Sâmbătă, Clapton, Allman şi… Layla


Cine îşi mai aminteşte astăzi de „Derek and The Dominos”?

Poate că aceia care i-au urmărit cariera muzicală a lui Eric Clapton îşi aduc aminte, dacă le pomeneşti de celebra lui piesă „Layla”. Şi totuşi, „Derek and The Dominos” vor rămâne probabil în istoria muzicii datorită a două lucruri: colaborarea lui Eric Clapton cu Duane Allman (fondatorul trupei „Almman Brothers Band”) în adevărate lecţii de blues-rock şi faptul că este trupa care a „scos” un singur album, intitulat… „Layla and other assorted love songs”.

Din trupa care a funcţionat doar un an, între 1970 şi 1971, au făcut parte Eric Clapton (guitar, lead vocal), Bobby Whitlock (keyboard, vocal, fost la „Delaney & Bonnie” şi autor sau co-autor la şase piese de pe acest album), Carl Dean Radle (bass, un basist trecut şi el pe la „Delaney & Bonnie”) şi Jim Gordon (drums, un baterist trecut pe la „The Everly Brothers”).

Nu sunt prea multe de spus despre muzica acestei trupe, decât că albumul pe care vi-l propun astăzi este un foarte bun răspuns la întrebarea „ce a făcut blues-rock-ul atât de celebru?”

Dincolo de toate, este un album cu totul şi cu totul deosebit, şi ceea ce îmbiau la acea vreme aceşti muzicieni extrem de talentaţi era poate cea mai bună expresie a blues-rock-ului şi a modului în care se poate realiza un album păstrând un aer unic de jam-session în acei ani, poate cei mai frumoşi, anii ‘70.

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Dacă doriţi să revedeţi..., Muzichie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.