O sâmbătă muzicală de acum mai bine de o jumătate de secol…


Lăsând la o parte pentru câteva minute „zbaterile” noastre cele de toate zilele şi revenind la „sâmbetele muzicale” din Cetate, vă propun astăzi un nume inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1987, când peste două zile se vor împlini 75 de ani de la naşterea sa: Eric Hilliard Nelson (8 mai, 1940 – 31 decembrie, 1985) – cunoscut ca Ricky Nelson sau Rick Nelson.

Despre biografia sa, una destul de agitată, tipică generaţiei rebele din care a făcut parte, puteţi afla mai multe AICI, AICI şi mai ales AICI.

Unul dintre primii idoli ai generaţiei tinere, într-o epocă în care concurenţa era cu adevărat… mare.

Cum am mai spus, în „sâmbetele muzicale” din Cetate nu ne preocupă altceva decât muzica valoroasă şi influenţa muzicală a acelor artişti care au avut contribuţii majore la evoluţia muzicii de-a lungul timpului.

Faptul că majoritatea artiştilor a căror muzică o prezint au fost departe de a fi exemple, atât pentru generaţia contemporană lor cât şi pentru cele viitoare este, fără îndoială, un lucru trist. Dar, cum ne interesează moştenirea muzicală în exclusivitate, trebuie să recunoaştem că fiecare dintre aceştia au pus câte o „cărămidă” la edificiul imens care se numeşte muzică, indiferent de orientarea acesteia.

Şi, trebuie să recunosc că personal cred că muzica este un dar dat de Dumnezeu, mai mare decât vorbirea, căci, îngăduiţi-mi să vă amintesc de câte ori înşiruirea unor sunete muzicale a fost mult mai expresivă decât cuvintele, chiar dacă există atâtea şi atâtea capodopere scrise… Ascultaţi muzica de azi şi va trebui să admiteţi că există o frumuseţe şi o linişte în unele piese interesantă când te gândeşti la ce văd unii în rock and roll…

Aşadar, pentru astăzi vă propun o colecţie cu câteva dintre cele mai celebre piese ale nu doar „frumosului” ci şi talentatului Ricky Nelson:

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la O sâmbătă muzicală de acum mai bine de o jumătate de secol…

  1. as asculta asta mult de tot….Rio bravo….Bonanza (cred ca nu gresesc)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.