Titel Maghiar – politică, politica afacerilor sau politică eclesială?


Un comentariu postat la un articol anterior pune o problemă interesantă…

Iată acel comentariu (îl reproduc aici, căci la locul unde a fost făcut poate trece neobservat!):

Se pare ca, la cele trei nume (Olari , Bărbosu si Gorcea ) se mai adauga încă un nume, implicat masiv in afacerea “Titel” si anume Avram Gal. Este un personaj care cred ca merita mai multă atenție …. El a intervenit la MAE, datorită funcției care o avea la acea data (2012), apoi anunța triumfător ca cei patru misionari care nu existau de fapt, au fost eliberați in urma intervenției lui… Ceva nu este in regula aici…

Da, se pare că trebuie acordată mai multă atenţie acestui personaj. Avem în acest caz o situaţie ce ridică mari semne de întrebare. Aceasta fiindcă în toată „afacerea” se întrepătrund interese politice (dl.Avram Gal este om politic din partea PC), interese de afaceri (dl.Mike Olari e implicat în afaceri, atât americane, cât şi dâmboviţene) şi interese eclesiale (să le zicem… transfrontaliere sau transoceanice – dl.Cristian Barbosu). Ceea ce nu mi se pare corect în toată strădania de a dezlega iţele afacerii de către cei de la IBN este faptul că se încearcă excesiv acreditarea ideii că vinovate ar fi cele trei fete. Ca unul care nu sunt chiar strain de ceea ce însemnă computer, internet etc, mă îndoiesc că ele ar fi avut capacitatea de a inventa (şi susţine atâţia ani de zile!) o întreagă reţea de personaje, ştiri, informări.

Dar, chiar dacă am presupune că lucrurile ar sta aşa, problemele şi întrebările apar mai puţin în dreptul lor şi mult mai mult în dreptul celor care s-au implicat ulterior în toată povestea, atât în ce priveşte motivaţia (care poate fi aceea nevinovată a unei simple chemări la rugăciune!) cât mai ales în încăpăţânarea atitudinii de după „explozia” falsului în mediul virtual.

Cred, aşadar, că ar fi momentul ca fiecare persoană implicată (şi mă refer aici la cele menţionate mai sus) să facă toate eforturile pentru a clarifica rolul şi poziţia avută în toată această poveste. Dacă ne luăm după ultimele informaţii pe care le posedăm, singura persoană care pare dispusă să facă acest lucru (prefer să cred asta şi nu că se încearcă „acoperirea urmelor”) este dl.Cristian Barbosu.

Afirm acest lucru având în vedere dispariţia completă „din peisaj” a domnului Avram Gal şi ascunderea în spatele parolelor a domnului Mike Olari.

Rămân însă valabile şi alte întrebări, iar între ele două se detaşează în mod special:

– ce măsuri disciplinare au fost luate împotriva persoanelor implicate, care sunt membri în biserici locale?

– dacă au fost persoane care s-au implicat şi material în emulaţia emoţională creată la vremea ştirilor false despre misionari inexistenţi.

Pentru mai multe informaţii, vă recomand să citiţi cea mai recentă postare a celor de la International Breaking News.

 

Şi, pentru a nu mai lăsa loc la acuzaţii şi presupuneri stupide (sunt câteva persoane care se dovedesc foarte harnice în această privinţă, ceea ce aruncă suspiciuni privind posibile interese în acest caz prin trimiterea spre piste false), fac încă o precizare. Nu mă interesează persoanele implicate, nu sunt deloc interesat de viaţa personală a acestora, mă interesează doar ADEVĂRUL care a fost acoperit prin această minciună imensă care e cunoscută drept „cazul Titel Maghiar.” Cum am spus în repetate rânduri, aici avem de-a face cu batjocorirea ideii de misiune, misionar, rugăciune şi atitudine creştină.

