Wrong number!!!


Acum câteva săptămâni am fost „dotat” cu un telefon pe care să-l folosesc în rezolvarea unor sarcini ce implicau contactarea unor alte persoane. Cu o cartelă telefonică. Şi cu numărul de rigoare. Am stocat pe cartela respectivă toate numerele de contact (deloc puţine), am transmis celor interesaţi acel număr de telefon (nici ei puţini, evident) şi… cum era de aşteptat, abia după aceea aveau să apară problemele. Numărul de telefon pe care îl am a aparţinut unei doamne care lucrează la… Finanţe! Am aflat detaliul acesta de la o altă doamna care, după ce a insistat de câteva ori, şi după ce am lămurit-o cum stă treaba, m-a compătimit: „Vai, dar o să primiţi la apeluri… Doamna X lucrează la finanţe!” Vă daţi seama cam ce a urmat şi continuă să se întâmple!

Dar, nu pentru asta scriu aceste rânduri. Le scriu pentru că, în loc să mă enerveze telefoanele primite în căutarea acelei doamne, mă amuză (dar mă şi îngrijorează!) reacţia de-a dreptul stupidă a unora dintre apelanţi. Primesc aproximativ 5-6 apeluri pe zi, de unde deduc că doamna respectivă este destul de solicitată (asta presupunând că sunt destule persoane pe care doamna a găsit cu cale să le informeze despre schimbarea numărului!). De când primesc aceste apeluri, O SINGURĂ PERSOANĂ, sesizând că cel care răspunde este bărbat, după voce, a întrebat direct dacă poate vorbi cu doamna. Ceilalţi, absolut toţi, m-au uimit prin reacţia de-a dreptul stupidă pe care au avut-o. Cum să cataloghezi altfel reacţia cuiva care, auzind o voce bărbătească răspunzând, întreabă: „Doamna X ?” Sau: „Nu sunteţi doamna X ?” Alţii sunt mai „subtili”. Le răspund şi îi aud repetând: „Alo… alo… alo”. Probabil că insistând cu acel „alo” speră să se schimbe timbrul persoanei care le-a răspuns!

Vă daţi seama ce ispită pe capul meu, cap care încă mai posedă suficient simţ al umorului şi ironiei? Of, de câte ori n-am fost ispitit să răspund la „Nu sunteţi doamna X ?” cu ceva de genul „Ba da, dar am fost victima unui tratament hormonal aplicat greşit!” sau „Ba da, dar de când cu neclarităţile din articolul 48 al noii Constituţii…”

Ar fi dificil să renunţ la acest număr acum, după ce toate persoanele cu care trebuie să ţin legătura îl cunosc. Va trebui însă să mă înarmez cu îndelungă răbdare, din nou. Nu în a răspunde la apelurile nedestinate mie. Asta nu e chiar un capăt de ţară! Ci să mă abţin „să taxez” stupiditatea! Sper ca acel cerc de prieteni şi de interese al doamnei X să nu fie foarte mare!

Mă gândesc însă şi la posibilitatea ca doamna X să lucreze într-o funcţie mai înaltă în domeniul finanţelor! Poate mă trezesc şi eu prins în vreo stenogramă din cele de care e plină presa!

Doamne, apără!

P.S. Am postat fotografia de mai jos, poate aşa mai descurajez apelurile… 😀

wrong number

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Smile..., Zâmbet sau rictus?. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Wrong number!!!

 1. Cosmin zice:

  Îi bine frate Marinel, acum ce-i drept este o perioadă mai de concediu, dar totuși trebuie să trageți speranțe că de Paște o să vă sune și o să vă întrebe, unde să lase mielul… asta dacă nu o să înceapă mai devreme, iarna, cu porcul… . 😀

  • marinelblaj zice:

   Deocamdată mă distrez, Cosmin, mă distrez! Aştept numai mielul, la porc am renunţat! 😀

   • Cosmin zice:

    Mă îngrijorați frate Marinel, sper că nu v-ați delectat în ultimul timp din prelegerile Ellenei White. Totuși porcul rămâne cea mai bună legumă românească 😀 !

   • marinelblaj zice:

    Stai liniştit, Cosmin, S.F. citeam când eram adolescent! O fi porcul cum zici tu, dar nici eu nu-s… vegetarian! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.