GUEST POST – Ce ai de dat?


,,…dar ce am, îţi dau…” : pe Isus!   (Faptele Apostolilor 3:6)

Tu şi lumea.
Schimb la schimb.
Lumea face abuz în acest negoţ, tot timpul ne oferă mai mult decât îi oferim noi ei. Mereu parcă suntem păcăliţi, şi într-un mod subtil, trebuie să recunoaştem. Ea ne oferă stres, goliciune interioară, prosteală, sărăcie spirituală…şi noi încasăm, încasăm, încasăm. Singurul reflex salvator în faţa ei, ne rămâne bombănela, trăncănitul inutil. E timpul să opreşti acest proces blestemat, să nu mai stai resemnat în faţa ei, scuzându-te comod: ,,asta e, ce să faci…aşa e viaţa.”
Nu! Nu e asta viaţa! E tocmai perspectiva pe care lumea ne-a inoculat-o. De ce nu mai avem timp de odihnă, lectură, joacă, meditaţie, Biblie, Biserică… De ce? Pentru că lumea a făcut ,,înconjurul lumii”să te facă ucenicul ei, un discipol umil şi frustrat, să declari sceptic: ,,asta-i viaţa domn’le, n-ai ce-i face.” Şi o văd bezmetica, hlizindu-se pe la colţuri şi frecându-şi mâinile în semn de victorie.
Dar avem o şansă, şansă de a călca pe urmele uriaşilor din Faptele Apostolilor şi să-i demonstrăm că nu suntem la cheremul ei, că nu suntem zilierii ei umiliţi şi obidiţi. Avem şansa să o subordonăm. Şi atunci când ne spune: ,,las’ că nu-i timp, nu vezi cât eşti de ocupat!”, să îi punem un plasture pe gura ei logoreică şi să o facem mută! Aşa făceau apostolii, sfinţii, creştinii de rasă. Nu suntem într-un picaj implacabil, sunt sigur că ne putem şterge genunchii tinoşi, că ne putem ridica prin harul Domnului şi că putem demonstra ,,lumii” că doar carcasa noastră îi aparţine, potasiul şi magneziul, în rest, noi nu suntem din ,,lume”, că, deşi e strălucitoare şi ademenitoare, nu avem ochi pentru ea, nu avem timp pentru ea, nu avem suflet pentru ea. Să ştie ,,lumea” că noi ce avem îi dăm şi anume pe Isus!
Oferă-l pe Isus, prietenilor, colegilor, copiilor tăi.

E timpul să îţi faci rost de o gură apostolică, de pocăit adevărat şi să spui ,,lumii”: ,,ce am îţi dau, pe Isus din Nazaret!”
A sosit ceasul să ofertezi, dă ce ai în suflet, cu condiţia să fie Domnul Isus!

  Vasi Duma

Giving

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, De-ale păstorului... și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la GUEST POST – Ce ai de dat?

  1. JesusIsComingSoon zice:

    SUPERB tot ce ati scris in aceasta postare , RELEVANT chiar si in postmodernism , si mai ales … ADEVARAT (biblic) !!!

  2. L.I. zice:

    fain post. mi a placut si cel legat de rugaciune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.