Şi ar mai fi o precizare interesantă: între cei care lansează prin diverse locuri tot felul de presupuneri care nu fac decât să inducă o stare de confuzie se află trei personaje care, deşi semnează cu trei nume diferite pe blogul meu, par a fi una şi aceeaşi persoană. Am pus deoparte ceva timp ieri pentru a verifica această bănuială şi absolut toate criteriile folosite (IP-uri – cu tot ce implică ele, stil de exprimare, de scriere, idei promovate, poziţionare faţă de caz) au dovedit că nu m-am înşelat. Mai mult, am făcut şi câteva verificări, să le spunem „încrucişate”, cu alte persoane care „s-au bucurat” de atenţia acestora şi rezultatul a fost convingerea că toate trei personajele se regăsesc într-una singură…

Mă bucur să constat că încă există creştini care nu sunt dispuşi să bage tot acest caz sub preş. Dacă ne dorim ca lumea evanghelică să rămână una curată, atunci gunoiul trebuie aruncat acolo unde îi este locul…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, Biserica, Disperări, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Pe gânduri, Politichie, Simţul civic, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Titel Maghiar – politică, politica afacerilor sau politică eclesială?

 1. John Pop zice:

  CLARIFICĂRI NECESARE
  Vin, în continuare, cu noi informații menite să ajute la dezlegarea enigmelor rămase.
  1.) Atunci, în 2012, după asa-zisa arestare în Indonezia a celor 4 misionari româno-americani, condusi de ‘Titel Maghiar’, si redactia noastră a fost ‘bombardata’ cu materialele de presă postate anterior de situl STIRI CRESTINE, de situl ORIZONTURI ETERNE, de ZIUA DE CLUJ, STIRI DE CLUJ, EVZ.RO si PRO.TV
  Văzînd aceste comunicate, preluate de mass media nationala, l-am sunat pe dl. Avram Gal, ce era consilier al ministrului Romanilor de Pretutindeni din MAE, dl. Cristian David (PNL), si l-am rugat sa intervină urgent în Centrala MAE pentru a i se cere ambasadorului Romaniei din Manila, Indonezia, sa intervină pentru eliberarea celor 4 misionari. Domnul Avram Gal nu a fost in contact personal cu Ambasada, ci doar cu un Secretar de stat din Centrala MAE, care i-a comunicat dlui Avram Gal ca s-a comunicat Ambasadei să facă investigatii si interventii, dar apoi nu a aparut niciun Comunicat al Ambasadei din Indonezia.
  2.) In spatele celor 4 misionari se află personaje reale, refugiate în SUA, care au colaborat anterior cu stafful din Cluj al Asoc. SPERANTA, condusa de Gabriel Gorcea, Radu Almasan si sotii Posteuca.

 2. marinelblaj zice:

  Să aşteptăm… Dl.Mike Olari promite să aducă acele clarificări necesare. Cel puţin aşa am înţeles eu de aici: http://family2fam.com/2015/06/25/dreptate-si-adevar-in-dragoste/

  • Mihai Laczko zice:

   continua sa ma uimeasca tupeul lui M.O. (vad ca a reinviat in format nou, dar cu acelasi dublu limbaj) / din nou suntem vinovati tot noi, aceasta este mantra bisericilor carismatice, independente, emergente: „nu ai dragoste daca spui adevarul” / pt astia concepte cum ar fi doctrina sau disciplina efectiv nu exista, conteaza doar interpretarea lor si stima lor de sine/ ma intreb daca mai este posibil un dialog cu asemenea specimene / se spune ca adevarul doare, doar pt cei care traiesc in neadevar, pt ei este de-a dreptul insuportabila lumina, ca la vampiri…

   • marinelblaj zice:

    Mihai, deşi ne cunoaştem de multă vreme pe facebook, iată, constat că aici, în Cetate, n-am apucat încă să-ţi spun „bun venit”! O fac acum, căci mai bine mai târziu… 🙂
    Aş putea să povestesc multe despre câte îmi aud pentru că scriu despre aceste lucruri… Unele simple aberaţii, altele suficient de subtile pentru a deturna adevăratul scop al acestor implicări: ADEVĂRUL. Dar… ce bătălie e aceea în care să nu ai parte şi de răni?…

