Europa, ce se întâmplă cu tine? – guest post


burningChurch foto

Am primit acest text prin e-mail. Autorul mi-a spus că nu doreşte să-i fie făcut cunoscut numele, nu din alte motive decât acelea de modestie. Am ţinut cont de solicitarea sa.
Nu este un text cu pretenţii literare. Este unul direct, la subiect, fără „floricele” literare. O concluzie aspră la nişte realităţi aspre.
Adevărul e că sunt de preferat acest gen de luări de poziţie decât sofisticatele analize de care avem parte… Iată textul:

Europa, de ce plângi? De ce ești în doliu? Ce ți s-a făcut? Cine te-a îngenuncheat? Oare de ce trebuie să vină peste tine astfel de atrocități? Îți pui astfel de întrebări în mod serios sau doar acum, când sunt multe lacrimi și sute de familii îndurerate? Cauți vinovatul? Unde-l cauți? Vei fi surprinsă când îl vei găsi…!

Europa, ce ai făcut de L-ai eliminat pe Domnul vieții din mijlocul tău? Te-a încurcat cumva și ai vrut să-L alungi cu orice chip? Ce ai făcut de ai ales să-L îndepărtezi pe Cel ce este iubire, în schimbul celui
care este plin de ură și răzbunare? Te-ai purtat urât față de credincioșii care propovăduiesc crucea lui Hristos, și i-ai luat în brațe pe dușmanii crucii! Soarele dreptății nu a fost bun, a fost prea puternic și te-a orbit, te-a deranjat tare de tot, ți-a scos la iveală toate impuritățile, te-a durut atât de mult… încât ai ales luna, care îți luminează cărarea pe timpul nopții spirituale în care te zbați. De ce nu ai nevoie de Cel care este Pace și promovezi cu atâta ardoare pe cei care-ți declară război? De ce ai dorit o ,,EUROPĂ FĂRĂ DUMNEZEU”, iar acum te întrebi de ce tace Dumnezeu și unde este El? Iisus Hristos a venit să aducă lumina! Hristos a venit să aducă siguranță în lume, iar tu ai ales altceva…! Ce trebuie să se mai întâmple ca să îți dai seama că te-ai îndepărtat de Dumnezeu, cu toată ființa ta? Câte catastrofe să mai aibă loc, câți mai trebuie să moară, câte lacrimi mai trebuie să curgă pe obrajii nevinovați, câți copii trebuie uciși ca să te trezești? Te ascunzi sub legi pe care le-ai făcut după bunu-ți plac. Sub pretextul libertății, ai subjugat oameni în păcate inimaginabile, nici la păgâni nu auzi așa ceva! Nu te simți vinovată în fața Cerului, că ai aprobat legi murdare, că ai legiferat aceste urâciuni? Nu te gândești că atragi ca un paratraznet mânia divină, din cauza compromisurilor tale? Nu ți-ai imaginat că va trebui să răspunzi într-o zi de tot ce ai făcut? În Europa s-au legiferat păcatele! S-a pus ștampila pe decretul omenesc, al îndepărtării lui Dumnezeu din țară! Ai eliminat religia din școli pentru că deranjează necreștinii, ai vrut să le faci pe plac… În schimb, i-ai lăsat să ducă în școli droguri, alcool, prostituție, crime, arme, pornografie și alte lucruri mizerabile care distrug caracterul și viața copiilor noștri. Care va fi viitorul copiilor noștri?

Te sperie Hristos, te deranjează, vrei fără El, în schimb, nu te sperie alți domni, nu te sperie alți dumnezei, vestiți prin cruzime. Ai căutat și… ai găsit bombe, rachete, kalasnikov, macete, capete tăiate, biserici incendiate… familii distruse, instituția familiei desființată… toate acestea la tine, în Europa… Nu te mira că acum culegi roadele pe care le-ai semănat cu mult timp în urmă! Cheamă poporul să îngenuncheze în fața unicului Mijlocitor, Mântuitor Iisus Hristos!

Europa, lasă pacatul, dă legi care să nu contravină legilor divine! Nu promova o altă cale decât Calea Vieții, Hristos. Dacă vrei să se oprească mânia lui Dumnezeu, privește în Cuvântul Sfânt, în Biblie! Trăiește după aceste principii curate, valori morale ce îți vor face bine!

Îndeamnă tineretul nu la stricăciuni și îndobitocire, nu-i favoriza concerte demonice unde pier ca lăcustele în foc, ci îndeamnă-l să-L caute pe Dumnezeul Adevărat al Scripturilor!
Privește la cauză și încearcă să o rezolvi! Cauza este păcatul tău, îndepărtarea ta de Dumnezeul care te-a creat!

Europa, acum e șansa ta!

Alege-L pe Cel ce este Viața – Iisus Hristos- și lasă-l pe cel ce este moartea și o răspândește cu atâta
plăcere!
Alege-L pe Cel ce este Pace în schimbul celui care răspândește războiul!
Alege-L pe Cel ce este Dragoste, în schimbul celui care manifestă ură în jur!
Alege-L pe Cel ce este Dumnezeu, în schimbul celui contrafăcut!
Alege-L pe Cel ce este bunătate, în schimbul celui ce împrăștie doar intrigi și revoltă!
Alege-L pe Cel cu care vrei să îți petreci veșnicia, în schimbul celui mincinos, care nu-ți poate promite decât pierzarea!
Europa, trezește-te cel puțin acum în al doisprezecelea ceas!”

