Nu te… du-te!


„Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit şi a plecat la Tesalonic. Crescens s-a dus în Galatia, Tit în Dalmatia” (2 Timotei 4:10)

1

Un verset din care răzbate tristeţea lui Pavel. Tristeţe legată nu de o persoană, nu de un gest, ci de o idee. Ideea slujirii.

Probabil că şi Dima îşi exprimase la un moment dat dorinţa şi intenţia de a-şi sluji fraţii în credinţă.
Numai că a uitat un lucru: ca să poţi să-ţi slujeşti fraţii trebuie să rămâi unul dintre ei!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Jurnal de luptă şi... de pace, Pe gânduri, Picături. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Nu te… du-te!

 1. szromulus zice:

  Interpretarea clasica a textului din Timotei extrage din spusele lui Pavel faptul ca Dima a parasit credinta(am auzit-o de foarte multe ori). Pavel nu precizeaza ca este vorba de parasirea credintei, ci de parasirea misiunii in care era implicat. Pavel considera motivele care l-au determinat pe Dima sa ia alte decizii ca nefiind convergente cu planul divin personal pentru Dima. Sper sa nu gresesc, dar Dima este doar de 3 ori referit in Biblie si nu ni se dau foarte multe detalii legate de viata lui.

  http://www.historyandtheology.com/?p=3554

  • marinelblaj zice:

   Nu ştiu, Romulus, în ce măsură ar fi indicii clare privind părăsirea credinţei de către Dima. Este adevărat că din cuvintele lui Pavel, „dragoste pentru lumea de acum”, se poate trage această concluzie, având în vedere că Pavel făcea o distincţie suficient de clară între dragostea pentru Isus şi iubirea lumii.
   Însă. ţinând cont că în celelalte două menţionări ale lui Dima se poate deduce implicarea lui în lucrarea lui Pavel, eu am dorit să subliniez ideea de apartenenţă, de echipă…

   • szromulus zice:

    Misiunea lui Pavel a fost una foarte dificila. Evident ca harul divin lucra cu o forta greu de imaginat pentru un crestin din sec XXI, lucru care echilibreaza balanta perceptiei. Cu siguranta universul interior a lui Dima nu era acelasi cu cel a lui Pavel. In alte cuvinte Dima nu putea confirma aceiasi realitate din inima ca si Pavel – „dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.