(Re)intrarea în Eden


Am primit astăzi de la un bun prieten următorul material. Având acceptul său, îl public integral (la sfârşit, cu italice, este comentariul său).

the_maze_by_sagim-d37388nimagine

PRIMIREA DE MEMBRII

Prin transfer

Valabil în cazul persoanelor care provin din alte biserici evanghelice, şi care şi-au mărturisit deja credinţa în Domnul Isus Cristos prin botezul nou-testamental.

Paşii Procesului:

– Cererea de Membralitate (se obţine şi se depune la Secretariatul Bisericii);

– Interviul iniţial, cu doi sau trei reprezentanţi din Comisia de Membralitate;

– Interviul final, cu comisia întreagă – se consultă şi liderul de grup;

– Îndeplinirea cerinţelor de membralitate – evaluate de comisia de membralitate;

– Fotografiile candidaţilor vor fi expuse bisericii

– Candidaţii aprobaţi vor fi prezentaţi bisericii

Cerințele pentru procesul de transfer:

– Participare 9 luni în Cadrul Bisericii (frecvenţa de cel putin 80%)

– Integrarea în grup mic (participare cel putin 6 luni de la data intrării în grup)

– Biletul Membral: este cerut şi verificat de Comisia de Membralitate de la Biserica de origine

– Cei Casatoriţi – sunt acceptaţi doar împreuna cu soţul sau soţia

– Candidaţii de botez: chiar daca sunt înscrişi în cursul de caticheză sau primii paşi, trebuie să frecventeze un grup mic şi serviciile Bisericii, înainte de a fi botezaţi.

– În Cazurile Excepţionale: comisia de membralitate va analiza situaţia şi va lua deciziile necesare în funcţie de caz.

Interviul iniţial: echipa formată este din două sau trei persoane din cadrul Comisiei de Membralitate va organiza acest interviu o data la 2 sa 3 luni, la care vor fi invitaţi toţi cei care şi-au depus cererile pentru membralitate la secretariatul bisericii. Acest interviu are ca şi scop cunoaşterea şi înştiinţarea celor interesaţi cu privire la detalii, condiţii şi valori esenţiale ce sunt necesare pentru fiecare membru din comunitatea noastră.

Interviul final: comisia de membralitate (intreagă) analizează fiecare persoană care a trecut prin interviul iniţial şi a completat cererea de membralitate pentru a observa dacă cerinţele procedurii au fost îndeplinite sau nu. În urma analizei comisiei, se va lua o hotărâre privind acceptarea, amânarea sau refuzarea membralităţii.

Comisia de Membralitate: va sesiza Comisia de Disciplinare în situaţiile în care aplicantul pentru membralitate a fost disciplinat, exclus în alte biserici sau are alte probleme care necesită analiză şi consiliere. Aceiaşi sesizare este recomandată şi în cazul unor persoane înscrise la caticheza dar care au probleme ce necesită consiliere.

Fragmentul este luat din capitolul „Procedura de transfer” al unui, să-i zicem, Regulament de funcţionare a Bisericii …. din Arad.

Cum vi se pare?

Pe ce precepte ale Scripturii este întemeiată toată tevatura asta şi cum o pot, oare, justifica oamenii aceştia altfel decât ca o reţea (sau reţetă) prin care ei – nişte „sfinţi” mai sfinţi decât toţi sfinţii – vor să se ţină departe de orice risc de a fi infestaţi cu te miri ce microb.

Doamne, dă-le mintea românului cea de pe urmă!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Galerie | Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Întrebări... stânjenitoare, Biserica, Disperări, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Pe gânduri, Simţul civic, Smile..., Trecător prin lume, Zâmbet sau rictus? și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la (Re)intrarea în Eden

  • marinelblaj zice:

   Mulţumim Carmen, pentru cele două propuneri. Îţi spun şi ţie, asemeni tuturor care aleg „refugiul” Cetăţii, un „bun venit!”. Interesant ceea ce ne propui. De analizat…

 1. szromulus zice:

  Marinel esti plin de surprize 🙂 . Materialul este realizat de un fost (sau actual) birocrat. Pai eu as mai adauga niste puncte si un test psihologic aferent. Un test structurat pe 5 sedinte a cate 2 ore, pentru testarea tuturor calitatilor candidatului. Pentru cei care nu se pot deplasa la locul intalnirii propun descarcarea de pe internet a testului. El poate fi realizat in 2 ore si trimis bisericii. Daca timpul de primire a raspunsului depaste 2 ore si 10 minute se considera ca candidatul a copiat sau nu este competent pentru a fi primit in biserica. Punctajul minim admis este 80 din 100 😀

  • marinelblaj zice:

   Măi, Romulus, tu vorbeşti de surprize? Bravo! Dă-le idei! 😀

  • Traian zice:

   Romulus ,

   S-ar putea sa se ajunga si acolo , sa fie testati psihologic pentru a se aprecia daca sunt compatibili sau nu cu profilul cerut de retea . Imi amintesc ca am citit ca sunt biserici in SUA de genul celor care agreaza si sponsorizeaza asemenea biserici ( ca si cea din Arad ) care fac teste psihologice angajatilor sa vada unde sunt „potriviti” pentru „lucrare” .

   Cartea apologetului evanghelic german , Rudolf Ebertshauser , tradusa si in limba romana , intitulata „CRESTEREA BISERICII SAU SEDUCEREA BISERICII . Ce se acunde dupa Willow Creek si Viata condusa de scopuri ” e mai mult decat revelatoare pentru a intelege modul de gandire si actiune al acestor megabiserici occidentale tip retea (care au puiat si in Romania ) , dar mai mult cartea ajuta sa se inteleaga care e SCOPUL real care sta in spatele actiunilor lor .

   Eu , sotia mea si cativa prieteni de ai mei care am trait life pe o lunga perioada de timp o EXPERIENTA de neuitat cu o asemenea biserica … din Arad , am fost socati cand am citit cartea lui Rudolf Ebertshauser . Cartea lui descria uluitor de detailat modelul de manipulare si control realizat prin conditionare psihologica , dinamica grupului , de catre asemenea biserici care actioneaza si lucreaza dupa modelul occidental al megaretelei internationale PDC condusa de megapastorul RICK WARREN … exact ceea ce noi am trait in diferite grade PE PIELEA NOASTRA cat timp am fost in aceea biserica . Desigur ca cei care conduc asemenea biserici „Conduse de Scop” pot fi de multe ori oameni foarte bine intentionati si SINCERI in ceea ce fac … dar din pacare SINCERI INSELATI .

 2. paul morar zice:

  Frate Marinel, nu ne mai dati ghicitori din astea asa usoare 🙂

 3. Adrian zice:

  iar imi trezesti amintiri dureroase…
  text AUTOCENZURAT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.