S-a terminat tarlaua… locală


Iată două evenimente „majore” pe care le anunţă site-ul de ştiri creştine „NewsNet creştin”:

În plină iarnă, după succesul fulminant în „recoltarea” pe plan local, Cristian Barbosu dă o mână de ajutor secerişului din judeţe mai „leneşe” la capitolul „recoltă.” Cum bisericile româneşti din „reţeaua” Harvest (ce-mi place cuvântul folosit de ei: „reţea”!), mă refer aici la cele din Brăila, Braşov şi Ploieşti, n-au parte de „recoltatori” (sau racolatori?) atât de harnici precum CB, iată că acesta şi-a strâns „secerătoarele” şi le-a îmbarcat, cu surle şi trâmbiţe (varianta românească pentru lansare CD grup laudă şi închinare), în vederea unui turneu. De evanghelizare (varianta Harvest ? – întreb şi eu….)

Două întrebări:

– există premize „harvestiene” la Alba Iulia şi se doreşte includerea în evenimentele naţionale ale lui 1 decembrie? Presupunând că Ponta mai pontează la guvern la acea oră şi că va participa la evenimentele de acolo, poate asistăm la minunea convertirii acestuia, căci nu te pui cu ambiţiile mega-pastorului nostru!

– la lansarea CD-ului grupului de laudă şi închinare se vor cânta cumva şi „odioase” piese din cartea roşie cu cântările Evangheliei?

397288_10150701195138266_599143265_12478498_181831565_nfoto

***************************************************

O a doua ştire, la fel de interesantă ca prima, cu startul în acea zi cu respectiva, este legată de o serie de conferinţe susţinute tot de o persoană obişnuită cu noţiunea de… „reţea”. Profesor doctor Iosif Ţon va susţine, în sala Filarmonicii din Arad, o serie de conferinţe cu teme (şi… temenele 😉 ) legate de Cortul lui David şi de bunătatea lui Dumnezeu versus oamenii buni.

Acum, că Iosif Ţon tot reia tema cortului lui David din perspectivele mişcării NAR (New Apostolic Reformation), nu mai miră pe nimeni. Omul are o agendă şi e logic să insiste asupra ei. Ceea ce mă pune pe gânduri este programarea acestor conferinţe, cu precădere cea de duminică. Iosif Ţon ştie foarte bine că majoritatea covârşitoare a bisericilor din Arad au serviciile duminicale între orele 10-12 şi 18-20. Mi-e greu să cred că e o simplă coincidenţă invitarea exact în acele intervale orare pentru acele conferinţe. Cum „diva” Iosif Ţon are încă mulţi admiratori, este de la sine înţeles că vor fi multe biserici cu o audienţă scăzută în acea duminică.

Totuşi, mă gândesc şi eu, nu aşa e cel mai simplu să faci deosebirea între… oamenii buni şi cei răi? Într-adevăr, mare bunătatea lui Dumnezeu!

This column will change your life: advicefoto

UPDATE: Sunt atenţionat iarăşi de un prieten că paranoicul de serviciu al blogosferei evanghelice mă face în fel şi chip pe vălăul pe care îl numeşte atât de pompos. Am rezistat ispitei de a citi ce a mai debitat, fidel promisiunii pe care mi-am făcut-o (vezi Matei 7:6). Am adăugat însă acest update, aflând şi din fervoarea cu care îmi populează coşul de gunoi al blogului că nu se potoleşte, pentru a-i transmite o rugăminte: Stimabile, de unde pot obţine adresa ta, ca să-ţi trimit nişte Rudotel? Poate ţi s-a epuizat stocul! Aştept răspunsul tău la adresa: http://www.cetateadepiatră.wordpress.com/spam !

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Politichie, Simţul civic, Ştiri și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la S-a terminat tarlaua… locală

 1. Paul Dan zice:

  Multumesc, si Slava Domnului pentru articol!

