TU VEZI SĂ CITEŞTI ACEST ARTICOL; AJUTĂ-L ŞI PE EL SĂ-L VADĂ… UPDATE


Vă mai amintiţi? Scriam în octombrie anul trecut despre Nicu Ceferistul

NICU

Astăzi scriu din nou. De data aceasta nu doar consemnând nişte lucruri despre acest tânăr. Ci pentru că Nicu are nevoie de ajutorul nostru.

Să vă povestesc câte ceva…

Nicu este un băiat foarte talentat. N-am aflat asta decât mai târziu, după ce el a devenit membru în biserica noastră. Întâi a recitat o poezie în biserică. Am rămas impresionat de talentul cu care a recitat-o, nu doar de performanţa de a o memora, având în vedere că citeşte… în Braille.
Apoi, Nicu s-a gândit că n-ar strica să facă ceva cu talentul lui. Am apreciat foarte mult ambiţia acelor oameni care, chiar dacă sunt loviţi de un handicap, nu se dau bătuţi, nu aleg… colţul de stradă sau spaţiul de la semafoare. Şi Nicu a aflat de clasa de teatru a şcolii populare de artă din Arad. S-a înscris imediat. Acolo a dat de un suflet mare: actriţa Oltea Blaga, de la Teatrul Ioan Slavici din Arad. Cum mărturisea doamna Blaga, la început a fost cam circumspectă. Cum să poată juca teatru un băiat orb? Spre lauda dânsei, a încercat. Şi a constatat că Nicu nu e doar talentat, ci are şi o mare ambiţie, reuşind să-şi înveţe şi să-şi interpreteze foarte bine rolurile.

NICU

Cu puţină vreme în urmă Nicu a aflat, în urma unor investigaţii medicale, că ar exista şansa să-şi poată recăpăta, poate nu complet, dar în mare măsură, vederea în urma unui transplant de cornee. Pastorul bisericii noastre, Vasi Duma, a fost cu el în mai multe locuri, iar în cele din urmă la Oradea unde, la o clinică se poate face acest transplant. Nicu a şi fost programat.
Imediat, trupa de teatru, care se numeşte (ce minunat!) „Har” a pornit o serie de spectacole, în mica sală de care dispun, pentru a strânge fondurile necesare. Suma nu este imensă: cu tot cu cheltuielile adiacente (cazare ulterioară operaţiei, medicaţie post operatorie) suma totală este în jur de 13.ooo lei. Din această sumă s-au strâns deja cam jumătate din bani. Din micile donaţii ale spectatorilor, din colecta bisericii, din alte donaţii… Dar ceasul ticăie nemilos spre data limită pentru virarea banilor în conturile clinicii: 1 martie. Operaţia va avea loc după ce banii vor fi viraţi.

Astăzi am aflat contul în care strânge doamna Oltea Blaga aceşti bani, căci dânsa se va ocupa de toate demersurile care sunt necesare. Mă grăbesc, aşadar să îl postez aici, convins fiind de alte antecedente ale cititorilor „Cetăţii de piatră”, că acest apel va găsi ecou…

Cum spuneam, timpul e scurt. Dar… ce timp poate fi scurt când e vorba de a face un bine?

Pentru orice lămuriri suplimentare puteţi întreba aici sau prin e-mail, la adresa postată la „Contact.” Ca să vă scutesc să mai căutaţi, iată, o scriu din nou: marinel_blaj@yahoo.com

Iată datele acestui cont în care se string banii pentru Nicu:

Cont: ING Bank N.V.Amsterdam – Sucursala Bucureşti

RO98INGB0000999904850602 – în lei

Cod SWIFT: INGBROBU

Cod BIC: 606410008

Pe numele Prallea-Blaga Oltea-Rozalia

Nu uitaţi două lucruri:

Tu vezi să citeşti acest articol, ajută-l şi pe el să-l vadă…

şi mai ales

Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut” a spus Domnul Isus.

Iată ce scria pastorul nostru, Vasi Duma, atunci când i-am cerut părerea despre posibilitatea de a posta un articol despre cazul lui Nicu. Nu-i aşa că e foarte interesantă „coincidenţa” între ce scria el şi încheierea postării mele?

,,El este Nicu, un băiat de 17 ani, nevăzător. Prima dată l-am văzut la Biserică, iar la terminarea slujbei, când am dat mâna cu el, L-am și auzit pe Isus spunându-mi: ,,Uită-te bine la el, despre el am zis atunci când spuneam cei mai neînsemnați frați ai Mei. Ocupă-te de el, căci de azi e și fratele tău!” De atunci încerc să fiu alături de Nicu și să fac tot posibilul să vadă cu ambii ochi. Ne pregătim în Martie pentru un transplant de cornee, care ne costă în jur de 2500-3000 de euro. Ajutorul tău este binevenit. Apropo, tu cât ai da să vezi?Pentru detalii dumavasile@yahoo.com sau 0746010120, Pastor Vasi Duma, Arad

UPDATE: Am fost întrebat de mai multe persoane ce se întâmplă dacă se strâng mai mulţi bani decât suma necesară operaţiei lui Nicu (bine ar fi să fie aşa, dar deocamdată suma necesară nu a fost încă adunată!). Ei bine, trebuie să precizez că nevoile lui Nicu nu se limitează la operaţia în sine. După efectuarea intervenţiei chirurgicale vor urma tratamente absolut necesare, al căror cost nu poate fi estimat, ele depinzând de evoluţia post-operatorie. Mai mult, la împlinirea vârstei de 18 ani Nicu va trebui să părăsească sistemul instituţional, urmând să trăiască pe cont propriu. Aceasta va presupune o locuinţă, un serviciu potrivit cu capacităţile sale. Această trecere la auto-gospodărire va presupune nişte costuri, biserica şi comunitate se va strădui să-l susţină în continuare, aşa că această problemă a banilor „în exces” este inutil a fi discutată. Cât priveşte gospodărirea acestor bani, ea va fi făcută în strânsă colaborare între pastorul bisericii Gologota, Vasi Duma, unde Nicu este membru, şi doamna Oltea Blaga, cea care s-a ocupat şi până acum de evoluţia „cazului Nicu.”

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Odăiţa rugăciunii, Simţul civic, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la TU VEZI SĂ CITEŞTI ACEST ARTICOL; AJUTĂ-L ŞI PE EL SĂ-L VADĂ… UPDATE

  1. ion vizitiu zice:

    contul este in lei sau euro?

  2. Pingback: TU VEZI SĂ CITEŞTI ACEST ARTICOL; AJUTĂ-L ŞI PE EL SĂ-L VADĂ – UPDATE LA… UPDATE | cetatea de piatră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.