statul român, pentru că domnul Bodnariu este şi cetăţean al acestei ţări? Cehia trăieşte o dramă asemănătoare: în 2011, copiii familiei Michalak au fost luaţi de statul norvegian şi daţi spre adopţie, deşi nu existau dovezi ale vreunui abuz. Întreaga opinie publică din Cehia s-a solidarizat cu această familie. Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a reacţionat: i-a scris regelui Norvegiei, a calificat drept nazistă atitudinea acestui stat şi a refuzat să-l mai primească pe ambasadorul norvegian la recepţia din 2015, de Ziua Naţională a Cehiei. În România, tăcere umilă din partea autorităţilor. Umilă, nu prudentă. Premierul Cioloş s-a justificat: „Să nu lăsăm impresia unei presiuni care poate să se întoarcă împotriva familiei respective şi a eficienţei cu care putem acţiona”. Da, se pare că familia Bodnariu a fost ameninţată de autorităţile norvegiene şi sfătuită să nu caute ajutor extern. Dar statul român nu trebuie să accepte acest şantaj, în care copiii şi familia sunt, de facto, luaţi ostatici de autorităţile norvegiene.

  Complet dezamăgitoare este, însă, indiferenţa preşedintelui României. Dezamăgitoare. Nu este prima oară: era în vacanţă în Madeira când un cetăţean român a fost răpit în Mali. Nu i-a păsat. Ostaticul nu a fost eliberat nici azi, iar autorităţile române par să-l fi uitat complet. Preşedintele este acum în Florida, unde nu poate fi deranjat.
  http://www.contributors.ro/global-europa/masinaria-absurda-a-statului-norvegian-a-furat-copiii-familiei-bodnariu-presedintele-romanilor-tace/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.