  Paul Dan

 2. 2c4me zice:

  Va rog sa nu uitati
  Desi-s pe sens opus
  Ca toti acestia-s frati
  Si au ceva de spus

  Desi-s tot pe invers
  Desi-s tot mai uimiti
  Incap in Univers
  Cat ar fi de porniti

  Cat de condamnativi
  Cat santeti de haiduci
  Si de retroactivi
  Aveti pietrele-n papuci ?…

  Nu-s legate de gat,
  Nu-s nici pe santier,
  Nu-s vii si nici nu sant
  Niscaiva giuvaier…

  • marinelblaj zice:

   Constantin, cam târziu, dar îţi spun, totuşi, bun venit în Cetate. Cât priveşte versurile tale, da, dar există şi fraţi… vitregi! Care se comportă ca atare şi cu care n-avem nimic de împărţit personal, dar ale căror acţiuni le dezavuăm… Prietenii ştiu de ce… 😉

 3. Cosmin zice:

  Mă gândesc că Iosif Țon încearcă să facă o breșă în bisericile evanghelice arădene, iar această breșă trebuie precedată de un „sondaj de opinie”. Conferința sa este bine pusă duminica, pentru ca astfel să-și măsoare indicele de popularitate. Metehne vechi folosite și de politicieni…

  • marinelblaj zice:

   Interesantă ideea cu „sondajul de opinie”, Cosmin! Zici tu ceva!

   • paul morar zice:

    Si mie mi se pare destul de plauzibila ideea lui Cosmin. Oricum sunt convins ca sala Filarmonicii nu va fi goala, in Arad sunt destul de multi adepti NAR plus cel putin la fel de multi altii care nu stiu despre ce e vorba si o sa mearga asa din curiozitate. Nu toata lumea are Internet pentru a se informa corect, astfel nu m-as mira ca sala sa fie arhi-plina.

   • szromulus zice:

    Idea de NAR si intregul sistem doctrinar pe care il incapsuleaza este ceva de domeniul SF pentru majoritatea crestinilor din tara. M-am convins pe proprie piele de naivitatea crestinului conformist de duminica, care este prezent la cele doua servicii duminicale(si cele 3 saptamanale) ca nu intelege deloc despre ce este vorba. Daca predicatorii nu le zic la biserica despre aceste curente eretice, niciodata nu ne vor crede pe noi care scriem pe internet. Cum mi s-a spus si mie, „sa mai las netul si prostiile publicate de unii si sa fiu doar punctual la intalnirile de la biserica, asta e tot ce conteaza”. Da, este importanta participarea la serviciile bisericii, dar este si mai important sa gandim. Masele de conformisti ai prezentei obligatorii la biserica(ca singur element necesar pentru o viata crestina sanatoasa) sunt masele care sunt usor de manipulat de miscari ca cea in care Ton este implicat. Asa ca Ton face uz de (ne)gandirea maselor si se pare ca mecanismul functioneaza bine 🙂

 4. szromulus zice:

  Marinel, iarasi trebuie sa cumpar popcorn? Cand vad astfel de updateuri – fug repede sa iau popcorn si trec si pe la MacDonalds sa iau o cafea mare 😀

  Imi amintesc de articolul scris de Mirel Palada, consilierul lui Ponta, a scris un articol superb in care ii indemna pe cei care nu au votat cu Ponta sa fuga la vot. Era de remarcat limbajul si epitetele.

  „Relax. Luati cu alcool. Mars la vot sa iti treaca emotiile. Pufosule…” 😀

  • marinelblaj zice:

   Eh, Romulus, fugi degrabă şi ia-ţi popcorn şi o cafea mare! Nu de alta, dar uite ce mi-a trimis prietenul despre care menţionam în acel update:

   Acum, urmărind clipul, n-am putut să mă abţin să nu mă gândesc la un alt personaj „celebru”: Mircea Badea. Poate îl studiază acest clip şi un psihiatru şi ne indică un diagnostic, măcar să cunoaştem medicaţia necesară şi să facem un apel umanitar. Sau… să fie necesar unul… imunitar? 😀

   • szromulus zice:

    Ti-am spus eu mai demult ca acest individ este un simpatic 😀 . Prima faza e cea distractiva dupa care intra in poligon si trage, trage in fiecare din noi.

   • marinelblaj zice:

    Aşa-i spui tu la „locul lui de muncă”, poligon? 😀

   • szromulus zice:

    Nu poate fi coparat cu Mircea Badea. In ciuda faptului ca in ultimii 4-5 ani a fost fidel varanului, Badea are umor si este foarte creativ. Asasinul evanghelic de Oradea este sustinut de forte obscure, ezoterice si platit de alte religii sa infiereze evanghelicii. Are o minte diabolica ca Jigsaw din seria de filme Saw, face rau dupa care se simte foarte fericit 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.