Atenție ! Invazia ne-îngerilor de lumină !


Iată o luare de poziţie pertinentă (în mare parte). Poate că replica ar fi trebuit să fie mai amplă, căci ereziile au, de regulă, o amplitudine şi un impact mai mare decât replicile „elegante”. Nu este o noutate faptul că întotdeauna în marile lupte există „şacali” care găsesc câmpul de luptă ca pe o masă copioasă. Cam la fel şi cu această „biserică spirituală unică”. Am considerat oportun să „rebloguiesc” acest articol pentru că avertismentele merită făcute cât mai publice!

În urma republicării pe blog a materialului video despre preoții ortodocși convertiți (http://moldovacrestina.md/video/actual-preoti-ortodocsi-convertiti-romania.html), am primit pe adresa mea un material otrăvit și periculos de politicos. Vi-l afișez pentru că a fost trimis la un număr foarte mare de persoane și vă invit să citiți comentariul meu care-i urmează.

++++++++

From: Gabriel Baicu <bisericaspiritualaunica@yahoo.com>
Subject: Re: Asociatia Internationala a Preotilor Convertiti-Interviu

D-le Cristi Florea

Am urmărit cu atenție materialul video pe care mi l-ați transmis și aș avea, referitor la el, următoarele observații:

Așa cum dvs. ați fost și sunteți nemulțumit de Ortodoxie, tot așa eu am devenit nemulțumit de Neo-protestantism. Absolutizarea oricăreia dintre doctrine, fie a doctrinei Ortodoxe, fie a doctrinei Baptiste sau a oricărei alte doctrine Neo-protestante ne duce exact în același loc. La prima vedere, doctrina Baptistă pare a fi mai aproape de învățăturile Bibliei, dar de fapt, nu este așa. Discuțiile privitoare la botezul în apă, al…

Vezi articolul original 1.814 cuvinte mai mult

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, De-ale păstorului..., Disperări, Jurnal de luptă şi... de pace, Mioritice, Pe gânduri, Simţul civic, Trecător prin lume, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Atenție ! Invazia ne-îngerilor de lumină !

 1. Adrian zice:

  din politete (nepericuloasa, sper) fata de tine am hotarat sa nu intervin cu un comentariu periculos de nepoliticos. Traiasca autocenzura!

  • marinelblaj zice:

   Apreciez, Adrian, politeţea ta! Dar comentariile sunt, evident, în limita decenţei limbajului, permise şi de dorit (căci impoliteţea nu înseamnă lipsa decenţei şi unele lucruri de spus pot să pară nepoliticoase). Sunt multe lucruri pe care şi Domnul le-a spus direct şi care nouă, oamenilor care trăim într-o „politeţe” de faţadă, ni s-ar putea părea… nepoliticoase.
   Aşadar…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.