Sâmbăta muzicală şi tăcerile neînţelese


E sâmbăta muzicală în Cetate. Şi nu e o sâmbătă muzicală obişnuită. Deşi, îmi place să cred, niciuna n-a fost obişnuită…

Aş putea să spun despre aceasta că nu e obişnuită fiindcă ascunde o istorie şi un mesaj.

Nu întrebaţi care sunt acelea. Lucrurile ascunse se caută, nu se divulgă…

Cine vorbeşte mult, greşeşte mult. Cine tace când trebuie să vorbească… şi mai mult.

Eu n-am tăcut. Măcar atât am putut să fac…

Unii oameni se tem de vorbe, deşi „se îmbată” mereu cu ele. Şi îi îmbată şi pe alţii… Aş spune că e problema lor. N-o spun, fiindcă nu vreau să mă mint nici pe mine, nici pe alţii.

Oamenii care se tem de vorbe cad, mai devreme sau mai târziu, victime tăcerii pe care şi-au dorit-o.

Spunea Cineva: „… dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.”

Pietrele strigă atunci când spintecă aerul.

De pietre se poate muri doar în două feluri: ca martir sau ca păcătos.

Cine alege tăcerea oamenilor trebuie să-şi asume riscul strigătului pietrelor…

Şi, implicit, motivul pentru care este ţinta lor.

De aceea… „fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi…”

În tăcerea pe care şi-au ales-o… Sau pe care şi-au dorit-o…

The Boxer – Simon&Garfunkel

Annie Lennox – Why

Simon&Garfunkel – Sound of silence

Edith Piaf – No Regrets

Slaid Cleaves – Still Fighting the War

Just M.E. – Cetatea de piatră

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Muzichie, Povestioare cu... mâlc, Trecător prin lume și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Sâmbăta muzicală şi tăcerile neînţelese

 1. Indy, Toto, Walden zice:

 2. Ion Cosa zice:

  Stiu ca, „Cetatea” nu e un loc adecvat ptr reconcilieri dar sunt curios daca Walden (dl Anei) a restabilit legatura cu batranul sau tata, fost pastor baptist:

  http://radoinicolae.blogspot.com/2015/02/o-cerere-cutremuratoare-dar-plina-de.html

  In cazul lui „Titel Maghiar” au fost 8 ani si jumatate. La dumneata e deja mai mult de 38 de ani jumatate… Sper sa nu plecati niciunul din domniile voastre spre alte zari inainte sa fumati pipa pacii!

  • marinelblaj zice:

   „Cetatea” este un loc pentru ceea ce e potrivit. Când e vorba despre reconciliere însă, e nevoie întotdeauna de două părţi. Nu se poate reconciliere doar dintr-o parte, nu-i aşa?
   Sincer să fiu, n-am prea înţeles mare lucru nici măcar din aritmetica acestui comentariu… 😦

  • Indy, Toto, Walden zice:

