Câţi ca ei, câţi ca ei…


Am citi astăzi o declaraţie şocantă a unui mare maestru al francmasoneriei româneşti, Viorel Dănacu. Iată această declaraţie:

„MASONERIA îşi va reveni când în loji vor fi CÂT MAI MULŢI PREOŢI”

Un articol complet se poate citi AICI.

masoneria română a salutat cu entuziasm alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte, ştiam. Ştiam şi că ei declară că nu cunosc dacă preşedintele ales este sau nu mason.

Am găsit şi poziţia oficială a Bisericii ortodoxe române. Este de fapt o reiterare a poziţiei oficiale luate în 1937. Documentul poate fi citit AICI.

 

Mie însă îmi sunt foarte neclare două lucruri:

– de unde afirmaţia tranşantă a lui Viorel Dănacu privind existenţa unor preoţi înrolaţi în masonerie? Ce şi cât ştie Dănacu?

– dacă poziţia oficială a Bisericii ortodoxe e cea arătată în comunicatul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, pe ce se bazează atunci optimismul lui Dănacu?

Cea mai grea întrebare pentru mine rămâne însă câţi masoni or fi existând printre evanghelici? Şi câţi dintre ei sunt chiar în funcţii de conducere?

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Galerie | Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Pe gânduri, Simţul civic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Câţi ca ei, câţi ca ei…

  1. Cosmin zice:

    Când te mai gândești că sloganul lor este – ,,Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomine Tuo Da Gloriam !,, , nu poți să nu te întrebi, carui nume aduc ei glorie?! Iar legat de preoți, poate știți sau poate nu, dar s-au împlinit doi ani de la înfințarea Centrului de Excelenta Templier ,,Arsenie Boca,, Brad, ceea ce spune foarte multe. Am și un prieten care de curând a fost „botezat” într-o credință și o frăție, iar lucrurile pe care le aflu de la el, din beciurile organizației, sunt lucruri care trebuie foarte bine să le filtrez. Sunt uneori atât de uimit când mi se zice-: și acela îmi este „frate”, și acela, și acela….încât nu m-ar mira dacă aș afla câte ceva și legat de lumea evanghelică. Poate o dată o să fiu destul de pregătit încât să aflu și lucrurile acestea, deocamdată las așa lucrurile pentru că nu sunt pregătit de mai mult..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s