Un imam la… Golgota !


Un eveniment absolut inedit la Biserica „Golgota” !

Într-o vreme în care s-a tot discutat despre „crislam”, în care se petrec lucruri înfiorătoare în zona radicalismului islamic, după ce s-a încercat intelectualizarea excesivă a unei porunci a Domnului, „faceţi ucenici din toate neamurile”, noi ne-am gândit că ar fi mult mai util să facilităm cunoaşterea. În special pentru tineri, căci ei sunt, aşa cum am subliniat în repetate rânduri, expuşi cel mai mult pericolelor unei lumi în care curentul ecumenic capătă o notă tot mai agresivă, în care creştinismul ajunge să fie distorsionat şi mulat pe interese de cele mai multe ori greu de intuit.

Drept pentru care, profitând de o conjunctură favorabilă, organizăm la Biserica „Golgota” o întâlnire cu un… imam. Un dialog departe de rigorile (şi uneori interesele meschine) academice, un dialog deschis şi fără polemici inutile.

O întâlnire la care dorim ca toţi cei ce vor participa să poată înţelege mai mult decât ideile care se vântură prin mijloacele media.

Promit să revin cu detalii legate de desfăşurarea întâlnirii…

afisP.S. O precizare pentru un prieten: mâine nu vom asculta… o cântare de muezin! Va fi o sâmbătă muzicală obişnuită! 🙂

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebările tinerilor, Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Simţul civic, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Un imam la… Golgota !

 1. Muezin nu, dar ce-ai zice de un Cat Stevens, alias Yusuf Islam? 🙂

 2. Reblogged this on Vindecătoru and commented:
  OPERAŢIUNEA „IMAMUL”

  Mărturisesc că ştiam încă de ieri de întîlnirea de la „Golgota”. Prima reacţie a fost aceea că nu aud bine sau că e o glumă de-a lui Marinel, care e departe de a fi o persoană posacă.
  M-am gîndit- şi i-am spus-o- că au numai de pierdut şi nimic de cîştigat din toată povestea, dar m-am corectat imediat şi am mărturisit că, în ceea ce mă priveşte, n-aş fi ratat niciodată o asemenea oportunitate. Fiind un mare admirator al scririlor lui Andrei Scrima, e evident de ce spun asta. Să atingi cu privirea un imam nu e la îndemîna oricui, mai ales acum, în vremurile noastre, cînd e greu să decizi ce e mai corect din punct de vedere politic: să vorbeşti despre religie cu un musulman sau să-i întorci spatele.
  Nu ştiu dacă s-a mai făcut aşa ceva într-o comunitate baptistă. Îmi amintisem, ieri, şi i-am spus şi lui Marinel, de unul dintre puţinii oameni din comunitatea noastră de baptişti din România, pe care-l stimez enorm, şi care are cu adevărat exeprienţă în domeniul respectiv- şi mă refer aici la Sali Sabri, pastor şi evanghelist la Medgidia-, un luptător întru Hristos, care încearcă- şi reuşeşte- să predice Evanghelia musulmanilor din oraşul lui.
  Sunt convins că la Arad imamul nu le-a predicat tinerilor din Coran. 🙂
  Totul depinde acum de deschiderea pe care o are Marinel şi de curajul său, pentru că este interesant, în egală măsură cu „stenograma” discuţiilor, parcursul imamului pînă la ei. O poveste în poveste.

 3. tabyta22 zice:

  Interesant şi totodatã riscant!

  Am avut recent o discuţie scurtã cu un pakistanez musulman, şi îmi spunea aproape zâmbind şi sigur pe el:” Coranul este Vechiul Testament al Bibliei”.”I-am şters încrederea”, afirmând cã, de vreme ce citisem Coranul nu puteam spune la fel.
  Când mi-a vãzut insistenţa,şi poate tupeul de a nega, m-a amanat zicând: când am timp, discutãm!
  Din cele experimentate, suficiente, mã tem cã imamul va fi ori nebun sã recunoascã Biblia ca fiind adevãratã ori va deveni rece şi distant.
  Sã vedem!

  P.S.:pe langã subiect: Aisa Bibi,creştina pakistanezã a fost condamnatã la moarte prin spânzurare afirmã ziarul Adevãrul, acuzatã fiind de „blasfemie si spurcarea apei”.Sã ne rugãm pentru ea.

  O searã bunã şi pace!

 4. Pingback: Un imam la... Golgota !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.