O sâmbătă muzicală dedicată lui… Titel Maghiar and co.


A fost o săptămână în care am încercat să ieşim din hăţişul unor minciuni ţesute cu migală timp îndelungat. Am fost purtaţi prin ceaţă prin declaraţii, promisiuni, detractări, acuzaţii, insinuări… ce mai, toată gama de lucruri care au format în cele din urmă o mare MINCIUNĂ.

O minciună din care vom ieşi cu greu.

Şi, pentru ca totul să aibă şi un moment culminant, am avut parte şi de un comunicat! Cu aceeaşi pretenţie de a face lumină dar reuşind să arunce o umbra şi mai mare asupra tuturor celor implicate.

Şi, pentru că sâmbăta este o zi muzicală în Cetatea de piatră, m-am gândit să le dedic tuturor celor implicaţi mai mult sau mai puţin în această poveste tristă a minciunii, tuturor „artizanilor” acestei urâte poveşti, câteva piese celebre despre… minciună şi mincinoşi.

Am ales câteva care, dincolo de texte care vorbesc despre minciună, au şi rămas ca puncte de referinţă în muzică.

Şi am încheiat cu o concluzie: cine e tatăl minciunii?

O concluzie muzicală a celor de la The Arrows…

Cei care ne-au minţit de atâta timp vor avea de unde să aleagă…

Eagles – Lyin’ eyes

Elliott Smith – The Biggest Lie

The Who-La-La-La Lies

J.J. Cale – Lies

Eric Clapton-Pretending

The Bee Gees – He’s A Liar

Robert Plant – Liars Dance

Three Dog Night – Liar

The Arrows – Father of Lies Song

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la O sâmbătă muzicală dedicată lui… Titel Maghiar and co.

 1. lidieluptx zice:

  Ironia sortii Marinel, e ca aceastui personaj feminin, Geanina din povestea Maghiarului care a fost scoasa in piata la concursul „aruncari cu piatra”, ii plac numai „Titeii”. Ea este o marfa ieftina, fara popularitate pe terenul Echipei & Co, stapanii Titeilor. Imaginea Echipei & Co va fi cosmetizata de „specialistii” vremii cu multa migala, ca la urmatoarea aparitie pe terenul de joc (luna lui cuptor), sa primeasca diploma de onoare. Vor urma legaturi de logodna intre corporatii si apoi sa vezi sarbatoare… Tin-te bine Marinel & Co! 😀

 2. Robert Jurca zice:

  Atat Gorcea, cat si toti cei din anturajul sau, destul de extins, cunoaste numele autorilor acestei tarasenii. Va pun o intrebare: ce ar insemna ca liderul unei misiuni crestine, care vorbeste in mod perpetuu despre dragoste, sa ii defere autoritatilor pe cei vinovati de escrocherie si in urma denuntului lui Gorcea respectivii sa se aleaga cu cativa ani de puscarie? (Pt ca e clar ca de escrocherie e vorba, autorii au incasat bani de la frati ). Ce urmeaza sa faca fratii pagubiti? Ca intre doi sau trei martori au fost confruntati, pe mana bisericii au fost dati… Ce urmeaza acum, ca sa urman sfatul biblic, fara alte derogari?

 3. lidieluptx zice:

  Sa te mustre Domnul, Robert Jurca, daca acesta iti este numele real! Dumitale faci cumva parte din lista de prieteni sau neamuri a neexistentului Titel Maghiar? Ca mie mi se pare ca prea iti tremura pantaloni? Sau esti cumva chiar fantoma lui?

 4. Iosif zice:

  Consumismul,si-a pus amprenta atit de pregnant in domeniul evanghelic,incit doar „focul”maniei aprinse a lui Duumnezeu va putea topi,zgura idolatriei si a falsei inchinari,in fata multitudinilor de dumnezei straini,lucrari omenesti,lipsite de valoarea „ungerii divine.”(1Ioan2:19-29)(2:6)(5:7-11)
  Fiti binecuvintati.

 5. marinelblaj zice:

  Domnule Robert Jurcă, fiindcă e o regulă pentru mine ca duminica să pun deoparte blogul şi internetul, dar şi fiindcă se pare că unii care au o „agendă” cred că toată lumea procedează la fel, pentru că aţi făcut câteva afirmaţii grave în comentariile făcute, am să vă răspund într-o postare separată. Presupunând că n-o să zăboviţi prea mult prin Cetate (aşa procedează unii care par „interesaţi” numai de acest caz!), vă spun doar „bună trecere” pe aici. Sper să vă şi folosească…

 6. marinelblaj zice:

