Ziua Monarhiei, noaptea preşedinţiei…


Ştiu că-mi vor sări din nou în cap anti-monarhiştii! Dar, ca unul care nu mă pot dezice de orinetările mele politice, la fel cum nu mă pot dezice de cele religioase, nu voi uita să omagiez azi Ziua Monarhiei!

Regele-Mihai-I-al-RomanieiDeşi Majestatea sa, Regele Mihai, nu este în ţară, fiind alături de soţia, aflată în spital, au existat oameni care au ţinut să-şi amintească faptul că ziua aceasta are o semnificaţie aparte în istoria României: în 10 mai 1866, Carol I devenea Domnitor al României. 11 ani mai târziu, țara noastră își oficializa independența, iar pe 10 mai 1881 devenea Regat. E ceva, nu?

Ultimele sondaje de opinie indică un ascendent al opiniilor pro-monarhice. 20 la sută. „Ceva” mai mult decât obţinea PDL-ul preşedintelui… Este evident însă că, aşa cum suntem obişnuiţi noi, românii,  o bună parte din acest curent este datorat exasperării la care a ajuns poporul din cauza „stimabililor prezidenţiabili”. Pe de altă parte, să nu ne facem să nu observăm că de la Dej încoace cultul preşedintelui a ajuns aproape egal cu cultul monarhic. Un soi de „monarh” a fost Ceauşescu, apoi Iliescu, acum Băsescu…

Halal republică!…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Mioritice, Pe gânduri, Politichie, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.