 3. Marinel, ce mafie, măi tată, ce mafie…
  Lăsând la o parte minciuna asta drăcească, ce trebuie să fie prin misiunile astea, frate! Ce interese, ce porcoi de bani, ce luptă de interese, inclusiv politice, de voturi și alte alea… Să nu uităm că nu în curtea baptiștilor s-a jucat baba oarba. Barbosu e prins în horă, pentru că el a fost legat la ochi de la bun început și acum îmbrobodește pe alții.
  Mi se face rău…
  Ce japițe de oameni… Dau bieții credincioși din puținul lor, ca să ajute misiunile, și grofii ăștia își bat joc și de ei, și de Dumnezeu.
  Dar Dumnezeu nu se lasă batjocorit, Marinel. Nici măcar de imbecilii care folosesc și acum ID-uri pe bandă rulantă, mimând anchete și adevăruri trucate. Niște jigodii. De-asta nu vin tinerii la biserică, de-asta preferă să stea deoparte, chiar din familii de credincioși. Pentru că văd spurcăciunea din jur, din așa-zisele biserici și misiuni. Om de afaceri și misionar! Ce scârboșenie mai e și asta? Mamona și Hristos pe o singură monedă, iar excrocii ăștia o aruncă în sus și spun bisericii: ghiciți ce cade, și alegem noi ce să vă dăm.
  Ăsta e adevărul ultim pe care îl cauți, prietene. Restul sunt doar etape chinuitoare, stații intermediare către oroarea de final.

 4. Pingback: Megastarul care nu există (14) Hoții strigă hoții | Vindecătoru

 5. Despre adevărul sau gunoiul aruncat sub pres..am scris si eu astazi.
  Dragilor țineti-va tare, ca lumii nu ii mai este drag Adevarul, cel cu initiale mari.

  http://nazireat4him.blogspot.ro/2015/06/paradoxul-adevarului-vestea-rea-si.html

 6. Il plătesc cu bucurie ..de ceva ani domnule Marinel.

  • marinelblaj zice:

   Mulţumesc, Me. Am văzut. Îmi pare rău că mă pun în poziţia unui fel de Toma necredinciosul, dar până nu văd un raport oficial eu nu pot să cred. Prea multe minciuni şi invenţii fără dovezi în toată povestea asta! Toată succesiunea aceea de e-mailuri, chestia cu FBI, cu presupusul Titel când în Germania, când în Amglia, când acum în Moscova (!), astea toate seamănă cu o poveste de tip Ilich Ramírez Sánchez, cunoscut mai ales după numele Carlos Șacalul. Tu crezi?

   • Me zice:

    Nici eu nu stiu ce sa cred…sunt in dubii.Un singur lucru mi-e clar ca „buna ziua”.Geanina singura nu putea face asa ceva sub nici o forma.Pentru cei ce nu stiu inca, ma repet si va spun ca ea este o fata orfana de la tara din nordul moldovei,fara studii,a avut o viata grea,a ingrijit de bunicii ei batrani pana au murit,apoi a plecat in Austria avand acolo un unches si a muncit munca de jos…curatenie prin casele strainilor. Ea fiind cu ceva ani mai mare ca mine, nu prea am avut tangenta cu ea in biserica, dar mi-o amintesc ca fiind o fata vorbareata, bagatoarea in seama…cu ceva tupeu mai mult decat alte fete de varsta ei si aici ma refer la faptul ca avea tupeul sa faca fotografii cu toti baietii de prin preajma ei, mai mici ,mai mari ,nu conta,ea se poza cu toti.Era renumita ca si „guraliva si baitoaica”,nu avea acea timiditate si sfiala a unei domnisoare.Avea un caracter mai vulcanic…dar de la felul asta al ei de a fi pana la ceea ce s-a intamplat in povestea TITEL e cale lunga si nu putea face ea asa ceva.Daca putea fi credula? Da cred ca putea fi usor influentata si fraierita.Daca ea chiar este nevinovata nu stiu ce sa zic, trebuie sa luam in calcul si faptul ca exista programatori heckeri,oameni rai care stiu sa ameninte,totul e posibil in lumea in care traim. Cred ca de acum voi crede doar rezultatul anchetei celor de la FBI.

