Guest post – I se spune azi „Cenuşăreasa”


„… căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune…” (Isaia 56:7)

pod

Nimeni nu se ridică mai presus de viaţa sa de rugăciune. Predicatorul care nu se roagă se joacă; poporul care nu se roagă se rătăceşte.

Sărăcia Bisericii, sărăcie care se vede în multe privinţe azi, e cea mai vădită aici, la locul rugăciunii. Dacă greşim în privinţa aceasta, a rugăciunii, greşim în toate.

Cele două cerinţe pentru o viaţă biruitoare de credinţă sunt viziunea şi pasiunea, amândouă fiind născute şi menţinute prin rugăciune.
Chemarea de a predica e deschisă unui mic număr de oameni, dar chemarea la rugăciune – cea mai înaltă chemare din toate cele adresate oamenilor – este deschisă tuturor.

Credincioşii anemici spiritual îşi spun: „Astă seară nu merg la adunare; e doar ora de rugăciune!” S-ar putea ca diavolului să nu-i fie teamă de cele mai multe predici, dar să-i fie teamă de clipele de rugăciune. Experienţele trecute arată că îşi mobilizează toate armatele lui nebune să lupte împotriva poporului lui Dumnezeu când acesta se roagă. Creştinii moderni ştiu prea puţin ce înseamnă „a lega şi a deslega”, deşi paguba e doar a noastră. „Orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri…” Aţi făcut lucrul acesta în ultima vreme? Dumnezeu nu-Şi risipeşte puterea Sa; dar ca să fim mult pentru Dumnezeu, înseamnă să fim mult cu Dumnezeu!

Lumea de azi se îndreaptă spre iad cu o viteză care face din avioanele de azi să pară broaşte ţestoase; dar vai, ce puţini îşi mai aduc aminte de când n-au mai stat de veghe o noapte întreagă aşteptând de la Domnul răspuns la rugăciunea lor pentru o trezire care să zguduie pământul.
Ne emoţionăm greu azi.
Şi confundăm schelăria cu clădirea.

Taina rugăciunii e rugăciunea în taină.
Un om care păcătuieşte nu se mai roagă, dar cel care se roagă nu mai păcătuieşte.
Suntem săraci şi am dat faliment în viaţa spirituală, dar nu ni se moaie inima şi nu ni se îndoaie genunchii.

Rugăciunea e extraordinar de simplă, dar este în mod simplu extraordinară. Rugăciunea e cea mai simplă formă de vorbire pe care o poate încerca noul născut, şi totuşi atât de sublimă încât întrece în frumuseţe orice artă şi depăşeşte vocabularul uman. O Niagară de cuvinte înflăcărate nu înseamnă că Dumnezeu e impresionat şi mişcat. Una din rugăciunile cele mai adânci de pe paginile Bibliei n-a avut cuvinte: „Numai buzele şi le mişca, dar nu i se auzea glasul” Nici o oratorie! Doar „suspine negrăite!”

Am ajuns oare aşa de sub-standard faţă de creştinismul nou-testamental încât nu mai recunoaştem credinţa sfântă a strămoşilor, şi suntem orbiţi de credinţa falsă, isterică, a contemporanilor? Rugăciunea e pentru un credincios ceea ce e capitalul pentru un om de afaceri.

Poate cineva să nege adevărul că în organizarea şi administrarea bisericilor moderne povara cea mai arzătoare sunt banii? Şi totuşi, această preocupare de căpetenie a bisericilor moderne a fost neglijată cu desăvârşire de biserica Noului Testament. Accentul nostru e pe „a achita”, al lor era pe „a se ruga”. Noi când ne-am achitat cheltuielile, ne-am potolit elanul; ei când se rugau, se cutremura şi se zguduia locul!

În privinţa aceasta, rugăciunea, rugăciunea nou-testamentală, rugăciunea inspirată de Duhul Sfânt, rugăciunea care sperie iadul şi cutremură pământul, niciodată n-a fost lăsată ca azi în seama unui grup aşa mic de oameni.

Iar rugăciunea de felul acesta nu poate fi înlocuită cu nimic. Ori o trăim, ori murim!

Vasi Duma

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, De-ale păstorului... și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Guest post – I se spune azi „Cenuşăreasa”

  1. szromulus zice:

    Sunt foarte placut impresionat sa vad ca mai exista sustinatori ai vietii de rugaciune, in zilele noastre. Sunt iritat de atitudinea majoritatii lumii evanghelice, care, atunci cand aduci in discutie rugaciunea, manifesta ignoranta fata de subiect, sau rezuma totul la 3 minute de rugaciune stereotipica pe zi.

    Felicitari pentru articol!

  2. Mirela zice:

    Nu iubim rugaciunea pentru ca nu stam timp suficient in camaruta noastra si atunci se vede si in biserica.
    Daca in bisericile noastre s-ar renunta la serviciu divin obisnuit o perioada si ar fi numai momente de rugacine ,cred ca ar fi goale bisericile.Foarte dureros este sa vezi cum cautam acele biserici in care ne simtim bine si ne alimentam firea.
    Pe langa faptul ca rugacinea este seaca ,scurta ,numai sunt lacrimi…astazi in biserici nu mai auzi lacrimi de pocainta ci numai copiii mici mai plang in bisericile noastre, daca ii avem printre noi si nu sunt izolati la mama si copilul.
    Bun articol,felicitari fratelui pastor si tie Marinel pentru postare.

  3. szromulus zice:

    Observatie: la articole despre rugaciune nimeni nu se sileste sa isi aduca aportul, dar la polemici(chiar si fara sens) se face busculada. E de ras, sau de plans, sau amandoua….. Oricum cheia crestinismului a fost si va fi in timpul petrecut in camaruta, in intimitate cu Domnul nostru Isus Cristos. Cred ca relevanta trebuie definita si conturata in aceasta dimensiune.

  4. repussuper zice:

    Vai, draga Marinel ce putini comenteaza la subiectul acesta! Probabil ca nu au timp de prea multa rugaciune…

    • „Una din rugăciunile cele mai adânci de pe paginile Bibliei n-a avut cuvinte: „Numai buzele şi le mişca, dar nu i se auzea glasul” Nici o oratorie! Doar „suspine negrăite!”

      Asta era ideea. Ce comentarii vrei să facem la „suspine negrăite”?

      • szromulus zice:

        „Ce comentarii vrei să facem la “suspine negrăite”?” – ai surprins foarte bine, draga Rasvan, motivul pentru care, multi dorm intr-un somn crestin letargic. Mie imi plac termenii (imprumutati din psihologie) „inconstient”, „subconstient”. Ce se poate spune despre rugaciune cand ea se desfasoara la nivel subconstient?! 😀

      • Că se încearcă aducerea subconşientului în conştient? Uite că la hipnoză nu m-am gîndit nici cînd posta Marinel despre Barbosu! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.