Adevăr sau zvon? La ce subscriem?


Convertirea la creştinism a prinţului Abdullah al Sabah al Kuweit-ului

 

De ceva vreme circulă pe internet (cu precădere pe Facebook şi pe blogurile creştine) o ştire care, dacă ar fi adevărată, ar fi o adevărată „bombă mediatică”! Şi nu numai!

Se face mare vâlvă de faptul că prinţul Kuweit-ului, Abdullah Al-Sabah, s-ar fi convertit la creştinism.

Toată povestea a pornit de la o înregistrare video apărută pe un canal de ştiri transmis prin satelit, numit Al-Haqiqa, şi în care presupusul prinţ (veţi vedea de ce spun „presupusul”), pe lângă faptul că spune că a ales să-L urmeze pe Domnul Isus, face şi afirmaţii extrem de dure la adresa Jihad-ului islamic.

Ştirea a stârnit foarte multă vâlvă în mijloacele media, fiind dezbătută de multe publicaţii online, dar în media oficială, în presa de impact nu a apărut nimic legat de acest caz.

Reacţionând prompt la această adevărată furtună mediatică, guvernul kuweitian a declarat că nici măcar nu există în familia regală kuweitiană vreun prinţ cu un asemenea nume.

Dornic să elucideze cazul, Marco Tosatti scrie în Vatican Insider că: „De fapt, numele de Abdullah nu apare pe lista celor 15 membri ai familiei regale care conduc această țară mică, extrem de bogată.” El adaugă faptul că s-ar putea ca în cadrul familiei extinse regale să existe cineva cu un asemenea nume care să se fi convertit la creştinism. E doar o presupunere.

Mai mult, o sursă online, a afirmat că Abdullah Al-Sabah, care apare pe acea înregistrare audio era de fapt Shaikh Faisal Al Abdullah Al Sabah, un prinț kuweitian, care în octombrie 2010 a fost găsit vinovat de uciderea nepotului său și care a fost condamnat la moarte.

Cam acestea ar fi lucrurile pe care le-am găsit eu, consultând sursele pe care le oferă internetul.

E adevărat? E doar un zvon? Cine ştie?

Acum, evident că trebuie să ne bucure întoarcerea ficărui om la Cristos. Cu atât mai mult când este vorba despre un musulman. Dar… mă tem că genul acesta de ştiri are două tăişuri. Provoacă iluzii care ulterior pot deveni… deziluzii!

Aşadar, aş fi foarte bucuros dacă am lansa pe internet ştiri care sunt dovedite ca propovăduind adevărul şi nu… zvonul.

În 3 Ioan 1:4 apostolul scria: „Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr.”

Să fim, aşadar, cu mai mare băgare de seamă când „dăm drumul” pe internet la ştiri încă neverificate!

Adevărul va ieşi oricum la iveală. Atunci, da, ne vom putea bucura pe deplin şi pentru motive întemeiate! Căci la adevăr am fost chemaţi! Zvonul se poate dovedi a fi adevăr. Dar… trebuie dovedit!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Biserica, Pe gânduri, Politichie, Simţul civic, Ştiri și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Adevăr sau zvon? La ce subscriem?

  1. Pingback: Adevăr sau zvon? La ce subscriem? | Marian Paduret

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.