  Am să vă răspund la întrebări, deşi nu-mi doresc să intru într-un dialog, având în vedere tonul folosit şi prejudecăţile de la care plecaţi. Deci:
  – nu încercaţi să insinuaţi ideea competiţiei. Nu ţine. Eventual ca scuză pentru viziunea pe care o aveţi…
  – mă preocupă în general devierile exagerărilor carismatice, atât din România, cât şi din alte părţi. Dar mi se pare absolut normal să fiu mai preocupat pe plan local, căci aici trăiesc şi aici văd mult mai bine ce se întâmplă.
  – biserica Golgota nu este în competiţie decât cu ea însăşi. Noi nu gândim precum Harvest, numeric şi interesat… Şi, într-un fel, e normal să reprezint „interesele” bisericii în care sunt membru de la momentul întoarcerii mele la Domnul şi până în prezent. Fără a uită însă că interesele lui Dumnezeu sunt pe primul plan. Drept pentru care, dacă e ceva de îndreptat, criticat etc, o fac şi la adresa bisericii din care fac parte. Eventual mai răsfoiţi blogul şi vă veţi convinge. Vă veţi lecui de multe „obsesii”…
  – către bisericile pe care le-aţi menţionat n-au plecat din Golgota oameni decât la momentul „boom-ului” acestora, şi urmare a unui „eveniment” petrecut în biserica noastră. ŞI aţi fi surprins să aflaţi ce i-au mânat pe unii dintre ei, dar e problema lor. De atunci, veţi fi surprins să aflaţi că au venit oameni care au „încercat” cum e acolo şi care au plecat dezamăgiţi. Dacă tot vorbim despre creştere numerică (lucru care pe noi nu ne încălzeşte şi nu ne agită ca pe alţii, fiind preocupaţi de creşterea spirituală, vă pot spune că urmare a consistenţei propovăduirii odată cu alegerea ca pastor a fratelui Vasi Duma, Golgota a crescut constant în ultimii doi ani).
  – nu faceţi presupuneri pentru cine şi pentru ce mă rog eu şi prietenul meu Răsvan. Ăsta chiar e păcat. Uite, poate vă vine greu să credeţi, dar înainte de a vă răspunde m-am rugat, inclusiv pentru dumneavoastră! Dar, e oarecum firesc să judecaţi după chipul şi asemănarea proprie…
  – nu-i caut noduri în papură nici lui Barbosu, nici lui Panda, nici lui Caba, nici lui Ţon şi nici altora… Şi le crează singuri şi sunt la vedere. Eu nu fac decât să le consemnez…
  Şi, în final, nu arunc cu pietre. Cel puţin eu nu văd ideile, observaţiile, drept pietre. E o chestiune de perspectivă. Cu atât mai puţin aş face-o în direcţia celor care au crezut toată minciuna asta. Nu sunt vinovaţi cu nimic. Vinovaţi sunt cei care au clădit minciuna şi care au băgat-o pe gât oamenilor. De ce au făcut-o? Ei, asta ar trebui să ne intereseze pe toţi!
  Iar pentru că aţi dorit o postare în plus şi fiindcă apreciez că v-am oferit suficientă atenţie insinuărilor partizane pe care le faceţi, iată, nu vă mai acord niciuna. Aşa e bine?
  Să aveţi lumină şi… Lumină!

  P.S. Ca un răspuns oarecum obligatoriu la o altă întrebare dintr-un comentariu anterior, dacă nu vă place ideea responsabilităţii civile pentru toată această mizerie, v-aş întreba cum înţelegeţi Romani 13:1-7 şi, mai mult, dacă pentru a se face dreptate aţi prefera ca Dumnezeu să folosească „metoda Anania şi Safira”…

  • marinelblaj zice:

   N-aţi înţeles, aţi dat o jumătate de răspuns (vezi Anania şi Safira) şi nu renunţaţi la obsesia cu „piatra, binoclul, bătaia de joc…” Ceea ce mă fac să consider că am avut dreptate refuzând dialogul. Cel puţin cel direct.
   Mai ales că sunt şi ocupat cu lucruri ce ţin de frumos şi nu de urât…

  • Robert Jurca zice:

   Va inteleg perfect ca reprezentati interesele bisericii din care faceti parte dar parca chiar dvs spuneati ca scopul nu ar trebui sa scuze mijloacele. Puteti reprezenta biserica Golgota prin a prezenta frumosul din acea biserica sau prin a arunca cu noroi in bisericile care va ia membrii, ca in campania electorala. Sunt doua variante total diferite. De asemenea, puteti reprezenta baptismul aratand ce e frumos in aceasta denominatiune si a prezenta adevarul sau prin a defaima alte religii concurente care ne iau oile.. Sa nu ziceti ca nu este asa pt ca atunci ati dedica tot atata spatiu si martorilor lui Iehova sau mormonilor, cat acordati sectei carismatice.

  • marinelblaj zice:

   Până aici! În primul rând, Cetatea nu e un loc în care să vă exprimaţi aşa despre prietenii mei. Punct.
   Cât priveşte atitudinea noastră faţă de cei săraci sau cu probleme… aţi fi evitat încă o presupunere aiurea dacă aţi fi avut decenţa întâi de a „răsfoi” blogul meu.
   Întrucât aţi făcut un lucru urât şi incorect faţă de cineva care îmi este mai mult decât prieten… spam!

  • szromulus zice:

   „Va inteleg perfect ca reprezentati interesele bisericii din care faceti parte”. RJ daca urmareati blogul, postarile de cativa ani incoace nu ati fi spus asa ceva. Cred ca Marinel Blaj este destul de obiectiv si nu reprezinta interesele unei biserici anume. Trebuie sa analizam putin lucrurile inainte de a vorbi altfel riscam sa fim off limits si out of context, lucru pe care l-ati facut de la inceput.

 7. lidieluptx zice:

  Marinel draga, obraznicia acestei „creaturi”, asa numita Robert Jurca, este de origine draceasca. Lasa-l pe mana Dreptului Judecator, care va avea cu siguranta grija de cojocul lui. S-ar prea putea ca el sa aiba legaturi de sange cu fantoma „eroului” nostru principal, ca altfel nu se explica atacul miselesc impotriva lui Rasvan si a ta. Se mai pare ca la mijloc sand fonduri serioase, nu gluma. 😦

 8. Robert Jurca zice:

  Fara nicio ofensa, prietenului dvs… (PASAJ CENZURAT)

 9. Pingback: Cazul Titel Maghiar – tăcerile şi netăcerile, concluzia şi… ocluzia | cetatea de piatră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.