Sirop expectorant… mă iertaţi, electoral!


Aşadar…

Păcăliciul naţiunii, l-am numit aici pe „senzaţionalul” Dan Diaconescu, se aliază cu Viktor Ponta. Adică, cu… ciocoii. Bun!

Tri(ne)bunul naţiunii, l-am numit aici pe W.C.Tudor, se aliază cu Viktor Ponta. Şi mai bun! În aceeaşi alianţă cu UDMR-ul „trădător şi antiromânesc”! Greu de crezut? Mai studiaţi psihopatia!

De Tăriceanu nu mai e nimic de spus… La el e evident calculul: „el preşedinte, eu premier; ce-mi pasă mie dacă trece ţara… pe roşu, miliţienii… e cu noi!” Jignitor pentru orice liberal…

UDMR-ul face exact ce ştie cel mai bine. Alegerea bărcii. Mai mult, acum e un moment propice (ăsta va fi un cuvânt greu de pronunţat de Hunor, dar… mai contează?). Se rupe Transilvania electoral de restul României? Contează cum se rupe? Asta vrem, asta obţinem! Bonus: rămânem la guvernare, să conducem noi cultura românească şi, eventual, condiţie sine qua non, defrişarea pădurilor…

În toată această bălăcăreală tipic românească (nu-i mai spun balcanică, fiindcă ne-am jigni vecinii!), Monica Macovei condiţionează, absolut normal şi decent (dar ultimativ!), orientarea voturilor ei spre Klaus Iohannis. Pentru alegătorul român cu scaun la cap, e un fel de… „nu-ţi pot asigura traversarea oceanului pe un transatlantic, dar ce-ar fi să încerci bărcuţa asta?”

Tragic scenariu!

Evit să pedalez pe subiectul inteligenţei alegătorului român; au făcut-o alţii mult mai bine decât mine . Aş sublinia doar faptul că… „s-a copt de mult cartoful în jurul prostiei.” Drept pentru care, la nivelul acesta nu prea mai e mare lucru de făcut. Nemaivorbind de faptul că prostia e, indiscutabil, mult mai molipsitoare decât inteligenţa…

Într-o discuţie cu tinerii din biserică încercam să subliniez necesitatea ca tinerii să priceapă că nu putem continua să mergem pe linia „votului negativ.” Mi s-a adus un (singur) argument de-a dreptul hilar. Ceva de genul „votez răul cel mai mic posibil, nu binele cel mai mare posibil.” Filozofie de…loser. Tragic… tânăr! Adică, un fel de „aceeaşi Mărie, cu altă pălărie.”

Se bate monedă pe lucrurile petrecute la votul din străinătate. Acolo lucrurile sunt clare. Ideea de bază nu a fost împiedicarea votului, care, pentru turul întâi, nu avea decît un efect psihologic. Bătaia „sovietică” a fost mai lungă: descurajarea. Îndârjirea nu este o caracteristică a mămăligii româneşti. Dacă ar fi fost aşa, n-am fi fost ultimii „promovaţi” la examenul „cortinei de fier.”

Mă tem, sincer, că românul, aflat la sute de kilometri de secţia de votare, nu va mai fi dispus să „bată” din nou distanţa aceea şi să stea la cozi interminabile în număr suficient de mare ca să răstoarne calculele electorale. Asta au vizat „roşii.” Cinic dar eficient!

Şi-atunci? Nu vreau să o lungesc prea mult…

Din punctul meu de vedere, cu speranţe foarte, foarte mici într-o răsturnare de situaţie în turul doi, cred că ultima şansă pentru ţara asta ar fi o revoltă a celor care nu „pun botul” (iertaţi expresia, dar e cea mai potrivită!) la pomeni de orice fel ar fi ele. Mă întreb, ce-ar însemna ca acele peste trei milioane de alegători care au votat pentru Iohannis şi Macovei să treacă la nespunere civică şi la proteste în masă? E puţin lucru să ai într-o ţară trei milioane de „nesupuşi civic”? Cum îi „rezolvi”? Minerii nu mai sunt o forţă. Iliescu, „scenaristul” sovietic e trecut pe pampers… Năstase… se răcoreşte. Hrebenciuc se gândeşte probabil ce carte va scrie în închisoare ca să-şi micşoreze pedeapsa…

Mă gândesc la nespunere civică şi nu la revoluţie, cum îndeamnă mulţi, fiindcă o altă revoluţie n-ar face decât să ducă la război civil, având în vedere câtă prostie stă cu mâna întinsă la ora actuală şi s-ar teme că ar trebui chiar să muncească ceva în ţara asta…

Una peste alta, cert este că, mai mult ca oricând, ne aflăm într-un moment de cotitură. Şi, vorba românească, oricât ar fi de cotitură, n-o mai putem „da cotită…”

Ştiu, vor fi unii care vor spune: „Nesupunere civică, frate? Nu e biblic!” Printre ei vor fi, mai mult ca sigur, şi teologi emanuelişti (greu mi-a fost să inventez cuvântul ăsta „emanuelişti”, că-mi tot venea să scriu… manelişti!). Ei bine, tuturor le răspund că prefer să mă ia la rost Domnul pentru nesupunere civică decât pentru prostie în formă agravată! Punct images

 

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Disperări, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Pe gânduri, Politichie, Simţul civic, Trecător prin lume și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Sirop expectorant… mă iertaţi, electoral!

 1. szromulus zice:

  Bag eu de seama ca prin ianuarie ii rugam pe (e)manuelişti sa ne puna o pila buna la Ponta 😀

 2. gh80iulian zice:

  deacord cu totul,mai putin in privinta descurajarii votului din strainatate;cel probabil intentia a fost asta ,dar cred ca au obtinut contrariul…io unul stiu personal destui care nu au fost la primul tur si acu sint hotariti sa faca totul si sa fie acolo unde se va putea vota(speram)cu noaptea in cap- si nu-i nevoie sa zic cu cine voteaza;personal voi fi pe drumuri(azi plec in tara si dumineca ma intorc)da’ is decis sa fac tot posibilul sa asaltez un consulat; din pacate pt mine si multi altii va fi tot un vot negativ…adica nu-mi fac iluzii in privinta lu’ Her si mai ales a celor cel inconjoara,da’… .oricum unii sar putea sa aibe surprize (apropo de mamaliga,aici in veneto polenta e o chestie foarte apreciata ,de bucatarie cu staif…deci uneori depinde de perspectiva(e) )

  • gh80iulian zice:

   ehe,vazurati ca avusai dreptate.mare dreptate avusai
   fu fix cum zisai eu.cum zisai eu fu.eu intarziai nitel pi drum asa ca ma pinse dumineca prin vilcea.votai acolo.votai in valcea. no! amu ce’o fo mai usor o trecut…de’acu la treaba!

   • marinelblaj zice:

    Da, Iulian, fură românii la vot împotriva lor mai mult decât fură ei! 😉
    Ei, asta aştept să văd şi eu, chestia cu „la treabă”, că e multă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.