„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde”. (Ieremia 29:11)

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, Biserica, Pe gânduri, Zidul plângerii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Europa, ce se întâmplă cu tine? – guest post

 1. iosif zice:

  … „Si Domnul a zis lui Moise:”Du-te la popor,sfintestei azi si maine si pune-i sa-si spele hainele. Sa fie gata pentru a treia zi,caci a treia zi Domnul Se va cobora in fata intregului popor,pe muntele Sinai.”…
  Am intrat in cea de-a treia zi si se pare ca „poporul”nu si-a spalat hainele.

  Numai focul Domnului mai poate topi zgura si rugina,depusa de secole peste ADEVARATELE VALORI,ignorate de religiile lumii ,conduse de dumnezeul acestui veac „Mamona”

  Fiti binecuvantati.

 2. Gabriel zice:

  Redau aici un comentariu scris pe blogul fratelui Cristian Ionescu stiind ca nu o sa-l accepte
  Ce mai cauta romanii acolo daca e asa cum se zice. Oare nu sunt o gramada de familii care inca stau acolo? Cati or sa plece? Sau pt ei e mai important banul ca familia? Stiu ca nu convine la auz ceea ce spun, dar nu cumva asta e o pedeapsa si pt crestinii asa zisi conservatori pt ca nu sunt nici pe departe de ceea ce zice scriptura? Da- noi vrem sa strigam impotriva lor, dar nu cumva vrem sa ne facem dreptate singuri si Dumnezeu nici macar nu-i mai pasa pt ca ne-am departat prea mult de ceea ce traiau crestinii la inceput? Nu cumva strigam doar pt ca in inima noastra avem de fapt pe mamona si in subconstientul nostru stim ca daca lasam lucrurile asa s-ar putea sa urmam noi? Cati ar fi in stare sa plece si sa lase tot in urma si sa se salveze pe el si familia lui? Oare cati or sa se uite inapoi ca sotia lui Lot? Vrem „distrugerea” mentalitatii actuale ( aceeasi ca sodoma si gomora) dar nu dorim sa pierdem nimic din buzunarul nostru. Ganditi-va la astea fratilor.

  • ion vizitiu zice:

   Domnule Marinel stergeti va rog mizeria asta de comentariu a lui Gabriel care nu stie nici ce spune , nici ce gandeste(judeca). Desigur, daca-l scriam eu imi faceati morala o saptamana!!! Comentariul „fratelui nostru” Gabriel se vrea a fi un raspuns la situatia tragica prin care trece o familie ( el roman, ea norvegiana)de crestini din Norvegia carora le-au fost rapiti,( confiscati, arestati , cum vreti) cei cinci copii cu acuzatia de indoctrinare religioasa si radicalism. Pentru documentare cititi va rog ultimele articole ale lui Cristian Ionescu. Sanatate!

   • Gabriel zice:

    gresit. nu la familia respectiva ma refer. Ba chiar am semnat petitia. E tragic sa vedem familii care se duc in Europa in tari ultraliberale pentru ca sa primeasca cate 800 euro pe copil sa isi faca avere, mai apoi vazand acei copii cum se duc in lume. Si apoi ne rugam pt ei sa se intoarca inapoi… Cate cazuri din astea nu am vazut. Ideea era aceasta. Cati sunt in stare sa lase europa cu bogatiile lor murdare ca sa-si salveze viata si familia? Ramane de vazut. E si asta o fatarnicie a crestinilor in vremuri ca astea. Ne legam de ei si de legile lor spurcate dar ne bucuram cand suntem pe ajutor de stat.

   • Benamin zice:

    Gabriel are dreptate

   • marinelblaj zice:

    NU ştiu ce să-ţi răspund, Beniamin, căci nu-mi dau seama la ce anume te referi… 😦

 3. Iosif zice:

  Testul pocaintei autentice,este expus in mod atat de limpede,de catre Domnul,Hristos Isus,in dialogul cu tanarul bogat:
  „Isus S-a uitat tinta la el,l-a iubit si i-a zis:”Iti lipseste un lucru,du-te de vinde tot ce ai,da la saraci,si vei avea o comoara in cer. Apoi vino,ia-ti crucea si urmeaza-Ma.” (Marcu 10:21)
  Analizand aceste cuvinte,fiecare dintre noi,ne putem verifica „lipsurile”,si vom realiza ca acestea sunt multe, ca Hristos Isus,le-a luat asupra Sa,in trupul Sau pironit pe Golgota,si exclusiv,jertfa Sa ,acest „har” deosebit ,dragostea Tatalui pentru creatia sa,acest „dar” desavarsit, ne mantuieste de pacatul originar,mostenit din generatie in generatie.
  Doar credinta in jertfa sfanta, Hristos Isus,si dragostea Tatalui ,ne ofera viata vesnica,darul fara plata,nemeritat… prin nastere din nou,din apa si Duh. „(Ioan 3:16)
  Fiti binecuvantati.

 4. Benamin zice:

  Multumesc pentru curajul de a vorbi deschis despre adevar, sper sa fii tot atat de deschis la adevar si in dreptul tau. Doamne ajuta.

  • marinelblaj zice:

   Beniamin, în primul rând am să-ţi spun un bun venit în Cetate! Dragul meu, am o vârstă şi un trecut. Unul greu de povestit… Te asigur că adevărul m-a costat scump în viaţă, dar nu l-am negociat niciodată. Indiferent în dreptul cui a fost necesar, inclusiv al meu! Şi, aş mai adăuga ceva: niciodată nu am considerat că pentru a vorbi deschis despre adevăr este nevoie de curaj. Părerea mea (e una strict personală) e că de curaj au nevoie doar laşii! Îţi doresc să ai parte de Sărbători adevărate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.