Extratereştrii şi Mondialul de fotbal


Suporterii de fotbal s-au obişnuit cu denumiri care de care mai exagerate date unor fotbalişti: celeştii, galacticii, extratereştrii…
Şi cum Universul pare nemărginit, ne putem aştepta şi la alte invenţii de acest gen. E drept, dacă ţinem cont de starea naţionalei României, mă mir că n-a găsit cineva potrivit să găsească o asemenea denumire şi pentru ea. Aşa că, mă hazardez eu să propun una, tot cu inspiraţie din Univers: NEBULOŞII ! Nu vi se pare potrivit?

Şi totuşi, există nişte extratereştrii, şi chiar la acest turneu final din Brazilia 2014! Am găsit şi dovada: câteva fotografii care circulă deja cu o viteză incredibilă pe internet. Ele reprezintă un comportament care nu poate fi catalogat drept terestru. Iată-le:

japonezii 1539e9e6b95f9cfe41d000001

sursa foto

Aceşti extratereştrii au fost surprinşi de camerele foto după meciul Japonia-Coasta de Fildeş. Unii pretind că ar fi vorba despre suporteri japonezi care, deşi echipa lor a pierdut meciul, n-au rupt scaune, n-au dat foc la nimic, ci s-au apucat să strângă în pungi de plastic gunoaiele lăsate în urmă. Nu cred. Vă spun sigur, erau extratereştrii! Fiindcă „tereştrii” nu fac aşa ceva! Tereştrii doar produc şi reciclează zeci de mii de tone de gunoaie zilnic!
N-am văzut în schimb fotografii cu suporteri elveţieni făcând acest lucru după meciul lor. Deşi la ei acasă am văzut o ţară aproape ca o farmacie. De la ei, nu de la noi!

Vorba bancului cu ardeleanul care, după ce stă două ore şi se zgâieşte la o girafă din grădina zoologică, pleacă spunând cu convingere: „No, aşa ceva nu să există!”

Anunțuri

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Galerie | Acest articol a fost publicat în Disperări, Frumuseţi, Pe gânduri, Simţul civic, Smile..., Trecător prin lume, Ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Extratereştrii şi Mondialul de fotbal

  1. Nu sunt extratereştrii, Marinel! Sunt japonezi de criză economică. Dacă ar fi fost japonezi normali, adunau resturile cu mănuşi, nu cu mîinile goale.
    În al doilea rînd, un samurai nu ar fi adunat niciodată gunoaie: după înrîngere, şi-ar fi făcut seppuku. Asta dacă nu cumva strînsul demonstrativ al gunoiului n-ar fi fost echivalentul ritualului respectiv.
    Cred că principalul „gunoi” era arbitrul japonez din meciul de deschidere. Pe-ăla nu l-au adunat? 🙂
    În rest, cu tot respectul! rămîn la vorba mea: e prea ostantativ „evenimentul”.

  2. erata: ritual in loc de rutual…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s