Hauăleu! Să… are şî parlamentaru nost’ o fericire pă zîua dă az!


Urmăream zilele trecute la un post de televiziune elucubraţiile unui parlamentar, care era deosebit de înverşunat că statul susţine financiar cultele religioase. Argumentaţia şi discuţia a degenerat curând în penibil. În studio se aflau două persoane ale căror pledoarii în apărarea bisericilor arătau mult bun simţ. Parlamentarul avea doar nişte obsesii… Cred că a plecat destul de dezamăgit din emisiune. Şi, cum eu sunt milos din fire, m-am gândit să-i dau „o veste bună.” Pentru el. Că pentru noi, cei care ne încăpăţânăm să refuzăm să… ne ţigănim dacă să ne căsătorim bărbat cu femeie şi nu altfel, e o veste cât se poate de proastă.

Descopeream în „The Telegraph” ştirea că parlamentul danez a aprobat legea prin care bisericile, indiferent de denominaţie, sunt obligate să oficieze cununia religioasă a cuplurilor gay!

Cum Danemarca a fost prima ţară din lume care a legalizat căsătoriile homosexuale, în 1989, iată că a fost făcut şi al doilea pas: biserica să fie obligată să le dea şi binecuvântarea!

Mai rămâne acum doar al treilea pas, acela în care căsătoriile normale, adică heterosexuale, să fie declarate prin lege ca fiind ilegale!

upside-down-world08sursa

 

Să nu-ţi vină în minte cuvintele lui Pavel din Romani 1:26-27? Sau, dacă eşti ateu, dar normal la cap, măcar refrenul lui Vali Sterian, „Doamne, vino, Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni!”

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Hauăleu! Să… are şî parlamentaru nost’ o fericire pă zîua dă az!

 1. L.I. zice:

  amar si vai! in danemarca bisericile sunt goale; colegul lui cumnatu meu cand s a botezat in danemarca o fost doar el, preotul/pastor si ala de canta la orga in toata biserica.

 2. Octi zice:

  Bisericile americane trimit misionari in Africa. Cred ca la ora asta Europa este noua Africa. Recent am fost in Olanda. Bisericile acolo sint transformate in expozitii de flori sau cluburi de dans. ..Oameni practici olandezii.

  • marinelblaj zice:

   Octi, nu-mi amintesc dacă la intervenţiile tale trecute ţi-am urat bun venit în Cetatea de piatră! Dacă n-am făcut-o, iartă-mă, o fac acum!
   E adevărat, bisericile americane trimit misionari în Africa. Din păcate, trimit mai nou şi prostii teologice în România! Europa este noua Africa, noua Asia, noua orice, numai creştină nu mai e! Tare mă tem că „leagănul creştinismului” a ajuns la nivel de… leagăn. Adică dormind cu scutecul plin! 😦

 3. Octi zice:

  Intru totul de acord. Bisericile americane devin din ce in ce mai mult „cluburi religioase” in trend cu moda preocupate mai mult de a fi”relevante”. Sint destul de frustrat dar resemnat in acelasi timp. Chiar Mintuitorul se intreba retoric daca va mai gasi credinta cind va reveni.

 4. Dica zice:

  …dar, din nefericire pentru noi, cuplurile gay soptesc deja pe ici pe colo, in Olanda, fiindca veni vorba de ea mai sus, că cei hetero sunt demodati si chiar…anormali.De unde afirmatia? Din rationamenul lor: daca voi ziceți că noi suntem anormali vă putem da și noi aceeasi replică – voi sunteti! Si nu e doar un joc de cuvinte si de logica. Sfruntarea si aroganța cu care o spun paralizează bunul simț și puterea de a da o replică…pe de altă parte tot ei vor să infiinteze niste „campusuri de refugiu” in care sa se baricadeze de „agresiunea” unora (de obicei minoritățile magrebine si musulmane). Da, Marinel: „Doamne, vino Doamne!…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.