O nouă serie de sâmbete muzicale – JARS OF CLAY


N-am ajuns încă la formaţiile mele preferate din aria muzicii rock din perimetrul creştin (precizez mereu, şi nu voi înceta să fac acest lucru până ce el va fi înţeles – nu există muzică creştină; există doar muzică interpretată, creeată de creştini). Dar voi continua să vă propun spre audiţie în această nouă serie a sâmbetelor muzicale din Cetatea de piatră, sugerată de bunul meu prieten Romulus, trupe din acest segment al muzicii.

Când voi ajunge la trupele sau interpreţii mei preferaţi, vă voi anunţa acest lucru. Dar… faptul că o trupă sau un interpret nu se numără printre favoriţii mei nu are de-a face cu valoarea muzicală a respectivilor. E vorba doar de preferinţe şi de aceea insist mereu în a atrage atenţia asupra diferenţei dintre valoare şi preferinţe/gusturi.

Bun!

Astăzi vă propun… un vas de lut! Adică, Jars of Clay. O trupă originară din Nashville (cine ştie ce înseamnă Nashville pentru muzica americană ştie de ce am precizat acest detaliu!). Poate că nu sunt mulţi care cunosc faptul că trupa şi-a luat acest nume inspirată de versetul din 2 Corinteni 4:7, care spune: „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi”, în limba engleză (New International Version): „But we have this treasure in jars of clay to show that this all-surpassing power is from God and not from us.”

Jars of Clay este o trupă ce acoperă un spectru mai larg al muzicii pop-rock, cu exprimări în zone de rock alternativ , folk, accoustic.

Un alt lucru notabil este că trupa este descoperită şi mai apoi promovată de o personalitate a muzicii rock, respectiv, Robert Steven Belew, ghitaristul celebrei trupe King Crimson, care a văzut potenţialul muzical al tinerilor Dan Haseltine (vocal), Steve Mason (ghitară bass), Charlie Lowell (keyboards, pian) şi Matt Bronleewe (ghitară), ultimul înlocuit ulterior de ghitaristul Matt Odmark.

Mai multe informaţii se pot găsi pe site-ul trupei, aici.

De remarcat faptul că trupa foloseşte o multitudione de instrumente precum: acordeonul, banjo-ul, muzicuţa, mandolina (!) şi altele, ceea ce oferă o largă paletă sonoră muzicii lor.

Chiar dacă tributari unor exprimări „deja vu” din muzica pop-rock, Jars of Clay şi-au găsit propriul limbaj muzical care să-i definească şi să-i personalizeze în peisajul atât de larg la muzicii pop-rock americane.

Pentru astăzi vă propun un album-compilaţie, o audiţie care poate forma o impresie generală asupra exprimări muzicale şi a evoluţiei unei trupe ce a câştigat câteva premii Grammy şi Dove şi care a contribuit şi la realizarea coloanei sonore a filmului „The Chronicles of Narnia”, între altele.

Essential

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica, Muzichie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.