Poate fi interesant III


Acum două săptămâni, în cadrul seriei de emisiuni de dezbateri pe care le încercăm cu pastorul bisericii noastre, Vasi Duma, am lăsat pentru moment la o parte discuţia despre muzică şi am abordat un alt subiect de actualitate. Pornind de la un articol publicat de pastorul Joe McKeever, am încercat să discutăm pe marginea lucrurilor care se petrec în bisericile noastre în ultima vreme. De fapt, expresia „pe marginea” lucrurilor e oarecum improprie, căci noi ne-am străduit să pătrundem… mai în interiorul lor!

Din cauza aglomerării la care sunt supus cu lucrul de o bună bucată de vreme, n-am avut timpul necesar să editez înregistrarea acelei emisiuni, în sensul de a-mi scuti prietenii de pe blog de reclame şi alte lucruri care apar în aceste înregistrări. Îmi cer iertare şi mizez pe acordarea ei!

Le postez, aşadar în forma „crudă”, pentru că astăzi încercăm să continuăm discuţia pe marginea acestui subiect şi cred că ar fi util să ştiţi de unde am plecat…

Emisiunea a fost înregistrată în două părţi şi, fiind difuzată la două zile după înregistrare, nu a avut posibilitatea intervenţiilor în direct a ascultătorilor. Astăzi însă, acest lucru se poate, apelând la numerele ce sunt anunţate pe parcursul emisiunii.

Emisiunea se va difuza cu începere de la ora 15, aici: http://altfm.ro/

Iată aici cele două părţi înregistrate ale emisiunii din 14 februarie:

Partea I

Partea II

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Biserica, De-ale păstorului..., Jurnal de luptă şi... de pace, Pe gânduri, Simţul civic, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Poate fi interesant III

 1. szromulus zice:

  Cred ca toate principiile, expuse de Joe McKeever, insumeaza regulile care stau la baza unei firme.
  Nu stiu in ce masura aceste lucruri se aplica in Romania. Personal cunosc un numar de biserici(nu putine) in care predicile expuse de vorbitori(de pastor) sunt la un nivel critic(nu vorbesc de orasele mici sau sate). Multi crestini, care cunosc Scripturile si il studiaza intens, au nemultumiri , pe care si le exprima direct sau indirect (din diplomatie). Nu se pune problema unor schimbari (indiferent de natura lor) pentru ca exista un grup de crestini(direct beneficiari ai „darurilor”) care detin autoritatea si deciziile majoritare(desi ei sunt minoritari). Practic noi suntem in biserica pentru ei(sponsori), nu ei pentru noi(cum afirma autorul articolului).

  • marinelblaj zice:

   În mare parte ai dreptate, Romulus! Din păcate, realitatea… bate filmul!
   Acesta e şi motivul pentru care am iniţiat împreună cu pastorul nostru aceste discuţii, pornind de la articolul cu pricina.
   Ceea ce e interesant e faptul că, după emisiune, pe lângă multele sms-uri primite, am primit unul care m-a pus pe gânduri. Suna cam aşa: „Nu credeţi că e rău că dezbateţi astfel de probleme în spaţiul public? Există adunări generale ale bisericii unde ar fi mai potrivite!”
   Aş fi vrut să-i răspund (dar m-am abţinut!) că riscăm să ajungem ca în biserica catolică, unde problemele preoţilor pedofili, ascunse cu grijă (mai mare sau mai mică!) ajung motive de scandal mondial ! Acum, sper că n-am ajuns acolo, şi poate tocmai de aceea a discuta deschis e benefic!
   Nu ştiu ce să zic…

   • szromulus zice:

    In comitete si in dezbateri cu usile inchise se discuta de foarte mult timp, iar grupul care se stie impune castiga(de obicei) 😀 . In unele biserici exista dialog, dar acolo nu exista probleme. Din pacate aceste biserici nu sunt in procent majoritar 🙂 .

   • marinelblaj zice:

    O constatare la care nu pot să spun decât… „Vai, da!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.