Watch out, domnule Pleşu!


Citeam zilele trecute pe blogul fratelui Cruceru despre dorite apariţii în lumea blogurilor. Ca unul care am ezitat multă vreme (ani de zile fără ca măcar să comentez pe blogurile citite, aproape un an găzduit cu amabilitate pe acelaşi blog menţionat mai sus şi îndemnat să-mi fac şi eu unul), gustând şi din „dulceţurile” şi din „înjurăturile” de care ai parte când te afli în faţa unui ecran şi celălalt este dincolo de un altul, mă întreb ce va face Andrei Pleşu… Şi, mai ales, cum va reacţiona, în cazul în care „se va aventura” în lumea blogging-ului, la toate bunele şi relele lui. Poate că n-ar trebui să uite că, aşa cum spunea chiar el prin februarie 2010, „O singură frică pare să fi dispărut cu totul din lumea noastră: frica deDumnezeu, în care trăiau, nu de mult, înaintaşii noştri. Iar când frica de Dumnezeu dispare, toate celelalte frici, mici şi mari, invadează scena în devălmăşie”. Drept pentru care, cu tot respectul şi admiraţia mea, domnule Pleşu,… watch out! Doare uneori…

Iată ce spune maestrul despre această posibilă perspectivă:

„Aparţin, vreau-nu vreau, unei generaţii demodate. Mi-e frică de prea multe noutăţi, sunt suspicios faţă de puzderia de gadget-uri care ies pe piaţă zi de zi, nu simt lipsa IPad-ului, caut cea mai simplă versiune de telefon mobil (cu butoane groase si afisaj vizibil fără ochelari), nu mă văd citind cărţi pe tablete electronice de buzunar, sub-folosesc, în genere, orice sculă sofisticată, reducînd-o la un strict necesar al funcţionalităţii.

Mai rău: înclin să iau această inapetenţă (pre-senilă) faţă de spiritul vremii drept o virtute. Sunt ironic cu nărăviţii ultimelor invenţii, mă bucur cînd un dispozitiv complex, de ultimă oră, se strică şi, de fapt, socotesc orice eşec al tehnologiilor avansate drept o victorie personală.”

Citeşte mai departe aici

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Pe gânduri, Trecător prin lume, Uncategorized, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.