   • Corneliu zice:

    Ce nu inteleg eu: Geanina postase niste poze cu adevaratul Dumi, pe care ulterior Gabriel Gorcea le-a preluat si afisat pe contul dumnealui de Facebook (nu ma refer la pozele in care era de fapt Derek Watkins). Gabriel a zis apoi ca a dat de persoana aceasta, care e necredincioasa si ar fi foarte suparata pe Geanina ca i-a luat pozele.. Deci, cum de Geanina a zis de aceasta persoana ca ar fi adevaratul Dumi (Titel), cand e vorba de un al doilea furt de identitate? Inca o data, nu vorbesc de pozele cu Derek Watkins, ci de pozele cu Dumi cel de dinainte, de care Gabriel Gorcea a zis ca ar fi tot preluate de la alta persoana.

    https://www.facebook.com/gggorcea Uitati-va la mesajul postat pe 16 iunie: „Se pare ca am gasit persoana din pozele postate si maine am sa iau legatura cu el! Multumesc celor care ati dat share!”

    Apoi lasa un alt comentariu: „Am discutat cu acea persoana! Pur si simplu e fff furios! Este fff suparat deoarece i sa furat pozele! Nu il cunoaste pe Domnul si nici nu are treaba cu persoana si personajul din poveste! Este casatorit si nu vrea sa apara public! A spus ca rezolva acesta problema cu persoana in cauza!”

    La aceasta persoana ma refer.

   • marinelblaj zice:

    Corneliu, treaba cu personajul acela descoperit de Gabriel Gorcea e din prima serie a filmului. Între timp s-a schimbat scenaristul (acum e dl.Mike, se pregăteşte megastarul – deh, fiecare cu FBI-ul lui). Aşa că nu te mira că se mai pierd personaje pe drum…

 7. szromulus zice:

  Am urmarit cu interes noutatile si multumesc pentru efortul de colectarea datelor, pe care il faci, dragul meu frate. Nu credeam ca de la primul articol in care am aflat de situatie se va ajunge pana in situatia de fata, long way, hard to walk on 🙂 . Unii acuza tehnologia ca fiind un vehicol pentru lucruri rele, eu ma bucur ca datorita tehnologiei am reusit sa aflam de un alt scenariu, din miile si zecile de mii care au avut loc in ultimii 25 de ani de viata evanghelica „libera si nemanipulata”.

  Stiind foarte bine lobbystica si scenariile care decurg on „daily basis”, cred ca internetul pune doar piedici in fructificarea acestor planuri, pentru ca scoate la suprafata adevarul. Personal sunt ultra satul de cata vreme am vazut aceste scenarii de lobby si nici macar nu am avut sansa de a face un mic gest sa stopez vreo initiativa. Cred ca netul face posibil sa avem o reactie fata de multele astfel de „proiecte de binecuvantare”| care au rulat si continua sa ruleze. Nici pe departe sa cred ca acesta este un accident, ci faptul ca a ajuns mediatizat a fost un accident. Sper totusi ca mediatizarea cazurilor de acest fel sa se inmulteasca si sa estompeze „valul tiranic de imbogatiri peste noapte” ale unora care, ca sa folosesc o expresie des utilizata „Domnul l-a binecuvantat cu niste ajutoare si de acolo are vila si masina de 7 stele”. 🙂

 8. robert bara zice:

  ADEVARUL este unul singur!! Nu sunt mai multe adevaruri!!! ISUS este ADEVARUl!!
  Fiti binecuvantati cu cunoastere tot mai profunda de ADEVAR!!!!
  MARANATA!!!

 9. Pingback: SINE IRA ET STUDIO – Pericolul din noi (V) | cetatea de piatră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.