Planuri, planuri…


„Ascultă sfaturile şi primeşte învăţătura ca să fii înţelept pe viitor! –  Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte.” (Proverbe 19:20-21)

Toată viaţa noastră este un şir lung de planuri… Suntem învăţaţi de mici să planificăm totul, să fim ordonaţi în tot ceea ce facem, şi aceasta este bine, fiindcă Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii! Învăţăm însă mai greu că planurile noastre au nevoie, pentru a izbândi, de „aprobarea” Celui care hotărăşte ce anume „se împlineşte.”

Facem mereu planuri şi le schimbăm în funcţie de circumstanţe, dar rareori includem „hotărârea Domnului” între aceste… circumstanţe.

Ingropat in planuriŞi, când viaţa îţi e plină de „liste” prin care ţi-ai propus să faci anumite lucruri, când anulezi mereu o listă veche pentru a face una nouă, şi când faci lucrul acesta o viaţă întreagă, n-ar trebui să te miri că la sfârşit vei constata că viaţa ta este, vai!, un depozit… de maculatură… Şi-atât!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Pe gânduri, Picături, Sare... amară, Trecător prin lume și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Planuri, planuri…

 1. Cosmin zice:

  Cand ma gandesc la cele scrise, imi imaginez o furnica, care are in plan sa iasa din musuroi, sa caute o firimitura de paine, sa o ia in spate si sa o care in spre musuroi. Find copil, mai ma jucam si eu cu furnicile, le puneam obstacole in cale, le derutam, le schimbam traseul. Un lucru era interesant, furnica daca nu era omorata, mereu ajungea la musuroiul ei. Eu ca fire umana, cand vedeam cat era de consegventa furnica, nu puteam sa nu o ajut, ba mai mult , luam paine in palma si preseram peste musuroiul ei. Concluzionand, pot spune ca daca un om poate sa se indure de o furnica , ba mai mult , sa o ajute sa-i ofere mai mult decat poate ea spera, de ce nu ar actiona si Dumnezeu fata de noi oamenii la fel ?!. Nu cred ca un om poate iubi o furnica, mai mult decat poate iubi Dumnezeu pe om. Cum se zicea in postare, planul nostru trebuie sa treaca prin filtrul planului lui Dumnezeu, pentru a fi un plan eligibil.

  • marinelblaj zice:

   Bine ai venit în „Cetatea de piatră”, Cosmin!
   Ai dreptate, poate că ar trebui să ne preocupe mai mult consecvenţa furnicii, mai ale că, spre deosebire de ea, omul are capacitatea de a alege în cunoştinţă de cauză, neuitând acel „filtru” al planului lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.