Sâmbăta muzicală – dacă nu e monarhie, măcar să fie… QUEEN


E agitaţie mare în România! La mai multe niveluri şi pe mai multe planuri. Zile agitate. Servicii secrete… nesecrete, informaţii publice… secretizate, persoane isterizate, ce mai, nebunie…

M-am gândit, având în vedere că luna aceasta se împlinesc nici mai mult nici mai puţin decât 23 de ani (vă vine să credeţi?) de la moartea celui pe care nu doar eu îl consider unul dintre cei mai buni vocalişti pe care i-a avut muzica rock: Freddy Mercury, să revin puţin la el şi la trupa cu care a făcut carieră. Un artist care a plătit cu viaţa propriile păcate, să nu uităm. Totuşi, un mare artist. Îmi aminteam săptămâna aceasta despre Queen şi n-am putut să nu remarc faptul că este una dintre trupele cu componenţa cea mai constantă din istoria muzicii rock. Din 1970, când a luat naştere, trupa a avut mereu aceeaşi componenţă: Freddy Mercury, John Deacon, Roger Taylor şi Brian May. Apoi, Queen a fost o trupă care n-a prea intrat în graţiile criticilor, fapt ce a dus la includerea lor în clasamentul celor mai bune trupe, acel faimos „hall of fame” abia în 2001 !!! Cu toate că reuşiseră să îi întreacă până şi pe Beatles cu prezenţa neîntreruptă în topurile britanice. Nemaivorbind că rămâne trupa cu cele mai multe înregistrări vândute (se estimează undeva în jurul a jumătate de miliard!!!), albumul Greatest Hits din 2006 vândut în peste 5 milioane de exemplare, depăşind cu peste 600.000 recordul precedent al Beatles-ilor, cu Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Dar, să ne întoarcem la motivul alegerii muzicale din această săptămână. Vă propun spre audiţie câteva piese… cu dedicaţie pentru unii dintre protagoniştii acestor zile cu alegeri prezidenţiale, anchete DNA, scandaluri cu servicii secrete etc. Dar şi pentru noi, fraierii şi visătorii de serviciu, care tot sperăm de atâţia ani că va fi… bine, mulţumindu-ne în final că e bine că mai suntem!

Vă rămâne vouă să puneţi fiecare piesă la locul ei, respectiv în dreptul cui găsiţi potrivit (precizez, e vorba doar de tilurile pieselor, nu şi de conţinutul textelor!). Şi am făcut astfel alegerea ţinând cont doar de titluri…

 

Another one bites to dust

 

Don’t stop me now

 

Friends will be friends

 

Hammer to fall

 

I want to break free

 

I’m Going Slightly Mad

 

The Millionaire Waltz

 

Radio Ga Ga

 

Under pressure

 

Scandal

 

The show must go on

 

… şi, dacă vrem, lista poate continua…

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Dacă doriţi să revedeţi..., Mioritice, Muzichie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.