O nouă serie de sâmbete muzicale – alţi preferaţi – FFH


FFH-band-sb01

O altă trupă pe care, de fiecare dată când o ascult, o apreciez tot mai mult (şi am să justific de ce mai încolo) este Far From Home, cunoscută mai ales sub denumirea prescurtată FFH.

Deşi a început ca un grup acapella, trupa aceasta a trecut la un amestec de pop folk extrem de plăcut de ascultat, pe alocuri cu accente excelente de rock. Poate că acesta este şi explicaţia pe care o promiteam mai sus. Interesant e că membrii trupei sunt de fapt soţii Deibler, Jennifer şi Jeromy. Ceilalţi sunt instrumentişti excelenţi, între cei care au trecut prin producţiile lor muzicale numărându-se Michael Boggs, un bun prieten al lor, la ghitară şi vocal şi Brian Smith, bas şi vocal, co-fondator al grupului.

Au început ca grup acapella în Lancaster, Pennsylvania. Albumul „I want to be like You” a reuşit performanţa de a fi cel mai vândut album de debut al anului 1999, vânzarea atingând în mai puţin de cinci luni cifra de 135.000 de vânzări.

De menţionat un fapt dureros; de ani de zile Jeromy a fost nevoit să urmeze tratamente extrem de agresive din cauza unei scleroze multiple, şi asta după ce orăşelul în care au locuit a fost inundat în totalitate, iar ei şi-au pierdut tot ce aveau, ei decizând să renunţe la a mai lupta, după o lungă perioadă de timp, cu companiile de asigurări care au refuzat să-şi facă datoria. Şi totuşi, iată că greutăţile nu-i împiedică să cânte… Şi încă în ce fel !

Mai multe despre acest grup se poate citi pe site-ul lor oficial. Un site foarte neobişnuit şi interesant. Iată adresa: http://ffh.net/about/ Ar fi indicat să se înceapă de aici.

 

Dar cel mai plăcut e să le asculţi muzica. Îmi amintesc că am cântat şi cu grupul Pilgrim, acei copilaşi dragi ai mei, una dintre piesele lor. Înregistrarea se poate asculta AICI.

Dar până una alta, vă las să vă delectaţi cu… originalii.

Mai jos aveţi la îndemână o colecţie dintre cele mai frumoase şi plăcute piese ale lor:

The FFH Collection

 

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica, Frumuseţi, Muzichie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.