Un cuget curat


„Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă, având un cuget curat; pentru ca cei ce bârfesc purtarea voastră bună în Hristos să rămână de ruşine tocmai în lucrurile în care vă vorbesc de rău” (1 Petru 3:15-16)

Ne deranjează întotdeauna să fim vorbiţi de rău. În primul rând pentru că, în majoritatea situaţiilor, părerea noastră despre noi înşine e inevitabil mai bună decât a altora.
Dar cum ar putea să rămână de ruşine cei ce ne vorbesc de rău când, de obicei, lumea este mai degrabă înclinată să creadă lucrurile negative referitoare la alţii?
Noi avem însă un preţ deosebit în ochii Domnului. Atât de mare încât a fost plătit cu sângele Său!
Marcus Aurelius punea o întrebare care ne-ar prinde bine şi nouă: „Oare smaraldul pierde din valoare dacă nu e lăudat?” Răspunsul nu este un simplu „Nu.” Smaraldul se recunoaşte după puritate de către cei ce cunosc pietrele preţioase.
Fără să fie lăudat.
La fel cum credinciosul este văzut de Cel ce cunoaşte totul, chiar dacă e acoperit de vorbe rele. Cu condiţia să aibă un „un cuget curat”

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Pe gânduri, Picături și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Un cuget curat

 1. L.I. zice:

  ne deranjeaza sa fim vorbiti de rau, dar nu si sa vorbim pe altii de rau.

 2. marinelblaj zice:

  A spune adevărul nu înseamnă a vorbi de rău, L.I. Mai ales că există vorba aceea care spune: „cine nu cunoaşte istoria riscă să o repete”…
  Cred că ar trebui să fim mai atenţi la preconcepţii! Dacă spui că „viţelul e de aur” ce reţinem? Valoarea aurului sau minciuna idolului din metal preţios? 😉

 3. Alex(andra) zice:

  Dar eu ştiam că aurul (Au) semnifică în simbolistica unviersală Adevărul şi Puterea Strălucitoare a Soarelui care nu apune niciodată. 😦 Tema dezbătută mi se pare foarte cunoscută.Îmi aminteşte de cea din „Pilda celor poftişi la masă”,în care Domnul cheamă la dreapta credinţă pe fiii săi. 😀

 4. marinelblaj zice:

  Nu ne ocupăm, Alexandra, de asemenea simbolistici! Evident, tema nu este necunoscută…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.