   Domnule Cosa , am si eu o modesta intrebare : -dumneata unde (?), la cine si pe care domeniu slujesti ??!!.Ma bucur ca esti un arhivar vigilent !. Stiu ca omenia nu are varsta ,credinta si teama de Dumnezeu,la fel !. Eu personal am ascultat si indentificat glasul Stapanului meu si am primit aprobare sa traesc pe domeniul Lui . L,am indragit si l’am urmat inca din anii de ucenicie crestina traiti in temnitele comnunismului. Ii slujesc si L-am slujit cu demnitate de motz, cu fervoare si deplin devotement ! . El cunoscandu’mi inima si cugetul , m-a scos la loc larg, dupa cum vezi . Am refuzat categoric sa slujesc la vre’un altfel de stapan mincinos si contrafacut, profitor, ori sarlatan manipulativ al promisiunilor neimplinite . In R.S.R. ” stapanul” controla un domeniu vast ,prezentat maselor cu vocabular mieros dar cu veninul mortii in guse !. Nimeni ,dar zic nimeni inca nu cunoaste lupta mea acerba ,framanterile mele sufletesti si trupesti purtate cu acel „stapan „.Un „stapan” travestit in inger de lumina , ce a cautat mereu ,mereu sa’mi ia viata .Paradoxal, era in stransa legatura si colaborare cu tatal meu .Poate profesorul Marius Cruceru,daca ar dori si ar fi interesat, ar reusi sa’mi inteleaga zbuciumul vietii mele. Dar Dragostea si Pacea pe care muti crestini si’o doresc ,pe care lumea si „biserica” nu mi-au oferit’o si nu mi’o pot da ,in final s-a materializat intr’un domeniu al miresmelor ,odihnei si relaxarii, departe de cei ce o cauta ascultand duminical predici frumos mestesiugite .Ma aflu in permanenta intr’un domeniu pe care cei ce nu au refuzat sa ma viziteze ,il cunosc si’l indragesc si ei la randul lor,mult !. Acest domeniu a devenit o platosa protectiva plina de binecuvantare ,ce am descoperit-o pentru inceput acum un sfert de secol tocmai in inima sotiei mele !.Ajuns aici , in mult vestita U.S.A. ,pe care mi’am dorit’o mai mult decat Imparatia Cerurilor ,ca un dejavu,pasind in bisericile baptiste si penticostale ale „mioriticilor ” ,atat in sala logosului cat si in parkari , din nou mi-a rasunat in urechi vocea mieroasa, a „stapanului marxist” al vastelor domenii rasaritene . Voce bine articulata, vocabular mieros si bine slefuit „teologic” dar. . . insotit de duhoare bucala, caauzata de glandele cu veninul mortii ,bine ascunse si camuflate in „system” . Stau vigilent si departe de astfel de „domenii” controlate de „charisma” acestui popular si vestit stapan . . . . . .Cat despre ” pipa pacii”, prin anii 90′ ,in trecere prin Santa Fe , New Mexico, am cumparat una .si o am expusa pe unul din peretii unei cabane din padure. . Daca vreodata treci prin apropiere de acest domeniu binecuvantat ce l-am primt de la Tatal meu, prin aceste meleaguri din Mid-West America ,te invit , si daca doresti sa experimentezi (sa pufaim fara sa tragem in piept ) fumand impreua pipa pacii ,va trebui sa aduci dumneata ierburile aromate cumparate la un pretz rezonabil de la „medicine-man” din Illinois !!!.
   sincerely ,Walden

   • Iosif zice:

    Draga”M.I.R.”
    „Intareste-te numai,si imbarbateaza-te,lucrind cu credinciosie dupa toata legea pe care ti-a dat-o robul Meu Moise;nu te abate de la ea nici la dreapta nici la stinga,ca sa izbutesti in tot ce veiface.”
    Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta;cugeta asupra ei zi si noapte,cautind sa faci tot ce e scris in ea;caci atunci vei izbindi in toate lucrarile tale,si atunci vei lucra cu intelepciune.
    „Nu ti-am dat eu porunca aceasta:”Intareste-te si imbarbateaza-te? Nu te inspaiminta si nu te ingrozi,caci Domnul,Dumnezeul tau,este cu tine in tot ce vei face.”

    P.S. In urma cu doua saptamini,tatal tau (biologic) a aparut pe lista de rugaciune a unei adunari penticostale „mioritice.”din B.M.(???)

    Fiti binecuvintati.

 3. Ulici zice:

  As vrea sa stiu ce parere aveti de baptistii de ziua a saptea.

  http://afirmativ.com/2014/07/17/o-confesiune-mai-putin-cunoscuta-baptistii-de-ziua-saptea/

  Va multumesc. Tica

 4. Ulici zice:

  O alta tampenie olareasca a fost postata aici:

  http://family2fam.com/

  M.O. incearca sa ne spuna ca exista un individ, care zilele trecute tremura de frica sa nu-l afle FBI-ul iar acum, prin acest „drept la replica” se incrimineaza pe sine si le absolva pe fete. Dupa ce ne spune ca e „filozof”, ne informeaza ca e specialist IT, asa se explica faptul ca la comentariile scrise de „Titel Maghiar” de-a lungul anilor apare IP-ul Geaninei Gula. Deci nu ea e vinovata ci el, acest misterios personaj care ba exista, ba nu exista. Geanina e membra credincioasa in biserica Sion din Graz, o apropiata a pastorului V.O. De remarcat ca primul comentariu de pe blogul olaresc apartine ori Geaninei ori cuiva din anturaj, deoarece comentariu vine sa acredizeze ideea ca acest „drept la replica” chiar e scris de un baiat, care singur a orchestrat toata schema aceasta. De asemenea, respectivul vine si ne spune ca el a intalnit’o pe Geanina in carne si oase (asta dupa ce Geanina ramasese de rusine dupa ce declarase mai multor persoane ca l’a intalnit pe logodnic si acesta chiar exista). Deci, ca sa ne arate ca Geanina nu minte, „naluca” aceasta vine in sprijinul Geaninei…

 5. tabyta22 zice:

  Noi, aici, nu tacem! Cel putin, pe cetatea de piatra, nu se tace!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.