Un comentariu critic: Cum îți faci o casă cu 6.000 de euro – Alastair Parvin


Am luat şi eu cunoştinţă cu ceva vreme în urmă de demersurile lui Alistair Parvin. Wikihouse a fost şi poate fi încă o tentaţie pentru mulţi, pentru că mulţi nu ştiu că ieftin nu înseamnă obligatoriu prost, dar nici neapărat bun! Aşteptam să văd reacţii. Şi iată, mă bucur că prima reacţie coerentă a venit din partea cuiva foarte drag nouă: Ligia. „Arhiteactă”, cum ne place nouă să glumim, ea face parte din acea categorie de foarte buni profesionişti care nu s-a îmbogăţit fraierind lumea, pentru că are bunul simţ care lipseşte multor arhitecţi din ziua de azi. Vi se pare exagerat ce spun? Amintiţi-vă „casa poporului” şi palatele romilor, „viloacele” care sfidează ochiul şi alte „opere” şi kitsch-uri…
Iată un comentariu critic referitor la aceste „wikihouses”…

Ce părere aveţi?

different life style architecture

Nu am dorit neaparat să fac în public remarci cu privire la media, mai ales pe un blog de specialitate în construcţii. Dar cu atât mai mult cu cât articolul acesta a fost preluat de alţi evanghelici şi mediatizat, îmi permit să exprim părerea de specialist legată de o asemenea aberaţie care are urmări hilare.

Subiectul pe care îl voi trata este discursul domnului Alastair Parvin.

Doresc să încep prin câteva observaţii de bun-simţ care, se pare, nu sunt cunoscute dar trebuie avute în vedere când analizăm respectivul discurs:

1. TED Talks NU sunt discursuri geniale care prezintă mari descoperiri ştiinţifice. Deşi marea majoritate a participanţilor sunt persoane culte, care pot susţine argumentat un punct de vedere pertinent cu privire la un anumit subiect, modul în care se organizează aceste conferinţe este unul banal: se plăteşte o taxă de participare. Cu alte cuvinte, brutarul meu poate să susţină la…

Vezi articolul original 2.320 de cuvinte mai mult

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Simţul civic, Trecător prin lume, Uncategorized, Ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Un comentariu critic: Cum îți faci o casă cu 6.000 de euro – Alastair Parvin

 1. Strong Independent Woman zice:

 2. Strong Independent Woman zice:

 3. L.I. zice:

  ??? : ))

 4. ion vizitiu zice:

  6000 pe-o casa!? mult, exagerat de mult!

  • ion vizitiu zice:

   tocmai ma intorsesem de la Decathlon unde am vazut cort cu doua camere+living pe mijloc+masa+4 scaune cu 159euro. dar am reusit sa ies afara inainte de a cadea in ispita inganand cuvintele inteleptului „rau, rau zice cumparatorul si plecand se fericeste”
   sau cum zicea unchiu tudose „ce vremuri! … vremuri grele!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.