Explicaţii (ce înseamnă când te atingi de „viţelul de aur”)


Postarea mea, prin care solicitam, într-o formă explicativă, rugăciune pentru problemele de la biserica „Metanoia”, a stârnit reacţii din direcţii la care nu mă aşteptam! Curios cum, spre deosebire de cei care s-au exprimat public prin comentarii aici sau prin e-mail-uri în care, lăsând la o parte explicaţiile (adică, fără a le discuta), au înţeles nevoia de rugăciune, angajându-se să o facă, au fost alţii care mi-au reproşat, mai mult sau mai puţin voalat, că „mă bag unde nu este treaba mea”! Au fost şi reacţii de genul: „a fost cândva un om, Marinel, care vorbea cu oamenii… unde e?” Curios că reproşul venea în condiţiile în care acest „om, Marinel” n-a fost sunat nici măcar o dată de cel ce reproşa, ca să fie întrebat dacă mai trăieşte, dacă i-a răpus cancerul fiul, dacă problemele lui… etc!

Drept urmare, pentru că încă mai există oameni care nu pot vedea pădurea din cauza copacilor, pentru că eu chiar doresc să ne rugăm pentru problemele din acea biserică (şi n-aş vrea să o fac singur!), pentru că nu vreau să-i necăjesc pe cei care, deşi nevizaţi, se simt jigniţi de anumite detalii, pentru că tocmai lipsa indiferenţei faţă de ei a fost unul dintre motivele pentru care am solicitat rugăciunea, iar acum constat că doar detaliile contează… am decis să trec sub parolă articolul original şi să re-postez doar îndemnurile la rugăciune (parola va fi oferită doar celor care pot vedea şi pădurea, şi copacii!). Sper ca măcar asta să nu-i supere! Şi mai sper ca lucrurile care se vor petrece în umbra tăcerii la care am fost chemat de ei prin aceste mesaje indirecte să fie spre folosul real al bisericii şi spre slava lui Dumnezeu şi nu spre folosul şi interesul unor oameni!

Să ne rugăm pentru „Metanoia” !

Am primit prin e-mail, cu destinaţie personală, un mesaj (nu este un mesaj gen „undisclosed recipients”!) care m-a pus pe gânduri. Nu voi divulga numele celui care mi l-a trimis (dar îi mulţumesc aici că a făcut-o!) pentru că nu doresc să încalc în felul acesta caracterul privat al persoanei din spatele corespondenţei! Iată cum sună acest e-mail:

Sper sa fie de folos celor care cunosc cat de cat traseul urmat de Metanoia Arad , daca considerati ca nu este cazul va rog sa nu postati acest anunt.

Anunt pe e-mail pentru membrii Metanoia Arad (Interpretari noi la metehne vechi) 

MOTIVE DE RUGĂCIUNE
„Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei!” Psalmii 139: 23,24
31 IAN- 03 FEB 2013 – BISERICA METANOIA ARAD
MOTIV SPECIAL
Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru perioada dificilă prin care trecem ca biserică!
LUCRĂRI ALE BISERICII
-pentru liniștirea bisericii și căutarea păcii;
-împotriva duhurilor care la acest moment dau bătălii puternice împotriva bisericii noastre;
-înțelepciune și călăuzire pentru păstorii bisericii legat de viitorul chemării lor după retragerea lor;
-înțelepciune și călăuzire pentru grupul care a inițiat Adunarea Generală;
-pentru Adunarea Generală care va avea loc;
PARTENERIATE METANOIA
Metanoia Brașov și familia Cherechean
Sâmbăta trecută au avut prima întâlnire de prezentare a viziunii bisericii Metanoia pentru Brașov și în zilele acestea au programate întâlniri personale cu cei care au răspuns pozitiv: rugați-vă pentru cei 14 cu care au stabilit deja întâlniri.
Duminica aceasta, dupa-amiază, vor avea prima întâlnire cu Grupul de Inițiativă a celor care doresc să li se alăture pentru relansarea bisericii: rugați-vă ca Domnul să-i dea lui Cristi C. înțelepciune, simplitate și claritate în prezentarea STÂLPILOR bisericii noastre.

 

Reluând obiectivele cerute prin e-mail:

1.      Liniştirea bisericii şi căutarea păcii

Confundăm de multe ori liniştea cu… tăcerea!

Poate că n-ar strica să ne întrebăm atunci când ne rugăm pentru liniştirea bisericii şi căutarea păcii, pentru care linişte şi pace ne rugăm. Pentru cea dorită de unii oameni sau pentru cea dorită de Dumnezeu?

2.      Împotriva duhurilor care la acest moment dau bătălii puternice împotriva bisericii noastre.

Fiindcă, din păcate, este foarte probabil ca biserica să se rupă în două, s-ar putea ca unii să încline să se roage pentru una sau alta!

Personal, aş sugera ca să o facem pentru amândouă!

 

  1. Înțelepciune și călăuzire pentru păstorii bisericii legat de viitorul chemării lor după retragerea lor

Oamenii fac multe „mişcări” în baza unei isteţimi cu care i-a înzestrat Dumnezeu. Care nu e întotdeauna şi neapărat înţelepciune!

În asemenea condiţii, chiar trebuie să ne rugăm pentru înţelepciune şi călăuzire! Înţelepciune, nu isteţime!

  1. Înțelepciune și călăuzire pentru grupul care a inițiat Adunarea Generală şi pentru Adunarea Generală care va avea loc.

La Dumnezeu nu există ceva ce „nu se poate”. La om da! Aşadar, dacă pretinsa înţelepciune de până acum n-a dat roadele necesare bisericii…

Va fi cu adevărat nevoie de călăuzire şi de UN ALT FEL de înţelepciune, căci, vai!, cea de până acum…

Nu am dorit deloc ca prin această postare să fiu răutăcios, ironic sau să transmit fie şi cel mai mic sentiment de satisfacţie că „se face dreptate”! Cred cu tărie că această biserică are nevoie de rugăciune! Mi-am exprimat însă opinia privind felul rugăciunii, obiectivele ei. Mă rog să nu fi greşit…

 

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Disperări, Pe gânduri, Sare... amară, Trecător prin lume, Zidul plângerii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Explicaţii (ce înseamnă când te atingi de „viţelul de aur”)

  1. Strong Independent Woman zice:

    Marinel, tu crezi ca degeaba Dumnezeu este un Dumnezeu gelos? Crezi ca exista o singura biserica – sau mai bine zis, un singur lant de biserici – care l-ar omori si pe Dumnezeu daca s-ar atinge de „renume”, „reputatie”? Ca doara nu preotii l-au ucis pe Hristos?
    Sa fim seriosi. Daca nu era nimic de ascuns, nu erau reactii.
    Propun sa nu se mai numeasca „evanghelici” cei ce nu pot accepta mustrarea. Pentru ca Evanghelia este o Evanghelie a mustrarii, care ne aduce lumina in intunericul pacatului propriu. De ce ne tot ascundem atata dupa degete? Sunt eretici, stim toti asta, nu ne place erezia – afara cu ei pana se pocaiesc de mandrie. Dupa ce ca ne fac de mirul lumii, de ce mai si fac atata circ? Incredibil de infatuati…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.