Biblia și… MISS World… medo-persia – guset post VASI DUMA


religion-and-fitness

foto

Dragii mei, fiindcă am observat că v-a plăcut foarte mult articolul precedent al lui Vasi Duma 🙂 , iată că el… recidivează. Pentru a înlătura orice fel de observaţie, precizez că i-am cerut permisiunea publicării articolului…

O singură observaţie…

De data aceasta nu avem de-a face cu un articol provocat de vreo replică, ci de o întrebare şi o atitudine tot mai des întâlnită, mai ales între tineri. Că la persoanele mai în vârstă ce să mai… miss şi body-building? Acolo e deja vorba despre alte frumuseţi sau…

Aşadar…

Biblia și… MISS World… medo-persia

Au voie „pocăitele” să participe la concursuri de frumusețe? Dar băieții? Recunosc că un astfel de subiect este delicat. Nici nu m-am gândit la el foarte serios, dar, recitind Estera (a „nuștiucâta” oară), am realizat că subiectul „se impune”. Plus că avem și noi copii pe la liceu, la facultă, unde se organizează concursuri de Miss. E voie? Nu e voie? Ce înseamnă „voie”? Părerile sunt împărțite: avem răspunsul categoric: ,,E de la dracu’!”(traducere explicită), și răspunsul: „depinde”. Depinde de ce?

Hai să vedem. Avem în Biblie un concurs de frumusețe? Avem! Avem o „pocăită” la preselecții? Avem!… Bine, bine, dar să vedem cum au stat lucrurile în matca lor originară. Concursul a fost organizat astfel: (unu la mână) un rege păgân a fost organizatorul, (doi) Hadasa a fost „obligată” să participe, (trei) concursul de frumusețe avea alte reguli față de timpul modernității noastre (facem acum studiul frumuseții corporale, fizico-… nu! lăsăm chestiunea…) Deci, lucrurile se nuanțează și citind un pic (nu trebuie neapărat „buchisit”) Noul Testament aflăm câteva lucruri despre corp, frumusețe, plăcere, poftă, machiaj (machiaj în Biblie??… da, machiaj, există!), fire („firea pământească!”)… iar toate acestea ne obligă la următoarele concluzii:

a) frumusețea este un dar al lui Dumnezeu (nu toți suntem „la fel” de frumoși, tre’ să recunoaştem).

b) frumusețea fizică (de ea e vorba aici) nu trebuie să fie motiv de mândrie personală. Ești mai frumoasă ca X? Stai liniștită, puteai fi la fel ca Y, adică să ai nasul mare! Ei, și ce dacă ai nasul mare? Sunt culturi, unde nasul mic e urât. Nu fi mândru de „mușchii” tăi! Dacă nu-i ai (la mușchi mă refer), treci la sală… dar nu fă din asta preocuparea ta axială.

c) frumusețea fizică nu trebuie să fie motiv de „ispită”. Dacă ai un fizic frumos nu trebuie să „bagi în boală” (expresie regăsită în Biblie) pe nimeni. Adică? Adică: nu te îmbrăca să subliniezi geometriile (Evei, nu a lu’ Euclid) corporale, nu fă din corp idol (nu-l fă obiect de venerare zilnică). Dacă „atragi” fetele, băieții, și ei nutresc gânduri (imorale), atunci e păcat. Dacă nu te pocăiești de acest lucru va veni timpul când vei suporta consecințele. Ai grijă! (Doamne, nu ne lăsa…)

d) Nu uita: corpul tău se va descopune (știu că sună funest), dar sufletul tău va merge într-o altă viață. De aceea investiția în suflet trebuie să fie mai mare! Cum? În ce fel?… este o altă temă…

P.S. Vă las, dragii mei, că trebuie să fug la sală. Mă rog, de lectură…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebările tinerilor, Biserica, De-ale păstorului..., Pe gânduri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Biblia și… MISS World… medo-persia – guset post VASI DUMA

 1. Iosif zice:

  „Acum dar nu este nici o osandire , pentru cei ce sunt in Hristos Isus care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti,ci dupa indemnurile Duhului.”
  „…veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi.”
  „Deci,daca Fiul va face slobozi,veti fi cu adevarat slobozi.”

  Fiti binecuvintati.

  • gratianmoza zice:

   Daca traieste cineva dupa indemnurile Duhului, atunci nu este osandire. Totusi ma indoiesc ca Duhul va imboldi pe cineva sa participe la astfel de concursuri.
   Dar, mai poti sti ce-i indeamna pe unii dUHUL? Ca de Duhul nu poate fi vorba.
   Cat despre slobozenie, e ca si democratia: prost inteleasa; totusi biblia zice sa nu facem din ea( din slobozenie) o pricina sa traim pentru firea pamanteasca.
   Multa lumina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.