Sâmbăta muzicală tot cu jazz… altfel de jazz


Se întâmplă câteodată lucruri ciudate când vine vorba despre muzică. Ieri apărea la postarea muzicală de sâmbăta trecută un comentariu în care prietenul Gabriel Băloi propunea un imn creştin în variantă jazz. Ceea ce este ciudat e faptul că el prefaţa prin acel clip intenţia mea din acea săptămână, respectiv aceea de a posta un întreg album de interpretări în stil jazz ale unor imnuri creştine.

Cum îi scriam şi lui Gabriel, coincidenţele sunt minuni anonime.

Aşadar, vă propun să ascultaţi sâmbăta aceasta un album, unul dintr-o serie, album intitulat „Jazz meets hymns”, scos în 2010 la Sony Music Korea, de Young Joo Song (o pianistă jazz, una dintre cele mai apreciate, atât în Coreea cât şi în Statele Unite, fiică a unui pastor coreean) împreună cu Quincy Davis-drums, Richie Goods-bass, Randy Napoleon-guitar, Shayna Steel şi Monty Arnold-vocal.

Deci, spre bucuria unora şi disperarea altora, încă o sâmbătă cu jazz. Creştin.

 

JAZZ MEETS HYMNS

Şi pentru că am prieteni cărora le plac… suplimentele muzicale, iată, avem şi sâmbăta aceasta un supliment. Mark Lowry, un alt component al grupului Gaither, cu una dintre cele mai sensibile interpretări ale piesei „Mary, did you know”, o piesă scrisă chiar de Mark Lowry, împreună cu Buddy Greene. Pentru cei care nu ştiu, Mark Lowry este un comedian de succes, fără studii muzicale de specialitate, dar cu un talent absolut fantastic. Ascultaţi şi convingeţi-vă:

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Dacă doriţi să revedeţi..., Frumuseţi, Muzichie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Sâmbăta muzicală tot cu jazz… altfel de jazz

 1. Oana zice:

  Ce surpriză! Mulțumiri! Coincidență sau nu, chiar ieri am simțit nevoia să reascult varianta Kenny Rogers a melodiei Mary, did you know? Aceasta însă e și mai emoționantă.
  Mulțumesc pentru melodiile de sâmbătă. Însoțesc perfect poeziile lui Ionatan pe care le-am reluat de la o vreme.

 2. emil zice:

  am fost la un astfel de concert de jazz crestin si mi-a placut.

  • marinelblaj zice:

   Emil dragă, îţi sunt dator cu un răspuns mult mai amplu, după o lungă perioadă de tăcere din partea mea (o tăcere din motive obiective, care n-are de-a face deloc cu frumoasa noastră relaţie!). O voi face printr-un e-mail în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.