Lumina nevăzătorului şi noaptea orbilor


h-is-for-hypocrisyfoto facebook

Am fost ieri martorul unei scene care m-a impresionat în mod deosebit. Aveam nişte treburi de rezolvat la biroul administratorului şi, ajuns în faţa locului cu pricina, am fost sunat la telefon. A trebuit să mă opresc, să răspund şi să port convorbirea înainte de a intra. Era un soare puternic, aşa că am încercat să găsesc puţină umbră. Stând acolo în stradă am observat un bărbat tânăr, aşezat pe o bancă şi vorbind la telefon. M-am depărtat puţin ca să nu ne deranjăm reciproc. Am avut timp să observ că bărbatul, într-un tricou mulat pe corp, cu ochelari de soare, vorbea calm, sorbind din când în când dintr-o doză cu suc.

După terminarea discuţiei telefonice, am intrat la administrator şi am rezolvat în câteva minute problema pentru care venisem.

Când am ieşit, bărbatul cel tânăr se ridicase de pe bancă. M-am uitat puţin mai atent la el. Nu ştiu ce anume mi se păruse interesant. Poate că, spre deosebire de mulţi alţii, vorbise foarte „aşezat” la telefon, fără să se agite, aşa cum fac mulţi.

Şi atunci mi-a sărit în ochi un gest. Omul se afla lângă un coş mic stradal pentru gunoi. Îl pipăia cu dosul palmei ca să-i găsească orificiul prin care să arunce doza golită de suc.

Bărbatul era nevăzător…

Vă mărturisesc că am fost cuprins simultan de câteva sentimente. Respect. Revoltă. Milă. Furie…

Respect pentru acel bărbat nevăzător care avea bunul simţ de a nu-şi lăsa doza de suc pe sau lângă bancă.

Revoltă gândindu-mă la mulţimea de nesimţiţi care sunt în stare (şi, Doamne, câţi am văzut!) să arunce o asemenea doză oriunde li se termină sucul din ea.

Milă faţă de toţi românii care sunt în stare să se întoarcă în ţară din alte locuri civilizate, plângându-se ce curat e în acele locuri şi ce murdar e la noi…

Şi furie, gândindu-mă la toţi „orbii” care sunt gata să-ţi arunce în faţă gunoaie, probabil fiindcă e prea plin coşul de gunoi din ei

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.