Penibilele jumătăţi de măsură ale lui Iosif Ţon…


Citesc pe site-ul NewsNet Creştin despre o modificare de ultimă oră în ceea ce priveşte desfăşurarea seriei de conferinţe a profesorului Iosif Ţon. Scrie acolo că „Programul de duminică dimineaţa se suspendă din consideraţie faţă de serviciile din biserici!”

Mai că aş fi gata să aplaud un asemenea gest de „consideraţie” dacă el n-ar reprezenta o penibilă jumătate de măsură! Să fi uitat atât de repede Iosif Ţon că bisericile au, în marea lor majoritate, servicii şi după amiaza?

Pentru a evita impresia că aş avea ceva de împărţit personal cu profesorul Ţon, vă ofer posibilitatea de a citi un amplu articol care vă va dumiri cam „în ce ape se caldă” mai nou acest adevărat „cameleon teologic”, periculos nu doar prin teoriile pe care le promovează mai nou, ci mai ales prin faptul că profită de notorietatea pe care a avut-o cândva şi în baza căreia încearcă acum să ducă în rătăcire pe cei care nu sunt suficient de pregătiţi să facă faţă avalanşei de învăţături false din aceată perioadă.

Prietenul şi fratele meu, Paul Morar, care reuşeşte să facă o muncă de documentare absolut remarcabilă, scrie la un moment dat că „prin acest mesaj aparent teologic, Iosif Ton aduce un plus de imagine unor oameni din NAR ale caror invataturi aberante sunt promovate si in Romania: Mike Bickle, Heidi Baker, Bill Johnson, Randy Clark etc. Acesti oameni sunt considerati mari “apostoli si invatatori” ai zilelor noastre. De exemplu Mike Bickle (un fel de guru al restaurarii cortului lui David si seful IHOP) pretinde ca a vizitat cerul de doua ori si ca uneori este atacat de catre demoni.”

Dar mai bine să citiţi întregul articol AICI. Vă asigur că merită şi că vă veţi dumiri ce e cu aceste conferinţe… Până şi „pufoşii” mai încăpăţânaţi vor înţelege ceva, ceva. Nu de alta, dar nu e nevoie de teologie ca să pricepi care e rătăcirea…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Sare... amară, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Penibilele jumătăţi de măsură ale lui Iosif Ţon…

 1. paul morar zice:

  Frate Marinel, multumesc Domnului ca imi da putere sa fac aceasta munca de documentare. Apreciez faptul ca ma considerati un prieten si frate in ciuda faptului ca sunt descris de stim noi cine ca fiind un „teolog impostor”. Ce sa facem daca nu am ajuns teologi? De fapt chiar acum am terminat un articol despre mari teologi. Il recitesc si mi se pare asa de ireal, incat am impresia ca bat campii si nu imi vine sa cred ca e adevarat.

 2. marinelblaj zice:

  Paul dragă, ce treabă am eu cu cel care te descrie aşa? Doar nu plec urechea la toate prostiile pe care le debitează unii din cauza excesului de venin? Continuă-ţi demersurile, Domnul îţi va răsplăti demascarea acestor adevăraţi şarlatani şi vânzători de iluzii pe care, din nefericire, sub umbrela unei pretinse „teologii”, se găsesc unii să sară ca arşi ca să-i apere!
  Individul la care faci referire judecă exact ca unul care, văzând că un tren deraiază nu se amestecă fiindcă nu e inginer feroviar! Hala logică, halal caracter, halal personaj! Aşa că… lasă-l în plata Domnului, că am auzit că şi pe mine mă face în toate felurile… Ce să-i faci… dacă atâta îl mai duce mintea…
  Rămân la cele spuse. Continuă!
  P.S. Şi poate, totuşi, rezolvi problema „rebloguirii”! Altfel, cu link-urile pe care le ai în articole e greu şi cu copy-paste! Nemaivorbind că în România asta e deja un soi de… nomina odiosa! 😀

 3. ioan8 zice:

  Frate Blaj,

  Apreciez lucrarea pe care o faci. In America sunt multi aradeni care fac onoare credintei crestine. Prin harul Domnului, Aradul are un loc special in lucrarea evangheliei in Romania. Domnul sa iti dea sanatate si spor mai departe in deconspirarea sectelor si ereticilor. Ai un rol dat de EL in apararea credintei, in Arad, si intre romanii evanghelici.

  Ma bucur de colaborarea ce o ai cu Paul Morar. Domnul il foloseste cu putere! Dumnezeu isi ridica slujitori in apolgetica intre romani. A lui sa fie slava!

  Paul Dan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.