În sfârşit, înregistrările Serile Dialogos


Iată, în sfârşit, şi înregistrările de la Serile Dialogos! Este drept, ele nu sunt cele din sâmbăta prealabilă, dar vă asigur că sunt categoric mai interesante decât acelea. Nu am să adaug comentarii, ci am să-mi las cititorii să le comenteze.

Asta în loc de… sâmbăta muzicală, pentru care îmi cer iertare că nu am avut timp în aceste zile…

Prezentare

Prelegerea – Emanuel Conţac

Discuţii şi răspunsuri la întrebări – Emil Bartoş şi Emanuel Conţac

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Biserica, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la În sfârşit, înregistrările Serile Dialogos

 1. Dyo zice:

  Acestea nu sunt înregistări de la Forum, ci de la Serile Dialogos. Nu e același lucru.

  • marinelblaj zice:

   În principiu aveţi dreptate. În general, aceste „dialogos-uri” se desfăşoară în formatul a două întâlniri, una sâmbăta şi a doua duminica. Deosebirea dintre primele două a constat doar în felul în care s-au pus întrebările adresate invitatului. Sâmbătă ele au fost adresat verbal, duminica, în scris. Problema cu întâlnirea de duminica este că prima a fost programată la o oră la care alte biserici au serviciile de închinare de după amiaza (Metanoia are un singur serviciu duminicale, dimineaţa). Discutând cu Emil Bartoş despre plusuri şi minusuri după prima întâlnire, i-am sugerat alegerea unei alte ore, pentru a permite şi altora participarea.
   Vă asigur însă că, fiind în posesia înregistrării întâlnirii de sâmbătă şi fiind şi prezent acolo, deosebirile sunt absolut neesenţiale! 🙂

   • Dyo zice:

    Am fost atenționat de către unul dintre organizatori asupra diferențelor dintre Forum și Seri. Dacă ei spun că cele două evenimente trebuie privite ca diferite, eu zic că ar fi bine să le respectăm dorința. S-ar putea ca următoarele întâlniri să nu fie atât de mult focalizate pe o singură temă de dezbatere, cine știe …

 2. Oana zice:

  Nu-ți cere iertare… e muzică ce ai postat!
  Mulțumim.

 3. Dan Fizedean zice:

  Marinel cred ca e bine sa nu cream confuzie. Serile Dialogos nu sunt parte a Forumului Dialogos. „Elementele comune” ale celor doua evenimente sunt invitatul si moderatorul. De aceea cred ca trebuie sa faci corectura de rigoare. Pot spune acest lucru fiind parte din echipa de organizare a Forumului Dialogos si in acelasi timp fiind si „metanoist”.

  • marinelblaj zice:

   Mulţumesc, Dan, pentru informaţie. Îmi pare rău că am creat, fără voia mea, această confuzie. Ea se datorează lipsei de comunicare corectă, iar eu am scris despre ce şi cum mi s-a spus. Şi nu de oricine, ci de unii care sunt implicaţi din start în aceste acţiuni. Că ele s-au modificat pe parcurs, nu mi-a mai spus nimeni.
   Intenţia mea a fost să contribui la publicitatea acestei acţiuni (ţinând cont că sunt mulţi care citesc acest blog, dar şi mai mulţi care, nefiind din Arad, nu pot participa în mod direct). N-am avut nicidecum intenţia să creez confuzie!
   Îmi cer scuze pentru greşeala involuntară, dar ar fi bine dacă toţi cei implicaţi s-ar pune de acord în privinţa a ce este şi cu ce se mănâncă „Dialogos”.
   Drept pentru care mă voi abţine de la a mai publica ceva despre aceste acţiuni.
   Succes!

   • Cică, nu sunt același lucru, dar invitatul și moderatorul da! Marinel, altă mărie cu aceeași pălărie! Un … pompos, asta e. Daca nu scriai tu despre ei, ciuciu ecou. Acum totul se joacă pe net. Pe facebook, nu pe forumuri mai mult sau mai puțin stupide. Sau pe blog. Până si Plesu are blog.

  • Silviu Ratiu zice:

   Nu vi se pare ca exista riscul unei inflatii de „dialoguri”, oameni buni?!
   Care sa fie ratiunea pentru care aceeasi oameni, cu una si aceeasi topica, trebuie sa rupa in doua un „public” despre care putem presupune ca impartaseste acelasi sistem de valori?
   Cred ca, in interesul unui mesaj mai coerent si mai util, aceasta chestiune care, dupa cum simt, nu este doar pur si simplu „organizatorica” ar trebui lamurita. Desigur, daca cei care isi revendica ideea doresc, cu adevarat, sa realizeze ceva util. Iar daca e o chestiune care tine doar de o anumita „Statistica”, atunci discutiile antamate de diversi intervenienti sunt frumoase dar absolut inutile.
   Parerea mea.

   • marinelblaj zice:

    Aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu, Silviu. Cred că inutil, căci nu văd să fie vreo raţiune în toată această „milcare.”
    Dar, să nu uit, deşi cu oarecare întârziere, îţi urez un „bun venit” în Cetatea de piatră!

 4. Dan Fizedean zice:

  Intentia nu era in a te determina sa nu mai publici ci doar sa schimbi in titlu Forumul Dialogos cu Serile Dialogos (e adevarat ca nu exprimat clar sugestia).

 5. Pingback: Dialogos… struţo-cămilă ? | cetatea de piatră

 6. Silviu Ratiu zice:

  Eu cred ca nu ar trebui sa ne mai invirtim atita in jurul cozii.
  Nu cred ca cineva – dintre initiatori – a avut o idee prea clara depsre CE se vrea si CUM sa se faca.
  Au fost luate, de ici, de colo, niste nume, au fost luate din cui niste „teme”, s-a gasit un moderator, a mai venit cineva si cu o oferta de spatiu si snack-surile de rigoare si gata, „Dialogos”.
  Din aceasta pricina a si sunat cam fals tot ce s-a petrecut in acea simbata ploioasa intr-un spatiu, altminteri, decent.
  N-a fost, dupa cite inteleg,prea inspirata nici ideea alegerii primului „dialogant”,atita vreme cit persoana in cauza este cel putin controversata. In vreme de tema dialogului….
  Ca sa nu mai vorbesc de absurditatea lansata in spatiu cu acel pretins „drept de proprietate” al cuiva care, atentie cei care au lansat ideea, NU EXISTA. Cum sa aiba un drept de proprietate cineva care NU ESTE?! Putina grija domnilor, mai cu seama ca, dupa cum inteleg, nu sunteti prea departe de surse credibile de informare in domeniul cu pricina.
  Mai degraba cred ca am asistat la o manevra careia nu as vrea sa-i dau un nume si care s-a dorit un gest de „afectiunea” cu dedicatie. Sensul gestului nu este greu de ghicit dar ,este clar, el nu prea face cinste si, mai ales, in contextul prezentat de „organizatori” nu are logica. Daca ne dorim sa ne deschidem spre dialog, de ce umblam cu ciori vopsite?!
  In aceasta ideea, apar semne de intrebare in legatura cu utilitate continuarii acestor „Forumuri” sau „Seri” – cine sa mai stie ce or fi?! – de vreme ce dialog n-a prea existat, coerenta nici pe-atit dar, iacata, din prima lansare, dihonie cita vrei.
  Poate, totusi, se vor gindi „initiatorii” si vor lua seama. Iar daca nu, e treaba lor.
  Pacat, insa, de rateu. Inca unul. Din cele multe, in ultima vreme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.